Džíny podle Gaultiera

Džíny podle Gaultiera

Spojení slavného návrháře a masově rozšířené značky není žádnou novinkou. Před lety tento trend odstartoval Karl Lagerfeld a od té doby se svět luxusní módy změnil, neboť značkové oděvy již nepatří jen na drahé bulváry světových velkoměst. Oblečení od designérů si dnes může dovolit mnohem více lidí a to ty toho od Gaultiera.

Francouzský návrhář Jean-Paul Gaultier vybudoval své módní impérium, které čitá luxusní konfekci pro ženy, muže i děti, nechybí řada parfémů, líčení pro muže (ano, čtete správně) a také kolekci haute couture. Jeho modely nosí slavní a bohatí po celém světě, mezi jeho největší fanoušky patří zpěvačka Madonna, Kylie Minogue či hvězda burlesque Dita Von Teese.

Když se během loňského týdne módy v Paříži předváděly kolekce pro jaro-léto 2010, Gaultier svou tvorbu ukázal hned dvakrát. Na jedné přehlídce představil kolekci dámského konfekce pro svůj vlastní módní dům a podruhé se po přehlídkovém mole prošli modelové oblečeni do džínového oblečení, které návrhář připravil pro značku Levi's.



Gaultier, sám velký fanoušek „levisek“, vytvořil variance na slavný model džinový kalhot Levi's 501 a nechybí ani bundy. „Levi’s představuje americký sen, je to legenda, jsou to originální džíny. Bylo pro mne potěšením navrhnout vlastní verzi pětsetjedniček“, říká Jean-Paul Gaultier. Tradiční modely pojal „enfant terrible“ zcela po svém a tak nechybí jeho slavné námořnické proužky či bondage pásky. Škoda jen, že je kolekce určena pouze mužům.



Foto: archiv Levi's

Doporučujeme

Články odjinud