10
Fotogalerie

Elegance obchodní cestující

Končíte s lodním kufrem, když se chystáte na několikadenní služební cestu? Chyba, stačí vám jen pár kousků oblečení. Už se nemusíte dřít s těžkými zavadly, prostě se naučte správně balit. A nebojte se, nebudete chodit pořád ve stejném.

Pravidelné cestovatelky vám jistě potvrdí, že také začínaly s několika velkými kufry. Postupem časy ale pochopily, že se naprosto zbytečně tahají s polovinou svého šatníku.

Vneste řád do balení na cesty. Potřebujete dobrý základ, tj. kostým a jednoduché šaty v neutrální barvě a dál už jen doplňovat ostatními kousky. Dbejte na to, aby se oblečení vzájemně dalo snadno kombinovat. Jednoduše si tak i v cestovních podmínkách udržíte elegantní vzhled, který nebude nudit ani vás a ani vaše okolí.

Materiály Zvolte si látky podle počasí, které panuje v oblasti, kam se zrovna chystáte. Těžké vlněné sako na slunném jihu moc neupotřebíte, na deštivém severu vám lehoučké krajkové šaty také službu neudělají. Zároveň dbejte na praktičnost materiálů. Přednost dejte přirozeným látkám jako je bavlna a vlna. Úplety jsou skvělým řešením, nemusíte se bát o zmačkané šaty.

Počasí Nezapomeňte si přibalit skládací deštník. Vejde se i do příruční kabelky a při náhlých změnách počasí, o které není zvláštně na podzim nouze, vám prokáže neocenitelnou službu. Takové drobné maličkosti, a přiznejte si, na které se často zapomíná, dovedou zpříjemnit či naopak zcela pokazit celý den. Proto vždy mějte na paměti svůj deštník. Stejně důležité jsou sluneční brýle.

Boty Vybrat si ty správné boty na cesty může být pěkný oříšek. I když milujete lodičky na jehlovém podpatku, při cestování na ně raději zapomeňte. Místo parádnických bot si vyberte jednoduchou, elegantní a především pohodlnou obuv. V módě jsou tzv. balerínky, boty bez podpatku s kulatou špičkou. Na noze vypadají rozkošně a oceníte je při dlouhých frontách v odbavovací hale i jízdě autem.

Doplňky Do zavadla si přibalte jen ty doplňky, které opravdu nosíte. Vzácné kousky nechte doma! Nepodléhejte pokušení vzít si na cestu těžké kovy, snadno totiž rozezvučí detektory na letišti. Pamatujte, že v jednoduchosti je krása. Jednořadový perlový náhrdelník vypadá stejně skvěle s kostýmem, oživí šaty a džínám a tričku dodá na kultivovanosti.

Garderóba Jak už bylo v úvodu řečeno, kombinování je klíčem k úspěchu. Pořiďte si kostým z kvalitního nemačkavého materiálu v neutrálních barvách. Černá, bílá, šedá a béžová z módy prakticky nevycházejí, proto by se základ vašeho šatníku (a nejen toho na cesty) měl odvíjet od těchto odstínů. Zkuste třeba černý kalhotový kostým s bílým proužkem. K němu přidejte jedny bílé či béžové kalhoty v pohodlném střihu a sukni s jemným vzorem. Jako vršek střídejte klasickou košili, úpletové tričko bez rukávů a nezapomínejte ani na veselé barvy v podobě neocenitelného twinsetu. Letošní módní diktát přeje oranžové, tyrkysové a purpurové.

autor: Simona Foto: Jones New York, internet

Doporučujeme

Články odjinud