Elektrizují vám vlasy? Víme, jak tomu zabránit

Elektrizují vám vlasy? Víme, jak tomu zabránit

Nastává období, kdy se budete stále více halit do šál a čepic, což s sebou přináší i nepříjemné faktory. Jeden z nich jsou elektrizující vlasy, které bývají neposedné a nevypadají hezky. Jak se statické elektřiny zbavit?

Vyměňte hřeben

Jestli jste vlastníkem úplně obyčejného umělohmotného hřebene, můžete začít hledat příčinu elektrizujících vlasů třeba právě tady. Plast si prostě s kadeřemi příliš nerozumí, proto zainvestujte a vyměňte ho za lepší. Vyhovovat vám může například keramický nebo dřevěný hřeben, případně plastový, ale s přírodními štětinami.

Pokračování 2 / 6

Pozor na fény a žehličky

Asi z toho nebudete nadšená, ale zrovna fény a žehličky na vlasy často vedou k elektrizujícím kadeřím. Naučte se chvíli fungovat alespoň bez žehličky. Ideální proti elektrizování by bylo nechat vlasy volně uschnout, ale ani tato metoda jim příliš neprospívá. Zkuste si proto pořídit nový fén, který má ionizační funkci.

Pokračování 3 / 6

Používejte kondicionér

Za elektrizujícími vlasy často bývá to, že jsou prostě jen příliš vysušené. Postarejte se tedy o to, aby se jim dostalo dostatek hydratace, a to jak prostřednictvím kondicionéru, tak i v podobě výživných masek. Vyzkoušet můžete také bezoplachovou péči, kterou na vlasy nanesete až po umytí. Kondicionéry nebo spreje, které z vlasů nemusíte umývat, seženete v drogerii. 

Pokračování 4 / 6

Pořiďte si bavlněnou šálu

Elektrizující vlasy jsou často důsledkem tření vaší kštice o syntetický materiál, ze kterého je vyrobena podzimní či zimní bunda. Kupte si proto bavlněnou šálu, která zabrání kontaktu vašich vlasů s bundou, čímž se sníží tření na minimum.

Pokračování 5 / 6

Pomozte si lakem na vlasy

Pokud je již zkáza dokonána a vlasy vám elektrizují, nezoufejte. Vše dokáže zachránit obyčejný lak na vlasy, který si běžným postupem nastříkáte zhruba z třiceticentimetrové vzdálenosti na účes, a vše je zachráněno.

Pokračování 6 / 6

Dbejte na výživu

Zásadní v boji proti elektrizování vlasů je dostatečná hydratace. Proto je důležité, abyste denně přijímala dostatek tekutin, a to nejlépe vody nebo čajů. Dbejte také na vyváženou stravu, pro zdraví vašich vlasů by měla obsahovat dostatek zeleniny, ořechů a semínek, dopřát si můžete i lososa.

Doporučujeme

Články odjinud