Erotické pomůcky v ložnici: Nejčastější chyby, které lidé dělají při jejich užití

Erotické pomůcky v ložnici: Nejčastější chyby, které lidé dělají při jejich užití

Možná přemýšlíte, že konečně dáte erotickým pomůckám šanci, možná už jste to udělala, ale očekávané nadšení se nedostavilo. Neděláte ale náhodou v něčem chybu? Těch se mohou dopustit i pravidelní uživatelé! Jak si správně vybrat a na co si dát pozor?

Nedáváte hračkám šanci

Možná vás samotnou ani nenapadlo si erotickou pomůcku pořídit a dostala jste ji buď jako žertík od přátel, případně od partnera, který je zvídavější a rád by zkusil něco nového. Jestli jste pomůcku vyzkoušela a máte pocit, že vám to nic nedalo, nevzdávejte se. Stejně jako sex s partnerem vyžaduje manipulace s erotickými hračkami občas cvik a vy sama si musíte vyzkoušet, co vašemu tělu dělá nejlépe. A nebojte se do hrátek zapojit i vašeho partnera, erotické hračky totiž mohou ještě víc zintenzivnit váš sexuální život.

Pokračování 2 / 5

Neumíte si poradit s lubrikantem

Pří hrátkách s erotickými pomůckami je lubrikační gel víc než vítaným pomocníkem. Usnadní vám manipulaci a celý prožitek vám zpříjemní. Při výběru lubrikantu se ale mějte na pozoru. Pokud používáte erotické hračky se silikonovým povrchem, vyhněte se lubrikačnímu gelu na bázi silikonu. Kontakt tekutého a pevného silikonu je nežádoucí, protože se povrch hračky může zdeformovat nebo dokonce začít rozpouštět. Vyberte si proto raději lubrikační gel na vodní bázi, který můžete použít na jakýkoliv materiál.

Pokračování 3 / 5

Vyhýbáte se sexshopům

Řada lidí dává při nákupu erotických pomůcek přednost e-shopům. Z velké části to bývá kvůli studu, občas také z pohodlnosti. Ať tak či tak, pokud patříte mezi lidi, kteří nikdy nenavštívili kamenný sexshop, děláte chybu. Při nakupování na internetu vás sice nikdo neuvidí a také balíček vám přijde domů diskrétně zabalený, takže se nebudete cítit trapně, zároveň vám ale při výběru nikdo neporadí. Zaměstnanci v sexshopech jsou proti tomu profesionálové, takže mluvení o sexu a erotických pomůckách je jejich denním chlebem a vy se během chvilky budete opravdu cítit tak, jako by vám prodávali chléb. S jejich odbornou pomocí si tak můžete nakoupit pomůcky, které vás posléze opravdu uspokojí.

Pokračování 4 / 5

Pozor na anální sex

Pokud sama nebo i s partnerem zkoušíte anální praktiky, používejte vždy hračky určené právě pro anální dráždění. Použijete-li nevhodnou hračku, může se stát, že se vám v konečníku zasekne, a jelikož ten nemá konec jako vagína, může se stát, že se pomůcka dostane hlouběji do těla. V takovém případě je pak potřeba zásah lékaře, který vám hračku pomůže vyndat. Pokud tedy nemáte pomůcku jak uchopit nebo za co přidržet – například za poutko na análních kuličkách – rozhodně je nepoužívejte k análnímu sexu.

Pokračování 5 / 5

Nepečujete o hračky

Také erotické hračky vyžadují péči a hlavně pravidelnou hygienu. Po každém použití byste tedy neměla zapomínat je očistit. Postačí teplá voda a mýdlo, chcete-li ale být pečlivá, v sexshopech seženete dezinfekční prostředky určené přímo na čištění erotických hraček. Pomůcky, které nemají žádný motor a jsou vyrobené například ze skla, silikonu nebo nerezové oceli, můžete čas od času pár minut vyvařit ve vroucí vodě. Pak si teprve budete jistá, že si používáním hraček nezpůsobíte například nepříjemný zánět.

Doporučujeme

Články odjinud