Etiketa nočního prádla: Co o vás řekne vaše pyžamo

Etiketa nočního prádla: Co o vás řekne vaše pyžamo

Co dělat a co nedělat, když jde o noční prádlo? Etiketa v tom má jasno. Na jedné straně říká, že lidé, kteří spí nazí, jsou neerotizovaní a vysoce podezřelí, na druhou stranu doporučuje pyžama až ke krku a zahřívací láhve. Co volba noční košile nebo pyžama prozradí o vašich snech a nadějích?

Mimo domov

Rozhodně není přijatelné nosit noční košili například na nákup do supermarketu. Toto se toleruje, jen když vás převážejí uprostřed noci do nemocnice a vy jste nemocní (a občas také pejskařům, kteří na pyžamo obléknou dlouhý svetr nebo kabát a vyrazí za brzkého rána narychlo vyvenčit svého miláčka, protože ten už prostě „musí“, a pak se vrátí zpátky do postele. Ve všech případech ale platí, že ani blížící se smrt vás neomluví, pokud vaše pyžamo bude zaprané a plné fleků.

Pokračování 2 / 11

Co je podezřelé u mužů

Jakmile muž spí v něčem jiném, než je bavlna nebo flanel, je to velmi podezřelé. Hedvábné a saténové noční oděvy vypovídají o tom, že tu nebude něco v pořádku.

Pokračování 3 / 11

Co si počít se županem

Noční oděv se prostě bez županu neobejde. Každý z rodiny by měl mít ten svůj. Až ho budete zavazovat, připomeňte si, že jeho přední díly by měl mít opravdový muž dbalý etikety daný jinak než skutečná lady. Dámy by měly mít vespodu levou část županu a nahoře pravou, pánové naopak.

Pokračování 4 / 11

Nahá nebo v kalhotkách

Lehnout si do postele bez pyžama nebo noční košile úplně bez ničeho nebo jen ve spodním prádle znamená, že jste přeerotizovaná. Spaní bez ničeho je přípustné snad jen v tropech, kde jsou teploty opravdu abnormálně vysoké, v Čechách, které se nacházejí v mírném pásmu, to úplně v pořádku není.

Pokračování 5 / 11

Košilky a kombiné

Tohle noční oblečení symbolizuje (pokud nejste Španělka nebo žena z Jižní Ameriky), že si mají všechny ženy ve vašem okolí začít hlídat svoje manžely nebo syny. Prostě chuť na erotické hrátky a velkou náklonnost k sexu.

Pokračování 6 / 11

Kombinézy

I když je dnes jejich nošení móda, pokud máte kombinézy (přeneseně dupačky) v oblibě už déle, mohlo by to znamenat, že jste se ve vnitřním procesu růstu zastavila v kojeneckém věku nebo že se do něj minimálně chcete alespoň v noci vracet.

Pokračování 7 / 11

Pyžamo

Pro ženy i pro muže je nejčastější volbou a podle etikety také nejlepší volbou, v čem se večer odebrat do postele. Barva pyžama by měla být jemná a uklidňující stejně jako jeho vzorek. Kontrastní barvy se připouštějí pouze coby obruba. Top mezi pyžamy jsou ty s monogramem svého nositele (vyšitým pochopitelně jemnou nenápadnou nití). Méně je totiž v tomto případě více.

Pokračování 8 / 11

Bačkory

Je téměř povinnost je nosit, pokud je vaše podlaha kachlová, kamenná a studená ráno i večer. Pantofle by měly mít plnou patu, která bude podporovat stabilitu kotníku. Otevřené pantoflíčky podle etikety patří spíš do nevěstinců a hodinových hotelů.

Pokračování 9 / 11

Tlusté ponožky

Ponožky, nejlépe kašmírové, jsou podle etikety do postele v pořádku, udržují nohy v teple. Ocení je zvlášť starší ročníky, které mají obecně větší potřebu tepla.

Pokračování 10 / 11

Natáčky

S použitím natáček není žádný problém, pokud jste v posteli sama. Váš manžel nebo váš přítel by vás v nich neměl vidět. Nosit je na noc, pokud spíte vedle muže, je pro ženu velmi dehonestující. Muž by o nich podle etikety neměl vědět, natož je na vás vidět v posteli.

Pokračování 11 / 11

Termofor

Není žádný lepší způsob, jak se zahřát v zimě a v promrzlé posteli, než od láhve plné horké vody. U nás je to naštěstí velice zřídkavá záležitost, nicméně v Anglii mají termofor v každé domácnosti. Jak jednou někdo poznamenal: Lidé v Evropě mají sexuální život, Angličané mají zahřívací lahve.

Co o spánku říká lékař ze spánkové laboratoře? Podívejte se na video.

Doporučujeme

Články odjinud