EVA (32): Sousedka mi přebrala manžela, přišla jsem kvůli nim o dítě

helza
30. dubna • 9:54

Eva byla ve třetím měsíci těhotenství. Kdysi se říkalo, že do té doby se má těhotenství tajit. To proto, že v tomto měsíci, zvláště na jeho konci, potratí mnoho žen. I já jsem kdysi přišla o dítě (i když až v 7. měsíci) a ležela tam se mnou spousta žen, které potratili v tom třetím měsíci. Lékaři nám tehdy říkali, že v prvním trimestru se to stává velice často, jelikož plod není životaschopný, že se sice vyvíjel, ale vpodstatě živý nebyl. Příčiny bývají:
1) z 50% chyby v plodovém vejci (chromozomální odchylky v oplodněném vajíčku),
2) chyby při zahnízdění vajíčka během cesty vajíčka z vejcovodu do dělohy nebo při zahnízdění blastocysty
3) zevní příčiny - rentgenové záření, toxické látky, léky,

Současné statistiky říkají:
1) první těhotenství v současnosti končí potratem asi ve 20 %, což je každé páté těhotenství, příčinou bývá
2) až 74% dotázaných žen tvrdí, že za potrat může stres matky, nevo nějaká nějaká jejich činnost (práce, cvičení, sexuální život). Vědecké studie různých zemí však opakovaně potvrzují, že příčinou potratu nejsou: a) běžné cvičení a sex,
b) běžná práce a jednorázové zvedání těžkých předmětů,
c) stres, náhlé leknutí,
d) pád nebo jiný úraz, pokud při něm nedojde k ohrožení života ženy.Za ztrátu dítěte paní Evy v žádném případě nemohl stres, tedy ani její manžel, ani ta sousedka.

Pravidla diskuzí na webu Dáma.cz

Zasláním příspěvku do diskuze souhlasíte s těmito pravidly:

  • Podmínky užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Příspěvky se musí týkat tématu článku.
  • Příspěvky nesmí obsahovat vulgární výrazy a slovní útoky na jiné osoby, včetně ostatních účastníků diskuzí a autorů článků. Příspěvky nesmí poškozovat web Dama.cz ani ostatní projekty provozovatele.
  • Je zakázáno vkládat do příspěvků odkazy na stránky nabízející multimediální či programový obsah porušující autorská a jiná práva.
  • Příspěvky nelze využívat k propagaci.
  • Příspěvky, které porušují pravidla diskuzí, budou odstraněny. Případně budou upraveny tak, aby neporušovaly pravidla diskuzí. V textu bude následně uvedeno, že příspěvky byly ze strany redakce upraveny.
  • Právo moderovat diskuze mají pouze vybraní zástupci provozovatele. Základní kontrola každého příspěvku probíhá ještě před jeho zveřejněním.
  • Dáma.cz je soukromý web a provozovatel má při řešení sporů, které se týkají příspěvků v diskuzích, vždy konečné slovo.

Doporučujeme

Články odjinud