EVA (38): Po smrti obou rodičů jsem se nedokázala vyrovnat se samotou

12 komentářů

Rambíša
22. února • 12:46

No myslet si,že od 17 let bude mít někdo přítele -manžela už nafurt,to je dost naivní.Znám jen jedny manžele,kteří to takhle mají...Eva žila nějak zvláštně,zřejmě jen šprtala, a nebo byla u rodičů. Že se jí ani nezapalovala lýtka ,v 19 letech rezignovat na vztahy je dost výjimečné. Nikde není psáno,že už má vymalováno,protože ještě může najít svoji druhou polovinu,i to dítko stihne,kdyby jó zabažila. Někteří lidé jsou asi navenek "nedotknutelní",jinak by přeci o ni musel být určitý zájem - ovšem možná je Eva neženská a ošklivá,tak proto nikdo....Za to,že je sama ,si aspoň užívá život bez starostí,někdy je to tak lepší,než mít rodinu a manžela a jen samé stresy,starosti a nouzi!

mazby
8. června • 19:27

@Rambíša: Moje maminka se s tatínkem seznámila v 15 letech, v 18 se za něho provdala
a byli spolu 72 let až do její smrti.

SandraN
21. února • 23:19

Život je zkrátka boj. Spousta lidí žije sama. A nebere to jako prohru. Osamocený se totiž člověk může cítit i v rodině mezi lidmi. Je snad líp ty příbuzné nemít než mít je a mít pocit, že na něj kašlou a že je nezajímá. Řada lidí si myslí, že když si pořídí třeba děti, má na stáří vystaráno s pomocí a samotou. No a jak to někdy dopadá. Každý se zkrátka musí snažit, aby se mu po té jeho vybrané cestě životem šlapalo dobře....

Moučka
21. února • 11:11

Furt studuje a dela zdravotni sestru ? To mi hlava nebere

Elynor
21. února • 11:44

@Moučka: Doba kráčí mílovými kroky. Dneska už dávno nestačí střední zdravotnická škola, špičkové sestry jsou specializované a mnohdy mají vysokoškolské vzdělání plně srovnatelné s lékařským, a taky mohou mít titul. No a na obor všeobecná sestra je potřeba mít aspoň bakaláře.

Elynor
21. února • 11:06

Pokud použiju Google Chrome nebo Microsoft Edge, chová se to níže popsaným způsobem. V Internet Explorer se to neděje, tam funguje vše normálně. Z telefonu jsem nezkoušela, tablet nemám, chodím sem jenom z notebooku nebo velkého stolního PC. Možná je to někde v nějakém nastavení, nevím, asi mi to zas tak nevadí, stanou se horší věci. :-)

evelyn
21. února • 10:29

Mas vycisteny cache? Zkouselas jinej prohlizec?

Elynor
21. února • 10:58

@evelyn: pokus - IE

Elynor
21. února • 9:12

Nevím, mně to prostě nejde. Když mám otevřený článek, tak sice můžu vyplnit jméno a heslo, ale nepřihlásí mě to. Teď jsem to zkoušela znova. U otevřeného článku tři pokusy a nic. Na hlavní straně přihlášení bez problémů okamžitě. A taky přetrvává to odpovídání - když dám "odpovědět", příspěvek se neodešle, jen když ho vložím jako nový komentář.

evelyn
21. února • 8:56

To je divny, jsem to ted zkousela a prihlasim i odhlasim se normalne, kdyz mam otevreny nejaky clanek.

Elynor
21. února • 8:36

Mimo téma - to přihlašování a odhlašování přetrvává. Vždycky musím být na hlavní /úvodní stránce. Tj. nemít otevřený žádný článek nebo diskuzi, jinak se nepřihlásím ani neodhlásím. :hm A dotaz k článku - v Praze že si paní pořídila malou zahrádku? To mě z toho vyveďte, koho musela zabít nebo podplatit? Já se snažila nalézt v Praze "malou zahrádku" dva roky. Nelze. Kdo má, ten se jí nevzdá. Kdo nemá a chce, je ochoten platit neuvěřitelné sumy i za kus úhoru bez vody. Nechápu.

Elynor
21. února • 8:23

Ve 38 letech má paní před sebou větší část života, je dobře, že se snaží něco dělat. Asi jí to vyhovuje, tak proč ne. Opravdu není žádný univerzální návod, každý si musí vybrat to svoje sám. Mně osobně nevadí samota ve smyslu, že doma na mě nikdo nečeká, ani ta kočka ne. To mi vyhovuje. Nebavilo by mě muset spěchat domů u vědomí, že tam bude někdo čekat a případně mít dotazy "kde jsi byla, kam jdeš, kdy přijdeš, co bude k večeři, ty už zase někam jdeš, proč nejsi se mnou doma, kdy pojedeme k mamince, cože, jak - v sobotu na výlet? vždyť jsme byli minule, a ne, nevyvenčil jsem psa, neměl jsem čas, a ty na mě taky nemáš vůbec čas, jdu do hospody za kámošema" ]:-D To záměrně nadsazuju, samozřejmě že to není pravidlo u všech. Ale soužití prostě představuje kompromis v tolika oblastech, že už se mi do toho nechce, výhody nepřevažují. Co je dál v článku - prázdný život. No, to mám taky. To každej druhej. Kdysi jsem si myslela, že ze mě bude druhá Marie Curie a objevím prvek č.115. Což bude významný přínos pro lidstvo. To se nestalo, živím se nudným účetnictvím, Moscovium objevil někdo jinej a skoro po tom neštěkl pes, plno lidí ani neví, že takový prvek existuje. :-] No, co už, to je život. Shrnuto - jak již bylo výše psáno, každý máme svou cestu a je to jenom na nás, kterýma zákrutama se vydáme. Konec filosofického okénka. ;-]

Doporučujeme

Články odjinud