EVA (42): Moje třináctiletá dcera chodí s dvacetiletým, nevím, jak situaci řešit

SandraN
15. listopadu • 20:24

Málokdo z rodičů by v téhle situaci skákal nadšením. Bez ohledu na to, že někde mají sňatky desetileté holky. Co nám je do toho. A taky kolikrát, jak to dopadá. Onehda se mihl článek o nevěstě snad 12 leté, jejíž novomanžel se neudržel na uzdě a ona pak na následky svatební noci zemřela na vnitřní zranění. Takže ohánět se tu tím, že holka už není dítě, myslím není až tak na místě. Protože tak nějak cítíme asi všechny, že holka spíš to dítě je, že.
Jaké má matka šance? Zdánlivě malé. Dcera by jí mohla říct, ty mi máš co povídat, sama sis pořídila dítě neuváženě s člověkem, který tě hned opustil. Zákazy nic nevyřeší, zejména když dcera nechodí za školu, nepije, nefetuje, matka na ní nemá páku. Holka by se jen zatvrdila a při první legální příležitosti by se odstěhovala. A už by se nevrátila.
Co ale lze ovlivnit, je průběh známosti. Asi bych holce řekla, že mě mrzí, že jsem se to dověděla od jiných lidí, než od ní. A brala bych tu známost jako fakt, jakoby šlo o třináctiletého spolužáka. Sem tam bych asi utrousila poznámku, výchovnou, cílenou, ale známost jako takovou bych nekritizovala a nenapadala. A doufala bych, že toho mladíka časem přestane bavit vodit se za ručičku s nedospělou holkou. Že mu přijde do cesty dospělejší známost. A třeba bych k němu zrovna zaskočila do práce a řekla dobrý den, já jsem Nováková, matka naší Jany, Vám jsem nestála za to, abyste se mi přišel představit, tak jsem se tu tedy zastavila. Dám si kafe, děkuju.
Jako soupeře bych okoukla bez komentářů, co on je zač a taky mezi námi, mně by dospělý kolega se známostí s holkou ze základky byl teda k smíchu.
Jak říkám, doufejte, že to přejde jeho. Holka je samozřejmě pyšná, poněvadž spolužačky jí ho asi závidí. Mají stejný rozum jako ona...není třeba se tomu divit.
Mezi námi,

Pravidla diskuzí na webu Dáma.cz

Zasláním příspěvku do diskuze souhlasíte s těmito pravidly:

  • Podmínky užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Příspěvky se musí týkat tématu článku.
  • Příspěvky nesmí obsahovat vulgární výrazy a slovní útoky na jiné osoby, včetně ostatních účastníků diskuzí a autorů článků. Příspěvky nesmí poškozovat web Dama.cz ani ostatní projekty provozovatele.
  • Je zakázáno vkládat do příspěvků odkazy na stránky nabízející multimediální či programový obsah porušující autorská a jiná práva.
  • Příspěvky nelze využívat k propagaci.
  • Příspěvky, které porušují pravidla diskuzí, budou odstraněny. Případně budou upraveny tak, aby neporušovaly pravidla diskuzí. V textu bude následně uvedeno, že příspěvky byly ze strany redakce upraveny.
  • Právo moderovat diskuze mají pouze vybraní zástupci provozovatele. Základní kontrola každého příspěvku probíhá ještě před jeho zveřejněním.
  • Dáma.cz je soukromý web a provozovatel má při řešení sporů, které se týkají příspěvků v diskuzích, vždy konečné slovo.

Doporučujeme

Články odjinud