Eva Urbanová zhubla sedmnáct kilo, už peče vánoční cukroví

Eva Urbanová zhubla sedmnáct kilo, už peče vánoční cukroví

První dáma české opery Eva Urbanová (50) prozradila recept, díky kterému se dokázala proměnit z korpulentní zpěvačky ve vznosnou krasavici.

"Na cvičení jsem byla vždycky líná, také ho neprovozuji. Ale dost času trávím na vesnici v domě s velkou zahradou, kterou mám jako posilovnu," svěřila se Korzu operní diva, které aplaudovala milánská La Scala, newyorská Metropolitní opera, londýnská Královská Covent Garden i Vídeňská opera.

"Během své pěvecké kariéry jsem zhubla sedmdesát kilo především díky tomu, že už léta dodržuji dělenou stravu. Přitom já jsem vždycky byla labužnicí. A abych si pořádně pochutnala, nejraději si vařím sama. Proto velmi pečlivě promýšlím recepty, jím buď různě upravené maso se zeleninou, nebo jen přílohu se zeleninou. Občas i peču," přiznala sólistka Národního divadla, která si ráda na koncertech zazpívá také s Karlem Gottem.

Teď jí vyšlo dvojcédéčko "Eva Urbanová - dvě tváře", na kterém vedle jejích oblíbených operních árií jsou také záznamy z koncertů s Karlem Gottem. "Nyní se připravuji na Věc Makropulos a ve volných chvílích jsem už začala také péct vánoční cukroví podle receptů mojí maminky. Hladkou mouku nahrazuji celozrnou a jednotlivé kousky polévám sedmdesátiprocentní čokoládou," dodala Urbanová.


Nechcete hubnout sami? Navštivte náš FITweb.cz!


Rádi vaříte a hledáte inspiraci? Navštivte Recepty.cz

Doporučujeme

Články odjinud