Koncert Game of Thrones – Live Concert Experience nás zavede do Západozemí  Amir Djawadi/HBO

Koncert Game of Thrones – Live Concert Experience nás zavede do Západozemí Amir Djawadi/HBO

Skladatel hudby k seriálu Hra o trůny Ramin Djawadi, který bude koncert dirigovat Amir Djawadi/HBO
Skladatel hudby k seriálu Hra o trůny Ramin Djawadi, který bude koncert dirigovat Amir Djawadi/HBO
Hra o trůny Amir Djawadi/HBO
Hra o trůny Amir Djawadi/HBO
9
Fotogalerie

Fanoušci Hry o trůny se mohou těšit. V Praze zazní hudba z tohoto seriálu

Svět Západozemí aspoň částečně ožije v Praze. Ve středu 16. května se v O2 areně uskuteční představení Hra o Trůny Live Concert, které představí skladatele Ramina Djawadiho, který ke kultovnímu seriálu složil hudbu.

 

Na koncertu Game of Thrones – Live Concert Experience se vydáte se na cestu z Králova přístaviště až za hranice Zimohradu, a užijte si svět Sedmi království naživo v úplně novém měřítku. Slavný skladatel Ramin Djawadi povede orchestr a sbor, a společně zahrají hudbu ze všech sedmi řad kultovního seriálu HBO, který získal ocenění Emmy.

Kdy a kde? - 16. května v Praze v O2 areně. 

„Představením Hra o trůny Live Concert Experience se mi splnil sen, který pochází z myšlenky staré tři roky,“ řekl Djawadi. „Produkce přivedla do života svět Západozemí skutečně uhrančivým způsobem a jsem nadšený, že mám příležitost sdílet tuto zkušenost s fanoušky nejen v Severní Americe, ale také poprvé za mořem, v Evropě.“

Fanoušci průkopnického a kritikou uznávaného představení tak budou mít konečně možnost se ponořit do vesmíru Game of Thrones prostřednictvím úchvatného hudebního doprovodu, který je stejně bohatý jako příběhy, zápletky a celý svět seriálu Hra o trůny

Právě oslavovaná Raminova hudba podtrhuje emoční váhu klíčových okamžiků mezi oblíbenými i nenáviděnými postavami a dává tak zcela nový rozměr bitevním scénám.

Raminova úvodní skladba se sama o sobě okamžitě stala oblíbeným fenoménem pop kultury. Nadšení fanoušků hudby ze Hry o trůny roste s každou odvysílanou řadou.

Vstupenky budou stát od 1690 do 2490 korun

Podle Jeffa Peterse ze společnosti HBO zhlédnou diváci v Evropě, tedy i v Praze aktualizovanou verzi představení. Na loňských koncertech v zámoří zaujalo diváky především pódium rozdělené na několik částí pojmenovaných podle lokací ze seriálu. Část orchestru a sboru tak vystupovala na scéně s názvem Zimohrad, další hrála na jevišti Královo přístaviště. Jde o sídla dvou významných rodů, které mezi sebou v seriálu soupeří.

O2 arena nepředstaví filmovou hudbu poprvé. Loni v únoru v ní Plzeňská filharmonie doprovodila druhou část filmové trilogie Pán Prstenů: Dvě věže. První díl Pán prstenů: Společenstvo prstenu doprovázený orchestrem měl v O2 areně premiéru 18. června 2016. Na třetí díl trilogie pak mohli diváci vyrazit loni 2. prosince.

Fantasy seriál Hra o trůny vznikl na motivy zatím nedokončené série románů amerického spisovatele George Raymonda Richarda Martina nazvané Píseň ledu a ohně. Děj se odehrává v mytické říši Západozemí, kde léta a zimy trvají celé roky.

Vše o seriálu Hra o trůny najdete ZDE 

 

Doporučujeme

Články odjinud