Felix Slováček mlsal dorty a vyprávěl o Gottovi a Štaidlovi

Felix Slováček mlsal dorty a vyprávěl o Gottovi a Štaidlovi

Klarinetista a muzikant Felix Slováček se minulou sobotu představil v Beskydech, kde divákům nejen zahrál oblíbené skladby, ale také si s nimi popovídal o svém životě a muzice.

Ještě před koncertem se ale zastavil ve Frýdku-Místku, aby navštívil Gevorga Avetisyanova, arménského majitele firmy vyrábějící dorty Marlenka. Felix Slováček spolu s Gevorgem při kávě zavzpomínali na Arménii, odkud majitel pochází a kam se i muzikant velmi rád vrací, protože tam zažívá největší ovace publika.

V nejlepším však musel Slováček družnou debatu obtěžkán sladkostmi pro Dádu opustit. Čekalo jej obecenstvo na Soláni nedaleko Rožnova pod Radhošťem, kde se v prostředí jedné z nejkrásnější části Beskyd nachází roubená zvonice, v jejíž hale se koncert konal. Felix zde má spoustu přátel, protože se nedaleko odsud narodil a prožil tady své dětství, o kterém vyprávěl, když odpovídal na časté dotazy posluchačů.

Nejčastěji se muzikanta ptali na spolupráci s Karlem Gottem. Na dotaz, jaký Gott opravdu je, Slováček odpověděl: "Karel Gott je především velmi pilný, což s sebou přináší tvrdost k sobě, ale i druhým. Velmi rád vzpomínám na léta naší téměř každodenní spolupráce."

Také zazněla otázka, proč kapelník Ladislav Štaidl ukončil spolupráci s Gottem. "Ladislav Štaidl řekl na přelomu roku 1989 a 1990 jednu politickou větu, která ho zřejmě stála kariéru. Jak je ale dnes s odstupem času vidět, měl tento skvělý muzikant a velmi inteligentní člověk pravdu," vysvětlil Slováček.

V sále panovala skvělá atmosféra a každá z jeho skladeb byla ohodnocena nadšeným potleskem. Necelé 2 hodiny utekly všem jako voda a hudebník se pak ještě před odjezdem do Prahy dlouho loučil venku se svými přáteli a příznivci.

Autor: Alka Hájková, viposobnosti.eu

Doporučujeme

Články odjinud