Fešák John Travolta přijede do Karlových Varů. Festival ozdobí i Audrey Tautou | Zdroj: Profimedia.cz

Zdroj: Profimedia.cz

Fešák John Travolta přijede do Karlových Varů. Festival ozdobí i Audrey Tautou

Největší česká filmová přehlídka, filmový festival v Karlových Varech, přivítá letos dvě velké hvězdy. Křišťálový globus si přijede převzít hvězda Pomády John Travolta. Zahájení festivalu dodá lesk i francouzská herečka Audrey Tautou, známá z filmu Amélie z Montmartru.

Karlovarský festival, jehož 48. ročník se uskuteční od 28. června do 6. července, přivítá kromě jiného i hollywoodskou superstar - Johna Travoltu. Amerického herce, držitele dvou nominací na Oscara a Zlatého globu ocení Mezinárodní filmový festival Karlovy Vary Křišťálovým globem za mimořádný umělecký přínos světové kinematografii.

Při této příležitosti bude slavnostně uveden snímek Sezóna zabíjení (Killing Season), ve kterém si zahrál spolu s dalším držitelem této karlovarské ceny Robertem De Nirem. Role, již zde John Travolta vytvořil, je nejnovějším důkazem jeho výjimečného hereckého mistrovství, díky němuž dokáže ztvářnovat náročné úlohy ve filmech různých žánrů.

Herec John Travolta se stal hvězdou v 70. letech ve snímku Horečka sobotní noci. Do podvědomí diváků se také zapsal díky muzikálu Pomáda, komediální trilogie Kdopak to mluví a také Tarantinově snímku Pulp Fiction- Historky z podsvětí z roku 1994.

V rámci slavnostního zahájení 48. ročníku MFF Karlovy Vary bude také uveden ve festivalové premiéře nový film Michela Gondryho Pěna dní. Společně s režisérem představí osobně tento snímek také půvabná herečka Audrey Tautou. Jméno francouzské herečky spojil před lety s Mezinárodním filmovým festivalem Karlovy Vary půvabný snímek Amélie z Montmartru, který zvítězil v roce 2001 a započal tak své vítězné tažení světovými kiny i mezinárodními soutěžemi.

Foto: Profimedia.cz

Doporučujeme

Články odjinud