Jaký film si pustit na Valentýna? Těchto 11 romantických bijáků vás nezklame! | Foto: iStock

Foto: iStock

Jaký film si pustit na Valentýna? Těchto 11 romantických bijáků vás nezklame!

Jak strávíte zítřejšího Valentýna? Pokud neplánujete vyrazit někam ven a chcete si užít večer v klidu, co takhle u romantického filmu? Vybrali jsme pro vás jedenáctku nejromantičtější filmů, u kterých se zaručeně dojmete!

Tři kroky od sebe

Romantika, u které budete zpočátku zamačkávat slzy. Jde o příběh páru, kterému v lásce brání nevyléčitelná nemoc. Zatímco svědomitá Stella s cystickou fibrózou bojuje a pečlivě dodržuje nařízení lékařů, lehkomyslný Will nic neřeší. Oba se potkávají na léčeních v nemocnici a přes počáteční nevraživost k sobě pomalu nacházejí cestu.

Podívejte se na ukázku z filmu Tři kroky od sebe:

Mezi oběma mladými lidmi postupně přeskočí jiskra, ale kvůli možné infekci si od sebe musejí udržovat odstup. Oba ale spojuje touha po normálním životě, jaký mají jejich vrstevníci, a také láska, která mezi nimi vzkvétá. Má však za těchto podmínek šanci?

Pokračování 2 / 11

Snídaně u Tiffanyho

Nestává se příliš často, aby se romantický slaďák pyšnil hned dvěma Oscary. Snídaně u Tiffanyho je ale výjimkou, která nestárne. Můžete si navíc vychutnat půvabnou a nezapomenutelnou Audrey Hepburn.

Podívejte se na ukázku z filmu Snídaně u Tiffanyho:

Tentokrát představuje emancipovanou dívku jménem Holly Golightly, která v New Yorku poněkud lehkomyslně sní svůj sen o skvělé budoucnosti. Zatím však musí žít jen z „příspěvků na taxík a oblečení“ od svých stálých pánských obdivovatelů. Její plány naruší seznámení se začínajícím spisovatelem Paulem, jenž se přistěhuje do domu, kde Holly bydlí…

Pokračování 3 / 11

Hříšný tanec

I když je film Hříšný tanec mnohými opovrhován, stal se z něj kult, který se navíc také může pochlubit Oscarem, a to za nejlepší původní skladbu (I’ve Had) The Time of My Life. Mladá Frances Houseman přezdívaná Baby přijíždí trávit prázdniny se svojí rodinou do horského střediska pana Kellermana.

Podívejte se na ukázku z filmu Hříšný tanec:

Láskou a vášní dosud nepolíbená Baby se zde setkává s učitelem tance Johnnym, který ji zasvětí nejen do tajů pohybu, ale i lásky. Z mladé dívky se během jedné dovolené stane žena se vším všudy, to vše za doprovodu skvělé hudby počátku osmdesátých let, navíc po boku mladého a svalnatého Patricka Swayzeho.

Pokračování 4 / 11

Duch

Duch je dalším romantickým filmem, který se může pyšnit Oscarem za nejlepší scénář a nejlepší vedlejší ženskou roli, ale také tím, že hlavní mužskou roli hraje opět mladý a pohledný Patrick Swayze. Mladý newyorský bankovní úředník Sam začne žít s výtvarnicí Molly, jejich šťastné soužití ale netrvá dlouho.

Podívejte se na ukázku z filmu Duch:

Je přerušeno Samovou násilnou smrtí, když jej na ulici zastřelí neznámý zločinec. Ale Sam nemůže milovanou dívku opustit, a tak ji provází životem alespoň jako duch. Ze záhrobí naváže spojení se světem živých prostřednictvím bizarního média, kterým je černoška Oda Mae.

Pokračování 5 / 11

Romeo a Julie

Jeden z nejromantičtějších příběhů zmařené lásky všech dob je právě Romeo a Julie od Williama Shakespeara. Dočkal se mnohých zpracování, to v podání mladého Leonarda DiCapria a Claire Danes se však stalo jedním z nejúspěšnějších. Minimálně výprava filmu byla oceněna zlatou soškou Oscara!

Podívejte se na ukázku z filmu Romeo a Julie:

Režisér Baz Luhrmann přenesl celý tragický příběh do dnešní doby a místo romantických altánů, majestátních rób a ušlechtilých kordů jsou kulisami benzínové pumpy, kožené bundy a plné zásobníky pistolí. Pointa příběhu se však nemění…

Pokračování 6 / 11

Amélie z Montmartru

Také kouzelný příběh z pařížské čtvrti Montmartre si vysloužil hned pět nominací na Oscara. Ve světě krásné Amélie se nikdy neudálo nic zvláštního, až na matčinu kuriózní smrt, nad níž Améliin tatínek stále truchlí. Amélie by asi zůstala smířená se svým osamělým údělem, kdyby jednoho dne neobjevila ve svém bytě ukrytý poklad v podobě staré krabice s památkami na dětství někdejšího nájemníka.

Podívejte se na ukázku z filmu Amélie z Montmartru:

Nejenže se Amélie rozhodne po letech doručit krabici jejímu majiteli, ale dospěje současně k poznání, že může pomáhat zlepšit a napravovat okolní svět. Když pak jednoho dne objeví člověka sbírajícího u nádražních fotoautomatů zahozené podobenky cizích lidí, Amélie se zamiluje. Trvá to ale ještě nějaký čas, než se seznámí s Ninem…

Pokračování 7 / 11

Zápisník jedné lásky

Jste-li milovnicí lacinějších romantických příběhů plných klišé, které vám stejně v závěru vženou slzy do očí, pak jste na správné adrese. Allie pochází z bohaté rodiny, Noah vyrostl v chudém stavení. To jim samozřejmě nezabrání v tom, aby se do sebe zamilovali a prožili léto plné lásky.

Podívejte se na ukázku z filmu Zápisník jedné lásky:

Hned po něm je ale odloučí nejen rodiče, ale i druhá světová válka. Když se vojáci po válce vrátí domů, všechno je jinak. Allie je zasnoubená s úspěšným podnikatelem a Noah žije sám se svými vzpomínkami ve starém domě, který restauruje. Když však Allie zahlédne v místních novinách článek o Noahově práci, ví, že ho musí vyhledat a rozhodnout se jednou provždy, jestli poslechnout své srdce, nebo rozum.

Pokračování 8 / 11

P. S. Miluji tě

Holly a Gerry jsou pár, který se miluje nade vše na světě. Přesto jim není umožněno strávit celý život bok po boku, jak by si přáli: Gerry totiž podlehne zákeřné nemoci a mladá vdova se s jeho smrtí musí vyrovnat.

Podívejte se na ukázku z filmu P. S. Miluji tě:

Protože Gerry moc dobře tuší, jak to pro ni bude po jeho smrti obtížné, napíše jí deset dopisů a zařídí, že jí budou postupně doručeny. Holly v nich dává úkoly, které musí splnit, aby znovu našla chuť žít. Pro Holly tak začíná rok neobyčejných dobrodružství, která jí pomohou uvědomit si, kdo doopravdy je, a také nalézt novou lásku.

Pokračování 9 / 11

Na sv. Valentýna

Pokud chcete opravdovou oddechovku, která je pro svátek zamilovaných doslova jako stvořená, zvolte snímek Na sv. Valentýna. Film sleduje příběhy téměř dvou tuctů lidí, jak během tohoto svátečního dne nacházejí a ztrácejí lásku ve všech jejích podobách. Mezi aktéry je například velmi zaneprázdněný květinář a jeho nejlepší přítelkyně, učitelka, která má poměr s ženatým mužem. Obchodník a vojenská velitelka na dovolené vedou dlouhý rozhovor během mezinárodního letu.

Podívejte se na ukázku z filmu Na sv. Valentýna:

Režisér Garry Marshall má s romantickými komediemi zkušenost už z dob Pretty Woman a Nevěsta na útěku a pravou romantiku zaručuje i herecké obsazení v podobě Julie Roberts, Anne Hathaway, Ashtona Kutchera, Patricka Dempseyho, Bradleyho Coopera, Jessicy Biel a mnoha dalších.

Pokračování 10 / 11

Jeden den

Emma a Dexter se poznávají během maturitního večírku, kdy spolu stráví noc, nic se mezi nimi ale nakonec nestane. Zůstanou nicméně velmi blízkými přáteli, i když se vídají jen jednou ročně, a to 15. července.

Podívejte se na ukázku z filmu Jeden den:

Navzájem si sdělují své úspěchy i prohry, mluví o svých problémech v lásce a oba neustále hledají štěstí, až nakonec zjistí, že jim celou tu dobu leželo na dosah. Ani tak jim ale není dopřáno užít si šťastný život až do konce…

Pokračování 11 / 11

Než jsem tě poznala

Chcete-li si od srdce poplakat, je tento romantický film stvořený přímo pro vás. Trochu ztřeštěná a rozjívená Louise má ráda svoji práci v kavárně a nade vše miluje svoji rodinu, které se snaží pomoct z nepříjemné finanční situace.

Podívejte se na ukázku z filmu Než jsem tě poznala:

Will zase po dopravní nehodě ztratil nejen schopnost pohybu, ale i chuť do života. Ví, čím byl kdysi, a všechno se mu nyní zdá nepodstatné a také přesně ví, jak s tím skoncovat. Lou mu vtrhne do života jako bouře a na krátký čas vše změní. Willovo rozhodnutí ale zůstane nezvratné…

Doporučujeme

Články odjinud