Sarah Jessica Parker Zdroj: Profimedia.cz

Sarah Jessica Parker Zdroj: Profimedia.cz

Penelope Cruz Zdroj: Profimedia.cz
Meryl Streep Zdroj: Profimedia.cz
Liza Minnelli Zdroj: Profimedia.cz
Barbara Streisand Zdroj: Profimedia.cz
16
Fotogalerie

FINTY S VELKÝM NOSEM: Skrýt nebo naopak zdůraznit? Jak to řeší celebrity?

Trápí vás váš velký nos, nebo jste na něj naopak náležitě hrdá? Snažíte se ho všelijak maskovat, nebo dokonce přemýšlíte o radikálním zásahu doktora? I slavné osobnosti si tyto otázky kladly a jak to nakonec dopadlo?

Každý z nás má jedinečné rysy, díky kterým obličej získává svůj osobitý ráz. Stává se však, že to, jak se vnímáme a vidíme zevnitř, neodpovídá tomu, čím jsme byli obdaření. Nos je jednou z prvních části obličeje, která ostatním padne do očí. Proto je vedle očí jednou z nejdůležitějších partií tváře.

Klepněte pro větší obrázekKlepněte pro větší obrázekKlepněte pro větší obrázek

Pokud nemáte nějaké extrémní defekty, jako jsou velké hrboly nebo jiné deformace, a nos je jinak rovný a jen větší, byla by škoda uchýlit se k radikálnímu zásahu do tváře. Invazivní zásah nejde vrátit zpět. Zkuste proto z nosu udělat přednost, kterou budete hrdě vystavovat, stejně jako Liza Minnelli, Barbra Streisand, Meryl Streep, Penelope Cruz, Sarah Jessica Parker – jmenovat bychom mohli ještě dlouho - všechny tyto ženy spojuje velký nos a velký úspěch. I přes to, že kdysi odmítly pomoc chirurgů, jsou to majitelky nejznámějších a nejobdivovanějších tváří na světě.

Kromě toho dnes, kdy beauty světu vládne trend contouringu – tvarování tváře pomocí různých odstínů korektorů, je větší nos absolutní maličkostí. Podívat se, jaká kouzla se dají udělat s make-upem. Můžete na YouTube, kde najdete podrobné návody, jak na zúžení a zkrácení nosu. Hlavní princip pro zúžení je ale velmi jednoduchý (viz galerie):

  • 1. Nanést tmavý korektor na obě boční strany nosu
  • 2. Následně nanést velmi světlý korektor na hřbet nosu
  • 3. Zapracovat to a ve finále ještě nanést na hřbet nosu trošku rozjasňovače

Na druhé straně, pro někoho může být nos tak velkou překážkou a jizvou na sebevědomí. V takových případech je rhinoplastika nejspíš správnou volbou. Patří mezi jeden z nejžádanějších zákroků, ale také se jedná o složitější operaci, protože se ve většině případů zasahuje nejen do chrupavčité části, ale i do kosti. Svou vizáž si takto vylepšily například Megan Fox, Blake Lively, Cameron Diaz, Angelina Jolie i Adele. Jak vypadaly krásky před a po plastice, si můžete prohlédnout v naší galerii.

Dáma.cz je na facebooku. Přidejte se k nám!

Doporučujeme

Články odjinud