Fotbalový šampionát probouzí ženskou žárlivost

Fotbalový šampionát probouzí ženskou žárlivost

Bezuzdné nadšení, jež se při pohledu na týmy soupeřící na zeleném trávníků zmocňuje roduvěrných fotbalových fanoušků, rozhodně nesdílejí psychologové a manželští poradci. Dobře totiž vědí, že jim zejména po skončení vrcholného sportovního svátku přibude spousta nových klientů.

Předejít jejich přílivu se proto snaží dva psychoterapeuti z Cách, kteří pokládají probíhající šampionát doslova za vraha partnerských vztahů. Ničí je zejména hádky, které vznikají v podstatě bez zjevných příčin a při nichž jeden druhému s vehemencí hodnou smysluplnějším činnostem předhazuje věci, které měly upadnout v zapomnění.

Podle expertů stojí za vším žárlivost žen, jimž fotbal vůbec nic neříká. "Jejich druzi tráví volný čas s přáteli, radují se s nimi, slaví úspěchy a dávají volný průchod rozhořčení nad nezdary," říká Volker van den Boom. A slabší polovičky si připadají zbytečné a opuštění jako příslovečný kůl v plotě.

Ve snaze předejít nemilým dohrám nynějšího Mistrovství světa proto oba specialisté nabízejí takříkajíc první pomoc pro znesvářené dvojice. Chtějí jim umožnit, aby si vše vysvětlily dříve, než dojde k nejhoršímu. (Plus)

Doporučujeme

Články odjinud