Fotky nahé Diazové se do novin nedostanou

Fotky nahé Diazové se do novin nedostanou

O majlantu snil zřejmě fotograf John Rutter, který zachytil na svůj film Cameron Diazovou nahoře bez ještě v době, kdy tato blonďatá herečka o slávě jen snila. Jenže losangeleský soud mu to zatrhl a Cameron zřejmě spadl kámen ze srdce.

Soud šel ve sporu tak daleko, že Johnovi zakázal jakoukoli možnost fotografie nahé Cameron nejen prodávat a šířit, ale také fyzicky vlastnit. Trestné je totiž už i to, že má fotky doma v šuplíku.

Do problémů se dostal peněz lačný fotograf v době, kdy po herečce začal požadovat za snímky 3,3 miliónu dolarů. Fotografie byly pořízeny v roce 1992, kdy se tehdy dvacetiletá Cameron proháněla po plážích nahoře bez. Od té doby se mnohé změnilo. Jenže Cameron, ačkoli se zveřejnění snímků obávala, nehodlala za negativ a případné pozitivy zaplatit ani dolar.

Prokurátor novinářům sdělil, že Rutter v létě vyhrožoval odprodejem snímků nejmenované evropské finanční skupině. Ta měla v úmyslu snímky dále šířit po světě například na billboardech nebo na autobusech v Japonsku. Stát se tak mělo v době, kdy se ve jmenovaných oblastech promítal nový film Diazové Charlieho Andílci: Na plný pecky.

Jednatřicetiletá Cameron se proslavila teprve v roce 1994 díky snímku Maska v hlavní roli s komediantem Jimem Carreym. Od té doby její hvězda září stále jasněji a tak se herečka musela hodně snažit a soudy značně přemlouvat, aby se snímky na veřejnost nedostaly. (Plus)

Doporučujeme

Články odjinud