Fotosoutěž: vyhodnocení tématu ZVÍŘE

Fotosoutěž: vyhodnocení tématu ZVÍŘE

Vážení soutěžící velice mile nás překvapila vaše hojná účast v soutěžním kole Zvíře a spol. Celkem se sešlo rekordních 177 fotografií. Pro porotu to byla nesnadná volba jelikož kvalitních fotografii bylo více.

Po pečlivém výběru jsme společnýma silama došli k tomuto vyhodnocení. O první místo se ucházeli dvě výborné fotky od autorů rorich a Skupča

Na 1. místě se umístil Rorich a jeho Zdravá cereální snídaně Foto zaujalo námětem i kvalitou zpracování. Působivá ostrost a nasvícení bobra vystupuje z tmavého pozadí, i když barvy nejsou kontrastní a působí efektně již na první pohled. Určitě není dílem náhody a moment je zachycen skvěle.

Mall.czwww.fotoexpert.czMall.cz

Na 2.místě Skupča a její Beznaděj Tenhle velice trefně zvolený název jen podtrhuje emocionální podtext téhle fotografie, který je patrný na první pohled. Pořízení téhle momentky bylo zřejmě jednodušší, něž u předešlého snímku. Výrazný kontrast ve zbarvení srsti též na sebe upoutá v galerii na první pohled. Autorka navíc zvolila správný úhel záběru na úrovni očí, které jsou na snímku nejpůsobivější a dávají výraz celé fotce.

Mall.czwww.fotoexpert.czMall.cz

MilotinsBoženkaspekulacetygr

Mall.czSoutěžící získává poukázku v hodnotě 200,- Kč na nákup v internetovém obchodě www.fotoexpert.cz nebo v nákupní galerii Mall.cz a účast na Fotografickém workshopu v Českém Švýcarsku. Gratulujeme

Spekulace a tygr (waiting tiger) Překvapivý snímek upoutá svou krásnou zlatavou barvou a atmosférou nostalgického pohledu kočky někam do neznáma. Taktéž tenhle snímek má silný emocionální náboj, jež se promítl do hodnocení poroty. Je to neobvyklý pohled autora snímku na zvíře, dalo by se říct, že se povedlo zachytit kousek myšlenky a pocitů osamělé kočky, která tiše hledí na krásu zapadajícího slunce. I když po technické stránce není snímek dokonalý (přepal), má to o co se snaží většina autorů, emocionální náboj a myšlenku.

Mall.czwww.fotoexpert.czMall.cz

Gratulujeme všem výhercům vaše porota

Doporučujeme

Články odjinud