Francie: Krize už dolehla i na erotické pomůcky, obchodníci pláčou

Francie: Krize už dolehla i na erotické pomůcky, obchodníci pláčou

Prodej erotických pomůcek jde dolů. Zdá se, že v době globální krize zákazníci a zákaznice s nákupem nových vibrátorů, masážních olejíčků a dalších erotických pomůcek váhají. Čekají na lepší časy.

Veletrh erotických pomůcek Velká Eropolis je jedním z největších svého druhu na světě. Pořadatelé potvrdili reportérům Reuters, že návštěvníků veletrhu je sice dost, ale neutrácejí zdaleka tolik jako dříve.

"Dopadla na nás finanční krize. Nejsme na tom tak špatně jako třeba automobilový průmysl, nedá se říct, že by nám prodej spadl o polovinu, ale dopad krize cítíme," říká Eric Heuninck, organizátor veletrhu. I přes klesající tržby ale zájem návštěvníků neklesá. Ještě pořád dost lidí rádo zaplatí 30 euro (800 Kč) za to, aby se mohli podívat na nejnovější vibrátory, sexy spodní prádlo, boty s vysokými podpatky a podobně. Možná se ale nechávají jen inspirovat.

"Tržby nám v porovnání s minulým rokem klesly o 30 procent. To má samozřejmě na náš průmysl jistý dopad. Dřív, když přišel zákazník a ukázali jsme mu naše zboží, odešel se dvěma nebo třemi věcmi. Dneska odcházejí lidé jen s jednou drobností," říká smutně Bernard Montagud, majitel stánku s erotickými pomůckami.

Sami návštěvníci veletrhu jsou ale klesajícími tržbami překvapeni. "Když si nemůžete dovolit někam si vyrazit, máte snahu zabavit se doma. Proto mám dojem, že by se tomuto veletrhu mělo dařit docela dobře," tvrdí penzistka Joelle. Letos prý utratila za erotické pomůcky stejnou sumu jako loni.

Doporučujeme

Články odjinud