Francouzská novinářka brojí proti liftingu

10 komentářů

sara
7. prosince • 14:02

Milá Katko, ty, které jsou spokojeny se svými visícími špeky, tak ty zdejší rubriky sotva čtou, všechna čest výjimkám. A kdo se nevejde do tzv. konfekce ? Tloušťka je v tomhle směru mnohem více tolerována než délky (rukou a nohou), stačí se zeptat prodavaček, kolik dívek marně hledá přiměřeně dlouhé oblečení a naproti tomu viz spousty oděvů - stanů, do kterých se běžná postava zahalí dvakrát. Prostě náš trh zaplavily podřadné firmy, byznys je byznys, prodává se to, co jde nejsnadněji na odbyt. No a když vidím tříleté dítě v reklamě cpát se hranolky, je mi z toho zle i smutno. Aby nebyla mýlka, jím strašně ráda. Ale zpátky ke kráse, pokud jde o Helenu Vondráčkovou, zpívá skvěle a pokud se dobře cítí, ať se sebou dělá, co chce, jak jí může mít někdo za zlé, že se snaží vypadat dobře ? Že by "dvacítka" vykrmená hranolky ? Kdo totiž sám něčeho dosáhl, ví, že je to velmi těžké, ať se jedná prakticky o cokoliv, ten potom dokáže ocenit i úsilí a úspěch druhého. Řekla bych, že tohle už má co dělat s českou ubohostí, pomluvit každého, komu se daří. Prostě úspěch každého z nás by měl ostatní těšit a být inspirací, ne se nechat vláčet závistí a svou omezeností. Nebo nemám pravdu ?

S.U.R.
5. prosince • 22:01

Myslím, že všechny názory zde mají racionální jádro a nelze proti nim nic namítat. Důležité totiž je být sám se sebou spokojený a pokud k tomu někdo potřebuje zásah zvenčí a je ochoten podstoupit zdravotní riziko, nechť tak činí. Jsem ale přesvědčena, že ve všem je třeba být uměřená, neboť není nic horšího než žena, která nedokázala přijmout sama sebe a neustále se křečovitě snaží světu dokázat, že zákonům přírody nepodléhá. Zmiňovana Helena Vondráčková, ač je to jistě žena pohledná, je už karikaturou sebe sama a je to jistě škoda. Nevím, ale čím jsem starší, i když mám sotva tři křížky:-), zdají se mi druzí lidé čím dál krásnější. Je to asi tím, že dnes již nedám na první dojem a ocením, když z tváří, na níž hledím, vyzařuje i cosi z nitra jejího nositele. Mnohem více mne svým zjevem zaujme člověk, který jej dokáže hrdě nést, ačkoli zrovna neodpovídá ideálu. Myslím, že jsou to především Francouzsky, které tuto schopnost cítit se za všech okolností jako královna mají. Ať je tlustá nebo tenká, vysoká či s orlím nosem, dokáže svým šarmem a vírou sama v sebe zaujmout. Sama se vytrvale snažím o podobný životní postoj, ale musím přiznat, že ne vždy se mi daří. Rozhodně je to však cesta, z které nehodlám sejít. Přeji nám všem, abychom si více vážily sebe sama a nenechaly si od nikoho nic diktovat!

Kacatko
5. prosince • 18:24

Máš pravdu, žena by měla vypadat co nejlépe v každém věku, ale aby se 50 letá žena snažila vypadat na 20, to mi přijde uhozené. Což ale neznamená nejít na laser a nenechat si odstranit žilky. Ale nesmí to dopadnout jako u již zmiňovaného odbarveného černocha.Mimochodem, moje velikost je 42 ale měřím 190cm. To je to vybočení z normy ...

Katka
5. prosince • 16:59

Můj názor je takový, že nic se nemá přehánět. Pokrok však nastal i v plastické a laserové chirurgii, takže já určitě, až budu mít pocit, že mám třeba ošklivě rozšířené žilky na obličeji nebo tmavé skvrny od sluníčka, nechám si je laserem odstranit. Rozhodně si myslím, že tím nikomu neublížím a sama budu mít lepší pocit ze sebe, vyšší sebevědomí a lidem se na mě bude líp koukat. Nevím, proč to tady všichni tak odsuzujete. Něco jiného je nechat se celý předělat jako Michael Jackson a něco jiného je trošku poupravit a napomoct přírodě. A jestli Vám není největší konfekční velikost, kterou vídím v obchodech (kolem 46), měly byste s tím opravdu začít dělat. Když už vám je jedno, jak vypadáte, tak ze zdravotních důvodů. To je jen můj názor a představte si, že nekupuju Spy, ale Týden a Reflex. Pa, Katka.

sara
5. prosince • 14:59

Já bych řekla, že je v pořádku, když se každá žena v jakémkoliv věku snaží vypadat co nejlépe. Visící špeky, kruhy pod očima a propadlé tváře fakt nikoho neuchvátí, byť jsou nošeny důstojně. Je ale samozřejmě otázka vkusu a zdravé úvahy, kam až zajít. Vtip bude v tom, že ona francouzská novinářka i při svém věku jistě vypadá dobře i bez liftingu, jinak by si netroufla takhle na sebe upozorňovat. Problém je, když společnost staví jen a jen na vzhledu, to je prostě špatná sázka. Mladým jsou soustavně vymývány mozky(z valné části to je reklamní mašinérie všech těch firem, které se tímto byznysem živí). Problém bude spíš v tom, že nám jako "dobře vypadající" jsou vnucovány vzory, které se spíš podobají barvotiskovým obrázkům z truhlice po babičce (vyoblékané dětičky v malilinkých černých botičkách) než dospělým, normálně vyvinutým lidem. Jako děsné vidím to, o čem píše Kacatko, a to, že ohromná sériová výroba vyrábí (samozřejmě z důvodů úspory výrobních nákladů) jen několik průměrných velikostí a ti, kdo jsou mimo normu, třeba je o kousek, tak mají prostě smůlu. Při dnešním šíleném spěchu už jen málokdo má čas šít si sám nebo chodit po švadlenách (a najděte takovou, která umí!) Takže v tomhle smyslu s novinářkou souhlasím a hodlám se i dle toho chovat. Prostě se nenechat ušlápnout jen proto, že neodpovídám přesně typu krásy z časopisu.

erika
5. prosince • 14:43

.....nevim, myslim si , ze starnout se da v pohode a postaram se o to , aby me to nejak extra neprekvapilo moc brzy....nehodlam si hrat na mlade, ale tak jak se mi libilo byt 20leta, libi se mi byt 35leta a doufam, ze se mi bude libit byt i xxleta.....a mozna trochu pomuzu prirode, protoze ten aktvivni zivot se vyrazne prodlouzil a ja se budu pravdepodobne chtit dobre citit i v 50 nebo v 60 letech ! a mozna mi k tomu pomuze kvalitni kosmetika a casem nejaky zakrok, to zatim opravdu nevim :)

Ela
5. prosince • 14:08

Souhlasím s oběma Evami, myslím že není třeba k tomu co dodat. Jen jedno, že kromě několika slušných časopisů (např. Reflex, Týden, 100+1 apod.) se nic číst nedá, omílá se tam stále to samé, drby, kosmetika, out a in, sexuální rady k ničemu, je to děs, obzvláště časopisy pro ženy. Vím že nikdo mne nenutí to číst, také si to nekupuji, ale mám pocit, že převážná většina žen a dívek by stejně nic jiného nečetla, že ty s odpuštěním "nablblé názory" převálcují všechno. Ale to už je jiné téma, co se týká věku, ta francouzská novinářka má absolutní pravdu.Kéž by takových bylo víc.

Kacatko
5. prosince • 14:00

Bohužel musím souhlasit. Dneska se až příliš dbá na vzhled a dušička zůstává daleko, daleko vzadu. Když občas nahlédnu do nějakého časopisu a čtu si co je IN a co OUT (to je také hrozné označneí) tak se někdy netačím divit. Nečtu tylo časáky pravidelně, to ani náhodou, ale když chcu něco kritizovat, tak to musím, alespoň trochu, znát. Opravdu nějak dnešní dobu nechápu. Nejsem ještě nějak moc stará, i když se tak někdy cítím ale pamatuju ještě "socialismus" a nevím co je horší. Opravdu ne. Když se ale koukám na některé své známé, tak ty jedou přesně podle trendů a podobně, někdy je to až směšné, ale mě je někdy až do pláče. A protože všechno souvisí se vším, tak i výrobci jsou pěkná banda, vyrábějí se jenom "průměrné" věci a protože já jsem trošku "mimo normu" tak mám smůlu. Dáma se opravdu pozná podle chování ne podle oblečení a doplňků. Co je platné, když je hezká štíhlá a co já vím co ještě, ale kouří jako továrna a je sprostá jako dlaždič ? No asi jsem staromódní, ale řekla bych, že se to k ženě moc nehodí.Koukám že jsem se zase jednou nějak moc rozepsala, tak toho raději nechám. Mějte hezký den :)

Eva ml.
5. prosince • 12:32

No, Evo, nemám pouze stejné jméno, ale i stejný názor, ačkoliv jsem zřejmě o dost mladší (sama jsem léta puberty teprve nedávno opustila). Musím dát zapravdu své mamce, která mi říkala, že časopisy typu DÍVKA (existuje ještě?), COSMOgirl atp. jsou nejlepším návodem, aby se s dívenky stala děvka. Je to nadsazené, ale ne daleko od pravdy. Dnešní doba se hodně stará o vzhled, ale morální hodnoty se moc nenosí...

Eva
5. prosince • 10:37

Ta chytrá paní mi mluví z duše. Stárnout má člověk přirozeně. Určitě má žena na sebe dbát v každém věku. Tedy i v tom pozdějším, ale nic se nemá přehánět.Mám doma 2 pubert'áky a znám jejich poznámky, když vidí v televizi třeba Helenu Vondráčkovou. Jejich uštěpačné výroky
o "obstarožní diskošce" jsou naprosto normální, když sledují šestapadesátiletou ženu oblečenou jako dvacítku, která řádí na pódiu jako pubert'ačka, byt' musíme být u umělců trochu schovívavější.Jestli umělci po kosmetických zásazích vypadají lépe opravdu nevím, protože to často bývá jen dílem výborného osvětlovače, který ze stařeny udělá mladici a naopak. A fotky v časopisech ? Ty jsou přece všechny upravovány počítačovou technikou.Takže takové příklady raději neberu.Snažím se vypadat dobře přirozenou cestou. O to víc jsem pak pyšná, když mně lidé hádají o dost let méňě.
K tomu kultu mládí v módních časopisech chci ještě poznamenat, že to není jen tenhle kult propagovaný v těchto typech "časáků". Nedávno jsem se např. dozvěděla z časopisu Style, že pravá dáma se pozná podle toho, že nosí jen pravou luxusní značku kabelek. Máte-li, vážení, jen napodobeninu, hrajete si na tu co patří do horních deset tisíc a jste neskutečně trapná, protože patříte k socankám z východu. Já jsem si tedy vždycky myslela, že pravá dáma se pozná hlavně podle toho jak se chová, a to i při jakýchkoliv příležitostech. Některé "dámy", v onom časopise vyfocené s drahou kabelkou a tudíž zde označené za skutečné lady naší společnosti, jsem viděla v televizi při společenských akcích v takovém stavu a slyšela mluvit tak, že mají k dámám MOC DALEKO, byt' mají přes rameno kabelu třeba za 100 000.-Kč. Chudák mládež, když je vychovávaná v těhle nesmyslných snobských názorech. Nevím co je horší, výchova mé generace v komunistických žvástech nebo výchova dnešní generace v tomhle snobském myšlení. Co myslíte? To první bylo určitě hrozné, to druhé ale také není nic moc. Přeji všem krásný den.

Doporučujeme

Články odjinud