František Janeček si pochová miminko až za měsíc

František Janeček si pochová miminko až za měsíc

Stejně jako "božský Kája", tak i další celebrity ve zralém věku si chtějí prodloužit mládí a stávají se opět tatínky. Také třiašedesátiletý boss českého šoubyznyzu František Janeček nezůstal pozadu. Se svou o více než třicet let mladší partnerkou, zpěvačkou Terezou Mátlovou, si pořídil miminko. Z předcházejícího manželství má už osmadvacetiletého syna Filipa a šestadvacetiletou Alici. I když prodělal infarkt, je pořád tak pracovně zaneprázdněn, že si příští dny svého třetího potomka ještě nepochová.

"Moje dcera Emilly Ann se narodila v Americe a je tam teď s maminkou, protože nechceme riskovat náročnou cestu," vysvětluje František Janeček. "A já teď zase potřebuji být v Česku, protože musím zařizovat mnoho věcí ohledně divadla a také například začít připravovat turné Karla Gotta. Mám toho opravdu hodně, proto jsem na měsíc přiletěl z Ameriky. Za měsíc ale už zase poletím zpátky a pak se s miminkem pomazlím. Jsem přesvědčen, že budu úžasný otec."

Pokřtil knihu kamarádovi z Miami Na porod jeho dcery v Miami dohlížel Janečkův přítel Jiří Lamberk, lékař, který v pětasedmdesátém roce emigroval do Spojených států a v Miami pracoval a stále pracuje jako anesteziolog. Ale také píše knihy. Tu nejnovější, Nemocnice na kraji Miami - Návraty, mu teď v Praze pokřtil právě František Janeček.

"Jiří je senzační doktor, proto jsem byl rád, že byl přítomen u porodu mé dcery," říká František Janeček. "Ale je také dobrý spisovatel. Píše velmi čtivě. Mám rád, když dobrý lékař dělá ještě něco jiného. Obvykle platí, že lidé talentovaní v jednom oboru se dokážou prosadit i v dalším, kterého mají jako svého koníčka. Třeba jako Karel Gott - skvěle zpívá, ale ve své zálibě, kterou je malování, je také vynikající."

Doporučujeme

Články odjinud