Froté prostěradla vás odnesou do říše snů | Goldea

Goldea

Froté prostěradla vás odnesou do říše snů

O tom, že na spánek má vliv výběr matrace a vlastně i samotné postele asi víte. Jenže jen na posteli a matraci se spát nedá.

Kromě toho, že by vám asi dlouho nevydržely, by se vám asi ani moc pohodlně neleželo. Přece jenom jsme už zhýčkaní a rádi si lehneme na měkkou a jemnou podložku. Co takhle froté prostěradlo, které vám, když zavřete oči, připadne jako mechem pokrytá lesní cestička?

Prostěradlo nesmí chybět v žádné posteli

Pohodlná postel je naprostým základem pro kvalitní spánek, během kterého umožníme tělu regenerovat. K tomu je ale potřeba nejen postel samotná, ale taky dobře vybraná matrace, příjemné povlečení a také kvalitní prostěradlo.

Právě na něj se mnohdy tak trochu zapomíná. Ne že bychom ho na matraci nenavlékali, to zase ne. Ale jeho výběr nijak moc neřešíme, vybereme si rozměr, barvu a tím to končí. Na materiál mnohdy nehledíme. Tím spíš jsme pak nepříjemně překvapení, že prostěradlo studí, klouže, nesaje pot nebo třeba vůbec nedrží na posteli.

Proč vsadit zrovna na froté prostěradla?

Prostěradlo přichází do těsného kontaktu s naší pokožkou, mělo by tak být jemné, měkké, savé, prodyšné. Nesmí nás nijak dráždit ani rušit ze spánku. Nejlepší jsou prostěradla z přírodních materiálů. A právě taková jsou i froté prostěradla. Ta patří mezi jedna z nejoblíbenějších, protože:

  • Jsou hřejivá a pružná.
  • Můžete je používat po celý rok.
  • Oceníte je během chladnějších nocí, kdy zahřejí.
  • Potěší i dlouhou životností.
  • Hospodyňky potěší, že se nežehlí.
  • Jsou k mání v mnoha barvách i rozměrech.
  • Po celém obvodu mají froté prostěradla nataženou gumu, aby se na matraci dobře navlékala a také aby z ní nesklouzávala.
  • Dají se prát i na 60 °C (vždy ale nejdřív pečlivě prostudujte štítek údržby). Aviváž na ně nepoužívejte.
  • Náš tip: Když tato prostěradla usušíte v sušičce, budou krásně nadýchaná.

Víte, že froté prostěradla se vyrábí ze 100% bavlny? Konkrétně jde o smyčkovou tkaninu, kterou můžeme označit i za trojrozměrnou, a to díky kličkám z osnovních nití nad nebo pod základní tkaninou. Díky tomu jsou měkká, nadýchaná a hřejivá, spát na nich je potěšení.

29_frota-prostoradlo.jpg

Jaká další prostěradla si můžete pořídit?

Ne každý si froté zamiluje, přece jenom jsou mezi námi i tací, kteří během spánku moc tepla nevyhledávají. Jaká další prostěradla jsou na trhu?

Klasikou je klasická bavlněná plachta obdélníkového tvaru, kterou preferovaly už naši předci. Oni sice tehdy neměli na výběr, to ale neznamená, že to bylo špatně. Bavlna je savá, prodyšná, hypoalergenní a snese i vysoké teploty praní a žehlení. Jedinou nevýhodou je, že se musí žehlit.

Hitem dnešní doby jsou jersey prostěradla z bavlněného úpletu s elastickými vlákny. Taková prostěradla se na matraci nekrčí, hodí se na celoroční používání. Potěší i jejich dlouhá životnost a skutečnost, že se nemusí žehlit.

Další možností jsou damašková prostěradla s jemnými proužky, která se vyrábí z hustě tkaného damaškového plátna s vysokým leskem, velkou pevností a originálním vzhledem.

Doporučujeme

Články odjinud