Gere se chce převtělit – v člověka

Gere se chce převtělit – v člověka

Jedním z nejpopulárnějších vyznavačů buddhismu je bezesporu herec Richard Gere. Stárnoucí seladon věří na reinkarnaci a také na novou šanci, kterou po převtělení získá. V co se ale převtělí?

Gere se chce převtělit – v člověka

Richard Gere LOS ANGELES – Jedním z nejpopulárnějších vyznavačů buddhismu je bezesporu herec Richard Gere (52). Stárnoucí seladon věří na reinkarnaci a také na novou šanci, kterou po převtělení získá. V co se ale převtělí? Bude se prohánět vodami oceánů jako chobotnice, nebo zhlížet z výšky na vyprahlé prérie v těle supa?

„Doufám, že dostanu znovu šanci jako člověk, abych mohl dojít k úplnému osvobození,“ odpovídá Richard.
Své životní filozofii se známý představitel milovníků věnuje několik let a snaží se dodržovat maximum pravidel, která by ho k absolutnímu osvobození duše dovedla. „Jednou se do tohoto světa vrátím. Snad naleznu správnou cestu k buddhismu i v příštím životě. Chtěl bych v příští reinkarnaci ukončit koloběh neustálého umírání a znovuzrození. Pokud bych už teď nedošel k nejvyšší svobodě ducha, pak by pro mě bylo nejlepší narodit se opět jako člověk, abych mohl své učení dokončit,“ vysvětluje Gere.
Učení si dle Richardových slov našlo jeho ducha samo. Když se do studia východních praktik pustil, měl pocit, že se znovu narodil. Ztotožnil se absolutně se vším. Navíc ve své filozofii vidí zkoušku i hybnou sílu zároveň. Ačkoliv se pohybuje ve světě plném svodů, nečiní mu problém žít dle učení velkého Buddhy. A navíc – buddhismus je v Hollywoodu „in“.(Plus)

Doporučujeme

Články odjinud