Gipsy.cz uvedou nový klip k hitovce Jednou na ROMantické pláži

Gipsy.cz uvedou nový klip k hitovce Jednou na ROMantické pláži

Nový videoklip ke skladbě Jednou uvede v premiéře v úterý 28. srpna na 1. Pražské pláži hudební formace Gipsy.cz. Neobvyklá show pojmenovaná ROMantická pláž odstartuje přesně v 18:00.

Roztančeným večerem na sklonku prázdnin budou návštěvníky akce provázet funky r’n’b rytmy DJ Rockstara. Večírek vyvrcholí koncertem formace Gipsy.cz a veřejnou projekcí nového klipu k písni Jednou. Gipsy.cz, kteří v létě přivedli do varu publikum na festivalu v Glastonbury, na Szigetu nebo na Couleur Café v Bruselu, vystoupí v Praze veřejně po delší době. Kvůli premiéře klipu muzikanti přerušili své letní tažení po dalších domácích i zahraničních hudebních akcích. Další koncert v Praze mohou fanoušci očekávat až v průběhu listopadu.

Klip Jednou se natáčel začátkem července a jeho autorem je opět mladý nadějný režisér Shakir Hamoud. Obrazová i hudební složka klipu aktuálně pojednává o rasových problémech a předsudcích zakořeněných v naší společnosti. Klip vznikl v koprodukci Mars Promotion a Indies Scope. Pláž se nachází na smíchovské straně Vltavy mezi Palackého a Železničním mostem. Vstupenky jsou v prodeji na místě v ceně 150 Kč. Více informací na www.prazskaplaz.cz

Formace Gipsy.cz kombinuje směs hip hopu, romské tradiční muziky a popu. V čele kapely stojí romský rapper a zpěvák Radoslav „Gipsy“ Banga, který se na hudební scéně pohybuje od svých třinácti let. Za tu dobu stačil jakožto člen hiphopových Syndrom Snopp leckoho pozurážet a zároveň šokovat coby spoluautor hitu prvních Superstar.

Pracovní záběr se neodráží negativně na kvalitě tvorby – Gipsy byl za svá dvě regulérní sólová alba nominován na řadu ocenění. Na housle hraje a zpívá spolutvůrce projektu Gipsy.cz Vojta Lavička (známý z někdejších Deep Sweden či Álom). Dalšími členy kapely jsou kontrabasista Jan Surmaj a kytarista a akordeonista Petr Surmaj. Kapela vyniká svým energickým koncertním projevem, který koření notnou dávkou osobitého humoru a sebeironie.

Kapela slaví úspěchy v Čechách i zahraničí. Jako první česká skupina vystoupila letos v létě na legendárním festivalu v Glastonbury. Videoklip Romano Hip Hop skupiny Gipsy.cz se probojoval až do hitparády evropské MTV World Chart Express. Komunikativní hudebníci si obstojně vedou i v českých hitparádách.

Samostatnou kapitolou je pak umístění skladeb z alba Romano Hip Hop na různé kompilace. K nejvýraznějším úspěchům patří právě skladba Jednou na kompilaci Gypsy Groove od slavného labelu Putumayo. Následuje kompilace Balkanica (Feel Good Productions), Romano Hip Hop na Gypsy Beats And Balkan Bangers sestavené producentem a DJem Russ Jonesem (Atlantic Jaxx Recordings), Tajsa na kompilaci k festivalu Music Meeting a sampler italského časopisu World Music Magazine. CD Romano Hip Hop je možné zakoupit on-line či stáhnout v MP3 na http://www.indies.eu/alba/10/romano-hip-hop/?idn=1

Více informací o kapele a hudební ukázky na www.gipsy.cz. zdroj: SMART Communication s.r.o.

Doporučujeme

Články odjinud