Goldie Hawnová nechce stárnout v osamění

Goldie Hawnová nechce stárnout v osamění

Výzkumy předních gerontologů specializujících se na projevy stárnutí potvrzují, že opravdovým vrahem ve stáří je samota. Chcete-li si nějaký ten pátek ještě na světě pobýt přesto, že pamatujete doby předválečné, nebojte se zamilovat. Své o tom ví i Goldie Hawnová.

Goldie Hawnová nechce stárnout v osamění

Výzkumy předních gerontologů specializujících se na projevy stárnutí potvrzují, že opravdovým vrahem ve stáří je samota. Chcete-li si nějaký ten pátek ještě na světě pobýt přesto, že pamatujete doby předválečné, nebojte se zamilovat. Své o tom ví i Goldie Hawnová (56). Ještě před pár týdny klidně řádila do noci s mnohem mladšími přáteli, nedávno však na sobě začala náhle pozorovat znaky stáří. Může za to její samota.

Celý život žila jen pro své děti, které zahrnovala láskou a péčí. Teď se jí ale miláčci rozlétli do světa a v hnízdě zůstala jen stárnoucí matka.

Goldie má děti tři. Nejstaršímu synovi Oliveru Hudsonovi je dvacet pět, prostřední Kate Hudsonové je dvacet jedna a nejmladší Wyatt má teprve patnáct let. Zatímco starší sourozenci již stojí na vlastních nohou, Wyatt jezdí po světě se svým hokejovým týmem. Doma tudíž zůstává jen zřídka.

Přestože Hawnová je považována za jednu z nestárnoucích krásek filmového plátna, slavná maminka se v poslední době cítí sama obklopená pouze svým stárnutím. Nejdelší vztah prožila před několika lety s populárním hercem Kurtem Russellem (51). "Často jsem byla pryč z domu a když jsem se vrátila, byl plný lidí. Máme velmi rozlehlou rezidenci a když v ní není nikdo kromě mne a mých psů, působí to dost děsivě. Tak jsem se tady v těch obrovských prostorách usadila a uzavřela se do sebe," popisuje svůj osud Goldie.

"Brzy jsem se cítila dost mizerně. Začala jsem se i litovat. Stále jsem měla pocit, že slyším hlasy svých dětí, ale ony tu nebyly. Trochu mě vzpružily nějaké večírky, ale jen málo. Byla jsem úplně sama. Kurt byl pryč. Říkala jsem si, že je to hrozně smutné. Ale pak jsem si řekla, že mám tolik možností a tolik různých zálib. Nehodlám tu zestárnout se sklenkou v ruce a v závoji kouře. Půjdu proti tomu. Je to prostě tak, děti vás opustí a zůstanete sami. Má to tak asi být," filozofuje nad svými duševními zvraty oslavovaná hvězda.

Psychologové radí, nebuďte sami. Když si nerozumíte s lidmi, pořiďte si alespoň psa. Bavte se se sousedy, navštěvujte přátele, choďte do společnosti. Jedině tak si uchováte mladistvý vzhled a optimistický pohled na život. Samota a izolace dokáže udělat i z dvacetiletého mladíka staříka s trudnou myslí.

zdroj: Plus

Doporučujeme

Články odjinud