GOLO dieta vás překvapí! Bez hladovění a počítání kalorií. Hodí se i pro vás?

GOLO dieta vás překvapí! Bez hladovění a počítání kalorií. Hodí se i pro vás?

Golo dieta je vlastně zkratka tří slov – go lose weight, go look great a go love life. Tedy jdi a zhubni, jdi a vypadej skvěle a jdi a miluj život. Při téhle dietě jde o dosažení hubnutí prostřednictvím optimalizace produkce inzulínu. To přinutí tělo, aby uvolňovalo uložený tuk, a zároveň se sníží další ukládání tuku. Jak to funguje konkrétně a za jak dlouho uvidíte výsledky?

Jak GOLO dieta funguje

GOLO dieta cílí na rovnováhu hormonů ovlivňujících hmotnost. Díky těmto hormonům může vaše tělo lépe regulovat hladinu cukru v krvi, dojde k zrychlení metabolismu glukózy, a lépe tak budete zvládat i únavu. Zároveň tím umožníte tělu, aby přirozeně uvolňovalo nahromaděný tuk. Cíl je tedy jasný – golo dieta musí udržet hladinu cukru v krvi na nízké úrovni, díky čemuž začnete rychle hubnout. Dieta má trvat jen 30 dní a skládá se z těchto tří základních kroků.

Pokračování 2 / 5

První krok – začátek

V první fázi je stravování striktnější, jídelníček obsahuje především recepty z proteinů, v malém množství také sacharidů a tuků, které stimulují látkovou výměnu a udržují hladinu inzulínu v rovnováze. V téhle fázi můžete jíst například maso, ryby, vajíčka, mléčné produkty, zeleninu a luštěniny. Vhodně sestavené menu stimuluje metabolismus a stabilizuje hladinu inzulínu. Zakázané potraviny jsou produkty z bílé mouky, hotová jídla nebo cokoli, co obsahuje přidaný cukr. Kalorie počítat nemusíte.

Pokračování 3 / 5

Druhý krok – přidáváte potravinové doplňky

V druhé části diety začnete přidávat živiny rostlinného původu, například lněný olej, lněné semínko, které konzumujete spolu s jídlem. Kromě toho, že udrží stabilní hladinu cukru v krvi, zaútočí i na vaše zásoby tuku.

Pokračování 4 / 5

Třetí krok – přidejte pohyb

Třetím krokem je pohyb, bez kterého nezhubnete. Podle autora diety Keitha Ablowa je ideální kombinovat GOLO stravování s intervalovým tréninkem HIIT, při němž spalujete tělesný tuk a podporujete metabolismus.

Pokračování 5 / 5

Kolik zhubnete a hodí se GOLO dieta pro každého?

Při důsledném dodržování metabolicko-dietního lánu můžete podle autora diety Keitha Ablowa shodit až 10 kilogramů za dva týdny. Což je poměrně dost, takže je zapotřebí opatrnosti. Tělo nejprve ztrácí vodu, pak svaly, takže bez cvičení se neobejdete. Vhodné je naplánovat si i nějaký vytrvalostní sport. Podle odborníků ale dieta není vhodná pro každého, vyhnout by se jí měli diabetici, lidé s nemocnými ledvinami, metabolickými poruchami či onemocněním srdce a cév.

Doporučujeme

Články odjinud