Grilované krevety s římskou omáčkou

8. 11. 2001
Grilované krevety s římskou omáčkou
Recept na dnešní den z extra velkých královských krevet.

Grilované krevety s římskou omáčkou

6 porcí
250 ml omáčky

Na krevety:
olivový olej
1 stroužek česneku, oloupaný a prolisovaný
hrubozrnná sůl a čerstvě mletý pepř
24 extra velkých královských krevet (mražených nebo čerstvých)

Na omáčku:
1 plátek bílého chleba
olivový olej na smažení
3 lžíce mandlí
3 lžíce lískových ořechů
3 oloupané stroužky česneku
4 rajčata
listy z jednoho stonku petržele (ne kadeřavé)
1 lžíce mleté papriky
1 červená paprika
2 lžíce chilli pasty
4 lžíce balzamikového octa
4 lžíce sherry octa
olivový olej
sůl a čerstvě mletý pepř

Krevety:
V míse smíchejte olej s česnekem rozsekaným nástavcem HC a dejte stranou. Krevetám odstraňte hlavy a krunýře, ale ponechte ocasní ploutve. Vyjměte vnitřnosti a potřete krevety olejem. Osmažte dorůžova (asi 2 minuty po každé straně).

Římská omáčka:
Na malém množství oleje osmažte chléb dozlatova, odstavte a nechte vychladnout. V horké troubě upražte mandle a lískové ořechy, nechte vychladnout a oloupejte, nejlépe pomocí papírového ubrousku.
V rozehřáté troubě nasucho opečte papriky ze všech stran, až ztmavnou a slupka se začne uvolňovat. Dejte do hrnce, přiklopte a nechte 10 minut zchladnout, potom oloupejte, nařízněte a odstraňte semeníky. Pomocí nástavce HC nasekejte petrželku.
Plátky chleba, ořechy a česnek nasekejte v nástavci BC. Přidejte ostatní suroviny kromě octa a oleje a sekejte dohladka. Přidejte ocet a olej. Okořeňte podle chuti a servírujte jako omáčku, do které se namáčí krevety.

Tyto recepty byly navrženy a vyzkoušeny pro ruční mixér Braun Multiquick Professional MR 5000. Bližší informace naleznete zde.

Zdroj: Ewing PR

 

Témata článku:   

Přečtěte si také

Horoskopy

Dnes dostane vaše finanční situace lepší základy a vaše plány, kterým věříte, se konečně začnou uskutečňovat. Budete se věnovat i osobním záležitostem, čímž potěšíte partnera nebo…

Nejčtenější články