Hamburger z grilovaného vepřového masa iStockphoto.com

Hamburger z grilovaného vepřového masa iStockphoto.com

Vepřová kýta na česneku a rozmarýnu iStockphoto.com
Sladko-pikantní vepřové steaky iStockphoto.com
Asijské vepřové špízy iStockphoto.com
Vepřová panenka s bylinkovým máslem iStockphoto.com
7
Fotogalerie

7 nejlepších receptů na grilované vepřové maso: Vyzkoušejte je!

Grilování je jednou z nejoblíbenějších aktivit letního období. Co může být lepšího než vůně čerstvě ugrilovaného masa, která se line zahradou? V dnešním článku vám přinášíme sedm nejlepších receptů na grilované vepřové maso, které zaručeně nadchnou vaše chuťové buňky. Každý recept je doplněn informacemi o počtu porcí a délce přípravy.

Medovo-hořčičné vepřové kotlety

Počet porcí: 4
Délka přípravy: 40 minut (10 minut příprava, 30 minut grilování)

Ingredience:

  • 4 vepřové kotlety
  • 2 lžíce medu
  • 2 lžíce hořčice
  • 1 lžíce sójové omáčky
  • 2 stroužky česneku (nasekané)
  • sůl a pepř podle chuti

Postup:

Smíchejte med, hořčici, sójovou omáčku a česnek. Kotlety osolte a opepřete, poté potřete připravenou marinádou. Nechte marinovat alespoň 30 minut. Kotlety grilujte na středním ohni přibližně 15 minut z každé strany, dokud nejsou propečené.

Pokračování 2 / 7

Pikantní vepřová žebírka

Počet porcí: 4
Délka přípravy: 2 hodiny (30 minut příprava, 90 minut grilování)

Ingredience:

  • 1 kg vepřových žebírek
  • 2 lžíce olivového oleje
  • 2 lžíce pálivé papriky
  • 1 lžíce mletého kmínu
  • 1 lžíce česnekového prášku
  • sůl a pepř podle chuti
  • BBQ omáčka podle chuti

Postup:

Smíchejte olivový olej, papriku, kmín, česnekový prášek, sůl a pepř. Žebírka potřete směsí koření a nechte odpočívat 30 minut. Grilujte žebírka na nízkém ohni přibližně 90 minut, pravidelně potírejte BBQ omáčkou.

Pokračování 3 / 7

Vepřová panenka s bylinkovým máslem

Počet porcí: 4
Délka přípravy: 45 minut (15 minut příprava, 30 minut grilování)

Ingredience:

  • 500 g vepřové panenky
  • 50 g másla
  • 2 lžíce nasekané petrželky
  • 2 lžíce nasekaného rozmarýnu
  • sůl a pepř podle chuti

Postup:

Panenku osolte a opepřete. Smíchejte máslo s bylinkami. Grilujte panenku na středním ohni přibližně 15 minut z každé strany. Po ugrilování potřete bylinkovým máslem a nechte chvíli odpočívat.

Pokračování 4 / 7

Asijské vepřové špízy

Počet porcí: 4
Délka přípravy: 60 minut (30 minut příprava, 30 minut grilování)

Ingredience:

  • 500 g vepřové kýty, nakrájené na kostičky
  • 4 lžíce sójové omáčky
  • 2 lžíce medu
  • 2 lžíce rýžového octa
  • 1 lžíce sezamového oleje
  • 1 lžička mletého zázvoru
  • 2 stroužky česneku (nasekané)

Postup:

Smíchejte sójovou omáčku, med, rýžový ocet, sezamový olej, zázvor a česnek. Vepřové kostičky marinujte ve směsi alespoň 30 minut. Napíchejte maso na špejle a grilujte přibližně 10 minut z každé strany.

Pokračování 5 / 7

Vepřová kýta na česneku a rozmarýnu

Počet porcí: 6
Délka přípravy: 2 hodiny (30 minut příprava, 90 minut grilování)

Ingredience:

  • 1 kg vepřové kýty
  • 4 stroužky česneku, nasekané
  • 2 lžíce rozmarýnu, nasekaného
  • 3 lžíce olivového oleje
  • sůl a pepř podle chuti

Postup:

Kýtu osolte a opepřete, potřete směsí česneku, rozmarýnu a olivového oleje. Nechte marinovat alespoň 30 minut. Maso grilujte na nízkém ohni přibližně 90 minut, občas otáčejte.

Pokračování 6 / 7

Sladko-pikantní vepřové steaky

Počet porcí: 4
Délka přípravy: 1 hodina (30 minut příprava, 30 minut grilování)

Ingredience:

  • 4 vepřové steaky
  • 2 lžíce hnědého cukru
  • 2 lžíce sójové omáčky
  • 1 lžíce chilli omáčky
  • 1 lžíce olivového oleje
  • sůl a pepř podle chuti

Postup:

Smíchejte cukr, sójovou omáčku, chilli omáčku a olivový olej. Steaky osolte a opepřete, poté potřete připravenou marinádou. Nechte marinovat alespoň 30 minut. Steaky grilujte na středním ohni přibližně 15 minut z každé strany.

Pokračování 7 / 7

Hamburger z grilovaného vepřového masa

Počet porcí: 4
Délka přípravy: 30 minut (10 minut příprava, 20 minut grilování)

Ingredience:

  • 500 g mletého vepřového masa
  • 1 vejce
  • 1 stroužek česneku, nasekaného
  • 1 lžíce worcesterské omáčky
  • sůl a pepř podle chuti
  • 4 hamburgerové bulky
  • 4 plátky sýra (např. čedar)
  • salátové listy, rajčata a cibule na ozdobení
  • kečup a hořčice podle chuti

Postup:

V míse smíchejte mleté maso, vejce, česnek, worcesterskou omáčku, sůl a pepř. Vytvořte čtyři placky. Grilujte je na středním ohni přibližně 10 minut z každé strany, dokud nejsou propečené. Poslední dvě minuty grilování položte na každou placku plátek sýra, aby se roztavil. Rozpulte bulky a lehce je ogrilujte. Sestavte hamburger: na spodní polovinu bulky dejte salát, placku se sýrem, rajče a cibuli. Přidejte podle chuti kečup a hořčici a přiklopte vrchní polovinou bulky.

Doporučujeme

Články odjinud