Medovo-hořčičné vepřové kotlety
Počet porcí: 4
Délka přípravy: 40 minut (10 minut příprava, 30 minut grilování)
Ingredience:
- 4 vepřové kotlety
- 2 lžíce medu
- 2 lžíce hořčice
- 1 lžíce sójové omáčky
- 2 stroužky česneku (nasekané)
- sůl a pepř podle chuti
Postup:
Smíchejte med, hořčici, sójovou omáčku a česnek. Kotlety osolte a opepřete, poté potřete připravenou marinádou. Nechte marinovat alespoň 30 minut. Kotlety grilujte na středním ohni přibližně 15 minut z každé strany, dokud nejsou propečené.
Pokračování 2 / 7
Pikantní vepřová žebírka
Počet porcí: 4
Délka přípravy: 2 hodiny (30 minut příprava, 90 minut grilování)
Ingredience:
- 1 kg vepřových žebírek
- 2 lžíce olivového oleje
- 2 lžíce pálivé papriky
- 1 lžíce mletého kmínu
- 1 lžíce česnekového prášku
- sůl a pepř podle chuti
- BBQ omáčka podle chuti
Postup:
Smíchejte olivový olej, papriku, kmín, česnekový prášek, sůl a pepř. Žebírka potřete směsí koření a nechte odpočívat 30 minut. Grilujte žebírka na nízkém ohni přibližně 90 minut, pravidelně potírejte BBQ omáčkou.
Pokračování 3 / 7
Vepřová panenka s bylinkovým máslem
Počet porcí: 4
Délka přípravy: 45 minut (15 minut příprava, 30 minut grilování)
Ingredience:
- 500 g vepřové panenky
- 50 g másla
- 2 lžíce nasekané petrželky
- 2 lžíce nasekaného rozmarýnu
- sůl a pepř podle chuti
Postup:
Panenku osolte a opepřete. Smíchejte máslo s bylinkami. Grilujte panenku na středním ohni přibližně 15 minut z každé strany. Po ugrilování potřete bylinkovým máslem a nechte chvíli odpočívat.
Pokračování 4 / 7
Asijské vepřové špízy
Počet porcí: 4
Délka přípravy: 60 minut (30 minut příprava, 30 minut grilování)
Ingredience:
- 500 g vepřové kýty, nakrájené na kostičky
- 4 lžíce sójové omáčky
- 2 lžíce medu
- 2 lžíce rýžového octa
- 1 lžíce sezamového oleje
- 1 lžička mletého zázvoru
- 2 stroužky česneku (nasekané)
Postup:
Smíchejte sójovou omáčku, med, rýžový ocet, sezamový olej, zázvor a česnek. Vepřové kostičky marinujte ve směsi alespoň 30 minut. Napíchejte maso na špejle a grilujte přibližně 10 minut z každé strany.
Pokračování 5 / 7
Vepřová kýta na česneku a rozmarýnu
Počet porcí: 6
Délka přípravy: 2 hodiny (30 minut příprava, 90 minut grilování)
Ingredience:
- 1 kg vepřové kýty
- 4 stroužky česneku, nasekané
- 2 lžíce rozmarýnu, nasekaného
- 3 lžíce olivového oleje
- sůl a pepř podle chuti
Postup:
Kýtu osolte a opepřete, potřete směsí česneku, rozmarýnu a olivového oleje. Nechte marinovat alespoň 30 minut. Maso grilujte na nízkém ohni přibližně 90 minut, občas otáčejte.
Pokračování 6 / 7
Sladko-pikantní vepřové steaky
Počet porcí: 4
Délka přípravy: 1 hodina (30 minut příprava, 30 minut grilování)
Ingredience:
- 4 vepřové steaky
- 2 lžíce hnědého cukru
- 2 lžíce sójové omáčky
- 1 lžíce chilli omáčky
- 1 lžíce olivového oleje
- sůl a pepř podle chuti
Postup:
Smíchejte cukr, sójovou omáčku, chilli omáčku a olivový olej. Steaky osolte a opepřete, poté potřete připravenou marinádou. Nechte marinovat alespoň 30 minut. Steaky grilujte na středním ohni přibližně 15 minut z každé strany.
Pokračování 7 / 7
Hamburger z grilovaného vepřového masa
Počet porcí: 4
Délka přípravy: 30 minut (10 minut příprava, 20 minut grilování)
Ingredience:
- 500 g mletého vepřového masa
- 1 vejce
- 1 stroužek česneku, nasekaného
- 1 lžíce worcesterské omáčky
- sůl a pepř podle chuti
- 4 hamburgerové bulky
- 4 plátky sýra (např. čedar)
- salátové listy, rajčata a cibule na ozdobení
- kečup a hořčice podle chuti
Postup:
V míse smíchejte mleté maso, vejce, česnek, worcesterskou omáčku, sůl a pepř. Vytvořte čtyři placky. Grilujte je na středním ohni přibližně 10 minut z každé strany, dokud nejsou propečené. Poslední dvě minuty grilování položte na každou placku plátek sýra, aby se roztavil. Rozpulte bulky a lehce je ogrilujte. Sestavte hamburger: na spodní polovinu bulky dejte salát, placku se sýrem, rajče a cibuli. Přidejte podle chuti kečup a hořčici a přiklopte vrchní polovinou bulky.