Hádáme se kvůli jídlu. On je masožrout, já vegan. Má to vůbec smysl?

75 komentářů

LencaV
21. dubna • 12:58

Mata69: Já si myslím, že v tomto článku ani tak nejde o to veganství, jako o přístup partnera - toleranci - k tomuto životnímu stylu partnerky. Já tedy po svých životních zkušenostech bych tomu mladíkovi, který mi dělá naschvály a hádá se kvli jídlu, vystěhovala kufr přede dveře. Je lepsí žít sama, než zatínat zuby, aby "byl doma klid... Už nikdy víc..

Anonymizovaný
16. července • 11:31

@LencaV: A nebo taky žít jak normální člověk a jíst maso, ty zvířata jsou k tomu chovany, jestli chceš aby ti slepice nesnášely vajíčka tak si je vychovej na vynášení odpadků

Agresivní_Vegan
13. dubna • 20:25

Já jsem to změnil.

j66
13. dubna • 14:42

Ale mléko jinak používám, nevím jak bych upekla buchty bez mléka apod. A můj syn vypije dávku za mne, tomu chutná.

j66
13. dubna • 14:35

Agresivní_Vegan: no já mléko nepiju a ani mléčné výrobky nejím, resp. jím mozarelu v salátu. Moje heslo je "mlíko do rakve víko" Ale já nikomu svůj přístup nevnucuji. I to maso se snažim vařit 1-2x týdně, V zásadě se také snažím kupovat vejce z chovu ve výběhu a chovat se pokud možno zodpovědně. Vadí mi neúcta k jídlu celkem. nejen k masu. Ale myslím , že v systému spotřeby tak jak nastaven, víc asi udělat nemohu. Bavíme se o drobnostech protože ani vy ani já to nezměníme.

Agresivní_Vegan
13. dubna • 13:51

Absurdita je chovat psa v bytě. Když si člověk pořídí pro zábavu masožravce, měl by mít na vědomí důsledky. Domnívám se, že granule obsahují spíše sekundární živočišné produkty nevyužitelné člověkem. Přístup k veganským granulím nechci soudit, protože záleží na majitelově přístupu, plemeni psa atd. Když může pes třeba lovit myši nebo mu alespoň zajistit maso z biochovu, když je páníček líný sám chovat šťastnější potravu. Realita je stejně taková, že lidem nezáleží na štěstí ani jejich psů, jinak by respektovali i jiné jejich potřeby než jíst maso.Rybí farmy jsem opravdu neměl na mysli - chovat migrujícího masožravce v kleci na maso...
Rýpete se ale v podrobnostech, a zatím nikdo nezodpověděl jedinou mojí otázku.Jaká tedy myslíte, že je správná míra pití mléka z hlediska zdraví?

j66
13. dubna • 12:19

Ryby v moři žijí v přirozeném prostředí? A co rybí farmy, jaký je rozdíl mezi slepicí v kotci a lososem v sádce (kleci pod vodou.) . Snažíte se prostě omezit svoji spotřebu a chcete, aby všichni okolo omezili spotřebu. V zásadě je to chvályhodné, ale nezapomeňte vy sám, že cesta do pekla je dlážděna dobrými úmysly. Výsledkem jsou například veganské granule pro psa. To je přece úplná absurdita, to přece musíte uznat sám.

Agresivní_Vegan
13. dubna • 11:52

Ano, zhruba půlku telátek nechá člověk přežít odděleně od matky na náhražkách mléka, které musí pít lidé. Podobné jako genocida nepotřebných kohoutů.
Ryby z moře žijí alespoň celý život ve svém přirozeném prostředí. Jíst malé ryby je ekologické a ekonomické hlavně v kontrastu s pojídáním teplokrevných savců nebo masožravých ryb.
Jaká je tedy ta ideální míra týrání zvířat?

Mata69
13. dubna • 9:53

Agresivní_Vegan: jinak a to jsem už psala, s velkochovy nesouhlasím taky, to, že spousta lidí maso konzumuje nadměrně, to je taky fakt...ve všem prostě má být umírněnost a střídmost.

Mata69
13. dubna • 9:52

Agresivní_Vegan: některá telata "jdou na smrt" jiná jdou na další chov - protože kdepak by se asi braly další kravičky?
A lov malých rybek je EKO? To je dobré, jakpak jsi na to přišel? A malé rybky netrpí stejně jako velké rybky? To je opravdu zajímavá filozofie....
Viděl jsi někdy jak se loví ryby v moři? Jak loď vleče za sebou obrovské sítě, do kterých se chytí všechno co se zrovna připlete do cesty? Snad sis nemyslel, že sedí na břehu rybář a tahá z vody jednu malou rybku po druhé a humánně jí klepne dřívkem přes hlavičku, aby netrpěla.

Agresivní_Vegan
13. dubna • 9:36

Rybushka: Stejně jako s Elynor, i s vámi v podstatě sdílím náhled na věc - co ale nechápu je, co vám pak brání brát důsledněji pochopení toho, že velkochovy jsou šílenství a že nepotřebujeme ani mlíko.
Má přítelkyně občas jí maso když chce, ostatně já taky - třeba malé ryby z moří jsou nejvíc eko a snad i nejmíň trpí. Nejsem vyšinutej zaslepenec.
Bohužel přístup lidí k masu je dnes vyšinutý - maso třikrát denně, protože maso dává sílu, čím víc tím líp, až se tahle společnost zkonzumuje sama. A mléko je vůbec nejhorší - pít mateřské mléko jiného živočišného druhu - víte, jak se docílí toho, aby kravička dávala mlíko? Musí být jednou za čas zabřeznuta a porodit telátka. Ty jdou pak na smrt a mačkání tlačítek pokračuje. A jaká tedy myslíte, že je správná míra pití mléka z hlediska zdraví?

momou
12. dubna • 20:43

Mata69: Ale tak ono si stačí vzpomenou pár let zpátky na Lucku Vondráčkovou, taky byla vegan a nakonec skončila v nemocnici.....

Mata69
12. dubna • 19:57

Dnes jsem četla v sobotní Mladé frontě článek, o nějakém výzkumu, dlouhodobém na dost velkém vzorku obyvatelstva, které si rozdělili do skupin - vegetariáni, masožravci mající rádi ovoce a zeleninu, běžné jedlíky a vyloženě milovníky masa. Zjistili, že nejzdravější skupinou jsou masožravci a nejvíce rizikoví vegetariáni s ohledem na rakoviny, deprese a pod.
proč tomu tak je, nevědí a je to podrobeno dalšímu výzkumu.A teď mě vegani utlučou! :-)

Babaloo55
11. dubna • 22:38

Mimochoídem - spíš a spíž není totéž!
K tématu - připadá mi, že Váš přítel se chová jako puberťák a opravdu se Vás, kdoví proč, snaží shazovat. Mně osobně způsob stravování jako důvod k problémům připadá směšný, ale Váš přítel to vidí zřejmě jinak. Co poradit. Snad jen abyste vydržela a jeho invektivy i nadále ignorovala. Vegetariánství i veganství už není v dnešní době zase až tak neznámým pojmem a myslím, že ho většina lidí respektuje. Jak se říká - kdo chce kam, pomozme mu tam a proti gustu....

Rybushka
11. dubna • 19:31

Elynor, pod tohle se taky podepíšu - líp bych to nenapsala a to se poslední dobou potýkám s podobnejma diskusema dost často.

Zajímavý je, že každá diskuse začíná hláškou, že vegetariánství/veganství je jediná správná cesta a okamžitě následuje, že my masožravci jsme agresivní a neustále jejich stravu řešíme.

Pokračuje to výkřikama, jak maso nepotřebujeme a jak ubližujeme zvířátkům.
Dokonce u toho několikrát došlo na dotaz, že co kdyby mi někdo snědl mýho domácího kocoura...



Mně jsou vegani jedno, dokonce si myslím, že maso nutně nepotřebujeme a že určitě je lepší nejíst ho víc jak jednou týdně (ač se tím ne vždy řídím), stejně jako si myslím, že velkochovy jsou šílenství a že nepotřebujeme ani mlíko, ale opravdu nehodlám svoje stravovací návyky měnit proto, že na mě někdo huláká, že jsem necita a div ne zločinec.


A k článku - přijde mi, že vztah nemá smysl, protože opravdu tolerance tam není ani na jedné straně a bez toho to prostě nejde. A většinou se s časem objevuje víc a víc třecích ploch, nejen jídlo, a s tímhle přístupem to řešit nejde

Mata69
11. dubna • 16:12

verascholcz: hmmm taky názor...Já si spíše myslím, že když dva bydlí spolu, je to o kompromisech o tom, že spolu chtějí být a něco pro to udělají. Že si občas vzájemně ustoupí. Tvrzení "v mém bytě platí má pravidla" zrovna dobrý počin k harmonickému soužití nebude.

j66
11. dubna • 15:46

verascholcz: No já nevím, s takovým uvažováním je lepší zůstat sama.

verascholcz
11. dubna • 14:18

Mata69: myslím ,že slečna je tolerantní až dost,obzvlášt ,když partner je v jejím bytě,on se nastěhoval do její zavedené domácnosti a tudíž taky z ní může odejít a nebo být odejit,což bych asi udělala já,protože v mém bytě platí má pravidla a ona zase po něm tak moc nechce,

raein
11. dubna • 8:43

eh, ja se vzdycky strasne divim jak muze veganstvi lidi pohorsovat.
podle me je to zivotni styl a ne jenom preference kolem jidla. vylozene jim chybi nejake vzaejmne porozumeni a kompromis, ale podle me tohle tady vubec nefunguje.. kazdopadne by mi to asi taky hodne vadilo.

Agresivní_Vegan
10. dubna • 22:07

Na tohle odpovídejte. Já odpověď znám.

Agresivní_Vegan
10. dubna • 21:55

https://www.youtube.com/watch?v=ce4DJh-L7Ys

Agresivní_Vegan
10. dubna • 21:26

Člověk je nejinteligentnějším přírodním druhem na této planetě. S velkou mocí přichází velká zodpovědnost. Nevadí mi ani tolik zabíjení zvířat kvůli potravě, ale to, jak se k nim člověk chová.Nezbývá mi než doufat, že je to jen velký omyl lidí zaslepených penězi.

Agresivní_Vegan
10. dubna • 21:19

Elynor: Pod to se také klidně podepíšu.

momou
10. dubna • 20:33

Elynor: Mohu se k Vašemu příspěvku také podepsat? :)

Mata69
10. dubna • 19:31

Elynor: pod to se klidně podepíšu. Jinak ta debata nemá smyslu, ti co nejvíce píši o toleranci, jí nemají co by se za nehet vešlo.

Elynor
10. dubna • 19:10

Agresivní_Vegan: mě jste se ptal? Inu, mě osobně nijak nepohoršuje, že část lidstva chová psy jako jateční zvíře a jí je. Zde je zvykem chovat prasata, pořádat zabijačky a následně jíst jitrnice, jelítka a eventuálně ty řízky. Jinde mají obdobné zvyky s jinými zvířaty, kupříkladu i s těmi psy. Z tohoto hlediska v tom rozdíl není. BTW třeba takový klokan taky není špatný k jídlu, to jen tak na okraj. Domnívám se, že jste zajisté postřehl, při vašem vzdělání, že v přírodě je to tak zařízeno, že některé živočišné druhy, aby si zajistily přežití, požírají jiné živočišné druhy. A jak jste správně uvedl, i člověk je živočišný druh. Tudíž na tom, že i on konzumuje jiné živočišné druhy, není nic proti přírodě. Zajisté je diskutabilní, zda člověk již nepřerostl ten rámec, jež mu původně příroda vymezila. Pokud máte pocit, že vy osobně přispíváte k rovnováze na planetě tím, že jste vegan, je to jistě ušlechtilý záměr, nicméně lidí je na světě tolik, a s natolik odlišnými stravovacími zvyklostmi... pravděpodobně vaše nekonzumování masa snadno vyrovná jeden Eskymák, živící se pouze tuleni. Co se dá dělat, holt nejsme éterické bytosti, které by mohly přežívat ze slunečního svitu (což by ostatně nebylo špatné, lidstvu by tím ubylo spousta starostí, kdyby umělo využívat energii přímo, nikoli zprostředkovaně z potravy). Každý máme to své, a já myslím, že to tak je v pořádku. Svět má být různorodý a rozmanitý. Co se týká článku výše, tam si myslím, že není problém v rozdílném způsobu stravování, ale v tom, že se lidi neumějí spolu normálně domluvit, a místo co by nad některými věcmi prostě mávli rukou, a neřešili prkotiny typu kdo komu dělá jaký naschvál, chovají se jako umíněné děti. To by se dříve či později rozhádali i kdyby jedli oba stejná jídla.

Agresivní_Vegan
10. dubna • 17:30

Vaše tolerance končí u lidí, možná domácích mazlíčků.
Jaký že je ten rozdíl mezi řízkem a Vaším psem?

Elynor
10. dubna • 16:44

Moc pěkná diskuze :-)) Na to, že Agresivní_Vegan původně pravil, že s ním nemáme diskutovat, toho napsal až až. Mno, já jsem taky agresívní. Jak mi někdo šáhne na řízek, budu zlá. No a kdyby mi přišel na návštěvu nějaký agresívní vegan, trhal bez dovolení moje kopretiny a ještě chtěl uřezávat hlavu mému psovi, to by se nestačil divit, jak jsem netolerantní. Ano, lidstvo jednou vyhyne a zas taková škoda to nebude, ba naopak, v případě agresívních veganů to bude jen ku prospěchu této planety :-))

Agresivní_Vegan
10. dubna • 15:46

Má "agresivita" je jen letmý odraz vaší krutosti

Agresivní_Vegan
10. dubna • 15:42

Vaše tolerance končí u lidí, možná domácích mazlíčků, a chcete o ní poučovat mě?

kočina
10. dubna • 15:13

Agresivní_Vegan: Dovolila bych si vás upozornit na to, co jste napsal(a): si muzeme dovolit byt nekonfliktni s ostatnimi obyvateli planety.
Tak se tím proboha řiďte, nevyvolávejte konflikty a naučte se být tolerantní.
Pakliže v sobě totiž veganství nese takovou dávku agresivity, jakou nám tu předvádíte, tak se nedivte, že vaši agitku nikdo nemůže brát vážně.
Stejně si pořád říkám: jste skutečný vegan anebo jenom trapný provokatér, který nás masožrouty chce proti veganství poštvat?
:-)
Momou: vykašlete se na něj! To nemá cenu.

Agresivní_Vegan
10. dubna • 15:00

Nepotřebujete. To je jenom váš názor.

momou
10. dubna • 14:55

Agresivní_Vegan: Vy si jezte kytičky, já si budu jíst zeleninu, která projde prasetem :-D Já maso k životu potřebuji, tak jako jiní lidé. Vy ho nechcete, fajn, víc zbude na náas ostatní. Ale buďte tak laskavý člověk a nevnucujte svoje názory jiným lidem, zvláště pak Váš názor o tom, jak je veganství správné a morální. Hezký den

Agresivní_Vegan
10. dubna • 14:48

Není to můj názor, ale pravda podepřená mnohými fakty. Máte tendence shazovat mou mentální kompetenci, protože nemáte jiné argumenty na svou obhajobu.
Jestli si myslíte, že je to jen názor, řekněte mi, co vidíte pozitivního na konzumaci masa (kromě chuti, prosím).

Agresivní_Vegan
10. dubna • 14:43

1) To je zajímavá informace, ale má-li to být argument proti snaze o snížení utrpení zvířat, tak neobstojí. Člověk a např. prase mají společnou centrální nervovou soustavu a spoustu dalších orgánů, které lze jen těžko rozeznat od lidského, takže jsou si prostě mnohem podobnější než třeba myš a pampeliška. I kdyby rostliny byly mnohem vnímavější, než si myslíme, tak pořád bude lepší konzumovat přímo rostliny než zvířata, která rostliny žerou. Zvíře během svého života (než je zabito) totiž spotřebuje mnohem více rostlin než by člověk dokázal sám zkonzumovat.
2) Člověk, který jí maso, nepřímo konzumuje velké množství rostlin, které však prošlo trávicím traktem někoho jiného. Kromě toho musíme něco jíst, abychom si uchovali život - proč nezvolit nejmenší možné utrpení? Něco jíst musíme a v ramci techto podminek si muzeme dovolit byt nekonfliktni s ostatnimi obyvateli planety jen do te miry, abychom sami nevymřeli.
3) Představte si, že k vám přijdu na návštěvu a utrhnu si na vašem záhonku kopretinu. Pak přstoupím k vašemu psovi a uříznu mu hlavu. Vážně nebudete vidět rozdíl?

momou
10. dubna • 14:27

Agresivní_Vegan: A není Vám líto kytiček? Když je utrhnete, tak taky umřou? Tak jak moc se lišíte od lidí, kteří jedí maso?
Asi Vám to veganství nějak poškodilo mozek, když nejste schopná respektovat jiný než svůj názor. A co se týká vyhynutí lidí , na to existuje mnoho různých teorií. Jedna z nich jeta, že se lidé přemnoží a tím dojde k tomu, že nebude jídlo pro nikoho ............... ani pro vegany.

momou
10. dubna • 14:24

Lydia558: Krásný příspěvek.

Agresivní_Vegan
10. dubna • 14:12

A měla by se tedy tolerovat i genocida židů, koncentrační tábory? Rozdíl je jen v živočišném druhu. Pravda je jedna pro všechny obyvatele této planety, a sice že NE. Opak tvrďte, až si zjistíte informace o současných velkochovech. Problém s hladověním v africe s tím také souvisí, jelikož spotřeba obilí pro zvířata vyspělých zemí vede ke zvyšování výkupních cen v africe. Ve výsledku nadnárodní korporace vykorumpují vykácení dešťtných pralesů, kde na polích zaměstnají místní obyvatele za mzdu, za kterou si nemohou dovolit kupovat produkty vlastní práce.Pokud nepřehodnotíte váš přístup k přírodním zdrojům téhle planety a jejích obyvatel, lidstvo snad vyhyne a bez něj tu bude víc dobra a radosti.

Lydia558
10. dubna • 13:16

Dvakrát jsem si pro jistotu přečetla článek a došla jsem k názoru,že vegani to prostě nemají v hlavě v pořádku a nedá se s nimi normálně žít.Urážet lidi z "nějaké moravské vísky"jen proto,že jedí maso,svědčí o naprosté netoleranci k ostatním.
Vesele si sportuj,veganská pražačko a pak se jdi třeba do Stromovky napást pampelišek.
Život ve dvou je nutně o toleranci a ve svém věku to ještě nechápete ?

Mata69
10. dubna • 12:21

momou: to je marná debata, když je někdo skálopevně přesvědčen o své jediné a té pravé správné pravdě :-)

Mata69
10. dubna • 12:20

Arabika: ale to je vaše věc proč jste veganka! Je to vaše volba, já s tím problém nemám. Já vás nepřesvědčuju, že je to špatně. Spíše naopak, vy tu stále tvrdíte, že jedině veganství je jediné správné a morální.
Zrovna tak nebudu chodit po obchoďáku a agitovat lidi kupující pochybné granule pro psy, že je to špatně. Je to jejich volba jak krmí svého psa, já si to klidně myslet můžu, že nedělají dobře.
Jestliže vy máte potíž s konzumací masa, s tím, že pochází ze zvířete - je to zase jen vaše věc a vaše volba. Ovšem vás to zcela neopravňuje k odsuzování lidí, kteří s tím potíž nemají. Já vám to řeknu jinak - odjakživa jsme doma chovali králíky, slepice, dříve i prase...vždy se u nás měla zvířata a mají dobře, je o ně dobře postaráno, mají své výběhy, kvalitní krmení. A ano, jednoho dne, se prostě usmrtí (žádným týráním, žádným stresem) a slouží jako potrava. Tak to jde od věků a není na tom nic špatného. Ano - velkochovy nejsou zrovna OK, to se už dnes ale také ví a kdybyste se rozjela po vesnicích a chovech, zjistila byste, že se zvířata chovají často velmi komfortně. Pokud ovšem ale zastáváte názor, že kravka by měla volně běhat po lukách a po lese - tak pak je to asi marné.
To, jak do toho mícháte hlad v Africe je až úsměvné, problém hladovějící Afriky (a nejen Afriky) je uplně někde jinde, než tam, že se v Evropě a jiném vyspělém světě pěstuje obilí a kukuřice pro zvířata. To je velice zkreslená a zjednodušená představa. Ovšem jestli máte pocit, že svým veganstvím tak nějak přispíváte ke zmenšení utrpení hladovějících v Africe - opět - nic proti tomu, je to pořád vaše volba.
Zatím tu opravdu nejvíce agitujete vy a "agresivní-vegan", ostatní vám stále dokola opakují, že s tím nemáme potíž, je to vaše volba. Jako je naše volba jíst maso.

momou
10. dubna • 10:14

Arabika: Kukuřice a obilí se pěstuje u nás a z toho jsou krmená zvířata, tak sem netahejte Afriku. Mata69 nedává najevo, že jí vadí veganství jako takové (to je jí jedno), vadí jí - řekla bych, že tady tak agitujete za veganství, že je to jediné správné a morální (jak napsal agrasivní_vegan) a je to jakobyste dutili ostatní lidi bez ohledu na to, že jiní lidé chtějí jíst maso. Je to přeci rozhodnutí každého z nás, co bude jíst! A ke granulím - co je vytvořeno uměle není zdravé a zrovna vitamíny jsou (nejen) v granulých vytvořeny "uměle", takže zdravé určitě nejsou.

Arabika
10. dubna • 9:42

Mata69: No tak jak to dáváte zde najevo, že Vám to vadí, tak doufám, že to oznámíte každému, koho uvidíte v supermarketu tohle krmení nakupovat ;) A taky ti, co křičí, doufám, že krmí své zvíře jedině barfem a ne krmením kde je vzadu napsáno maso 4% a zbytek? Můžeme zapojit bujnou fantazii. Tady bylo kritizované to, že slečně vadí, že se nechce koukat na maso a co je na tom špatného, někomu se může dělat špatně z jiné potravy, jen co jí uvidí, tak přeci můžu být tolerantní a schovávat to ne? Já myslím, že slečna je tolerantní až až, já bych takového se přiznám nesnesla, je to sobec a už jen dohadování a obhajoba veganství? Co je na tom nesrozumitelného??? Nechce se podílet na utrpení a zabíjení zvířet, co je na tom špatného? Jen to, že ostatní si tohle nechtějí připustit, že jejich vinou zvířata strádají ve velkochovech, jsou šlechtěna na extrémy, že jejich těla to nezvládají- víc masa, rachlejší růst, víc mléka atd. zvířata jsou masově zabíjena, plítvá se s jídlem a na skrm dobytka jdou miliardy tun obilí, soju, kukuřice a v Africe se hladoví, jen aby my jsme měli stejk na talíři, tomu se říká sobectví a smutný je, že si to lidi ani nechtějí připouštět a ještě dělají z veganů něco hrozného, přitom jsou oni ti, co by se měli chytnout za nos...

momou
10. dubna • 9:32

Agresivní_Vegan: Kde berete ten názor, že jedině veganství je to správné?

momou
10. dubna • 9:32

Kočina, Mata69: Máte pravdu. Já nechápu, co je špatného na tom, že budu jíst maso - chutná mi (i když králíka jsem nikdy nejedla a ani nebudu). Člověk by měl mít pestrou stravu a hlavně děti. Když se někdo rozhodne být veganem, fajn, ať je, ale ať mi neříká, jak je pro mě škodlivé jíst maso, když to není pravda! Lidí jedli maso už "v pravěku", pak se ho naučili tepelně upravovat ....... je to přirozené. Takže kdo chce, ať jí maso, kdo nechce ať ho nejí. Je to každého věc.

Agresivní_Vegan
10. dubna • 0:02

Ano, fungovat to nebude. Protože jedině veganství je to správné a morální. A nedokážu si představit, kdo by chtěl mít vztah s pokryteckým vrahem. Spíše než tolerance by bylo ze strany vegana nutné smíření a odpuštění. Ale jak je patrné z článku, agresivita přichází obvykle z opačné strany, protože masožrouti považují konstatování pravdy za útok na jejich morální hodnoty, a proto se zoufale snaží obhajovat neobhajitelné.

kočina
9. dubna • 23:12

Mata69: Přesně tak. Diskuse o toleranci a vztahu dvou lidí se nám zvrtla v agitku. Zářný to příklad toho, jak to ve vztahu nikdy fungovat nebude.

sonasa
9. dubna • 22:48

Pro mě je naopak absolutně normální NEJÍST těla druhých. Lidé těla pojídající za svojí nevědomost zaplatí svým zdravím. Viz: Dr. Norman W. Walker. Již v 70letech odhalil tajemství dlouhého, zdravého, tvůrčího života, a nabízí vám prostřednictvím svých knih podílet se na tomto krásném snu.

sonasa
9. dubna • 22:36

! Doporučuji přečíst: Knihy ke stažení Dr. Normana W. WalkeraVíce zde: http://www.odstavnovace.info/news/knihy-ke-stazeni-w-walkera/

Mata69
9. dubna • 21:41

Docela zajímavé si přečíst jak agresivně přispívají vegani. Nikdo tu totiž veganskou stravu v diskusi nehaněl, spíše jsme se vesměs přiklonili k tomu, že oboum aktérům chybí jistá dávka tolerance. A jak to čtu, tak i přispívajícímu Agresivnímu veganovi právě ta tolerance velice chybí.
Fascinuje mě jeho přesvědčování (odkazy na otázky), že jedině veganství je to správné a morální.

Mata69
9. dubna • 21:39

Arabika: to jsou argumenty...toho, kdo krmí psa veganskými granulemi bych klidně přiřadila k těm, co krmí psa obchoďákovými granulemi. A může tam být vitamínů kolik chce...

j66
9. dubna • 20:06

Agresivní_Vegan: děkuji za odpověď ,

Agresivní_Vegan
9. dubna • 20:00

j66: Nemůžete

j66
9. dubna • 19:55

Agresivní_Vegan: A mohu se zeptat, jestli Vás to nadměrnému prdění neobtěžuje? Nebo možná ani ne Vás , ale jak to snáší Vaše neveganské okolí?

Arabika
9. dubna • 19:49

Arabika: bitím samozřejmě...

Arabika
9. dubna • 19:48

Nevím, co tu řešíte krmení psa vegen granulema, ty granule mají víc vitamínů, než nějaké laciné granule ze supermarketů, co mají 10 kg za 149,- to vám příjde v poho? Víte kolik lidí je kupuje, to je teprve humus, nebo psi na vesnici žijících ze zbytků, znám ženskou, co psa krmila namazaným chlebem s paštikou a denně! Dál neznám vegana, co by mlátil psa, za to, že snědl salám a ještě ho tím bytím donutil zvracet, co je to za pitomost, jestli tomu někdo věří, tak už je to tady v ČR opravdu smutné. Dále slečna píše, že přítele nijak neomezuje a neomezovala, jen ho POŽÁDALA ukrývat maso, pro někoho nepochopitelné,ale jí to vadí a ani to nebyl schopen, pak jí ještě ztrapňuje, lepší to nebude, nechala bych ho být. Mohu potvrdit veganské sušenky jsou drahé a chlap to neřeší, sní co může z lednice. Podle mě je to ztráta času s ním, najde se někdo lepší a hlavně chápavější. ;)

Agresivní_Vegan
9. dubna • 19:37

A diskuzi můžete vést sami se sebou. Mě váš názor nezajímá - to vás by měl.
http://soucitne.cz/ukazkovy-rozhovor-s-odpurci-rostlinne-stravy

Agresivní_Vegan
9. dubna • 19:33

Proberte se. Žijeme ve 21. století...
http://nesehnuti.cz/wp-content/uploads/vegan_deti-1.pdf

j66
9. dubna • 18:20

Mata69: To s tou Afrikou jste se trefila, ale co je učila nevím :-)

j66
9. dubna • 18:16

Mata69: Mne šokovalo, že se vůbec veganské granule pro psa prodávají. . Ale vzhledem k tomu, že něco takového existuje, tak ta veganka není sama, kdo se o svého psa takhle stará.Jinak mi to taky přijde úchylný.

Mata69
9. dubna • 17:09

Kačulee: to je vidět,že jste oba zralí a dospělí jedinci, schopní tolerance. V příběhu mi nepřipadá tolerantní ani jeden...a možná nejvíc ta tolerance chybí hlavní hrdince příběhu.

Mata69
9. dubna • 17:08

j66: nemate mě nic, jeho vysoká škola vůbec nic nevypovídá jestliže je ten člověk schopen psa krmit vegansky. Pes je šelma a potřebuje maso, v nějaké podobě..ani to, že jsou veganské granule dražší než běžné ho vůbec neomlouvá, protože to zvíře krmí naprosto proti jeho přirozenosti.
Angažovat se může, ale je už daleko za hranicí normálnosti. Je vidět jak je pan "ekolog" mimo. Možná pojede nakonec do Afriky přesvědčovat lvy, aby se taky dali na veganskou stravu ne?

momou
9. dubna • 16:42

Kačulee: Super názor ;-)

momou
9. dubna • 16:41

Mata69: No musím souhlasit - pes a veganské granule? Chudák zvíře.j66: Vysoká škola ještě neříká nic o tom, zda je to člověk inteligentní. v mém okolí byl člověk, který měl docela dost vysoké postavení v bance, ale jinak byl blbej. Pes je pes a potřebuje maso. Když někdo chce být vegan, fajn, je to jeho věc, ale předělávat zvíře?????? To je na hlavu.

Kačulee
9. dubna • 16:27

Tohle mi přijde fakt padlé na hlavu. Já osobně jsem vegetariánka a přítel jí maso, miluje ho. Jelikož jsem maso jedla do 20 let, nedělá mi problém maso vidět, naopak z něj normálně příteli vařím a sobě vařím verzi bez masa. Vše funguje naprosto normálně. A mám jasno i v dětech, až přijdou, budou jíst to, co budou chtít (dokud se o tom nebudou schopni rozhodnout, budou jíst normálně), každý má právo si zvolit co chce jíst.

j66
9. dubna • 14:42

Mata69: :Nedejte se zmást, je to člověk s vysokou školou, aktivní v organizacích zachraňující svět ( typu Duha) zvířata miluje. Veganské granule stojí asi 4x tolik co běžné .

Mata69
9. dubna • 13:52

j66: řekla bych, že veganovi, který nutí psa žrát veganské granule už poněkud ubyl mozek. Jestli vůbec ještě nějaký má.

šiška
9. dubna • 10:02

Každý partnerský vztah se musí zakládat na kompromisu. Pokud ten není, tak je lepší ze vztahu vycouvat. Nutit druhého aby byl jako já-předělat ho, no to je přeci nesmysl. Nikdo se předělat nedá, ale brát ohledy, tomu se člověk může naučit.

j66
9. dubna • 8:38

Znám vegana, jehož pes musí žrát jen veganské granule a žít podle veganského stylu. Ale není to nic nového, pamatuji, že před ještě za socialismu teta mluvila o svých sousedech, jejichž pes sežral kus salámu, že ho biltím donutili salám vyzvracet, asi ten způsob nepoužili poprvé, Takže o tolerantnosti různých menšin si myslím svoje, resp. samozřejmě to záleží na člověku. Ale rozhodně ne každý, kdo chce být tolerovám je snášenlivý k ostatním. ,

Sunflower1
9. dubna • 8:33

Měli si o tom popovídat hned na samém začátku. Pokud on považuje jíst maso za normální a maso nejíst za nenormální, už je pozdě vztah zachraňovat. Nebyl postaven na solidních základech, na otevřenosti, upřímnosti jednoho k druhému a hlavně na rovnocennosti partnerů a snaze respektovat toho druhého. On má potřebu dominovat a stát nad ní, proto to ponižování, navíc před dalšími lidmi. Už došlo na ono 'měření sil' na touhu ubránit si to svoje. Už to nejsou partneři, ale protivníci. Veganství je téma, které obecně vyžaduje minimálně rozhovor o žebříčku hodnot a životních prioritách, ne-li zamyšlení nad nimi a jejich změnu. Je snazší přidat se k většině a menšinu zkritizovat - pak nemusím u sebe rozhodně nic měnit, je to funkční obranný mechanismus. Ve vztahu to ale bez kompromisů a bez snahy o to, aby vztah fungoval (z obou stran) nepůjde.

janky
9. dubna • 0:10

Ani jeden nedokáže dělat kompromisy - ještě nejsou zralí na skutečně vážný vztah. Ad děti - kamarádka je vegetariánka, manžel ne, a funguje jim to bez problému. Ona jemu a dětem uvaří normální verzi, sobě zeleninovou. Někdy si dají všichni zeleninovou, a není problém. On nemá problém jí občas udělat salát, když nestíhá, a dojít si do bufetu pro hotový oběd. Děti jí všechno, a tak to má být.

betateta
8. dubna • 23:16

Průser to bude až budou děti.

Elynor
8. dubna • 22:27

Asi to moc nemá smysl. Dá se pochopit, že dva dospělí lidi jedí každý něco jiného a za svoje. Pokud kolem toho nedělají tanečky a nekafrají tomu druhému do talíře. Ale jestli slečnu uráží pohled na maso, a pán má potřebu komentovat její potravu před třetími osobami, tak to k ničemu dobrému nepovede. Sušenky bych ještě omluvila - nemusel vědět, že jsou nějak speciální. Dosud jsem taky neslyšela o takových extrovních sušenkách, a asi by mě nenapadlo studovat jejich složení, kdyby se mi octly v domácnosti. To nemuselo být naschvál. No a v názoru na stravu případných dětí souhlasím s tím, že by to patrně bylo jádrem mnoha sporů. Dospělý člověk, který se sám rozhodne být veganem, budiž. Ale rozhodovat za děti podle mého názoru právo nemá, ty by měly dostat pestrou stravu a nebýt "šizeny", dokud nevyrostou, nedospějí a neučiní případné vlastní rozhodnutí. Hovořím o zdravých dětech. Pochopitelně někdy se stane, že dítě zdravé není a některé potraviny nesmí, ale to už jsme někde jinde. S veganem, nebo vůbec člověkem praktikujícím nějaký alternativní způsob života, bych byla jen potud, dokud by mne to nějak neomezovalo a nenutil by mne následovat jej. Jinak ne.

Quastice
8. dubna • 21:44

no hlavne by me prave zajimalo, kdyby jednou chteli zalozit rodinu, tak co by pak jedly ty deti... to vetsinou chce kazdy rodic pro sve dite to nejlepsi (urcite i v ohledu stravovani) a v tomhle se evidentne rozchazeji. ja jsem vegetarianka a kazdy pokus o vztah s clovekem jinak smyslejicim (a to "jen" v tomhle ohledu) mne osobne ztroskotal.... uz jen postuchovani ohledne toho jestli si fakt tu tlacenku nedam... az po omezeni socialni (tezko spolu budou chodit na zabijacku ci stat u stanku s burtama) a ze se lidi proste vpodstate nenaji spolu je podle me pro vztah opravdu napovazenou.... a pokud ma clovek i eticke duvody, tak mi prijde, ze spolu asi moc svuje zebricek hodnot vazne neprobirali.

Mata69
8. dubna • 21:22

Přijde mi, že naschvály si dělají oba navzájem (ona se NEMŮŽE dívat na maso, on zblajzne její sušenky). Nechápu proč by nemohli mít na jídlo jeden rozpočet. Jakože že každý jí jinak? A jak by to chtěla madam dělat v manželství? Taky by měla svůj rozpočet na jídlo a manžel na svoje? A děti taky svůj?...Taky mi přijde šílený, že spolu více než rok chodí a nějak "nepřišlo" na přetřes její veganství. Vždy´ť je s tím spojen i určitý životní postoj, to se o ničem nebavili? O svých prioritách, o svých postojích...no - evidentně ne.

Doporučujeme

Články odjinud