7
Fotogalerie

Halina Pawlowská se proměnila v Marilyn Monroe

Autoři kalendáře PROMĚNY 2011 Petr Kurečka a Marek Škarpa a zakladatelka Nadace Archa Chantal, herečka Chantal Poullain společně uvedli slavnostní vernisáž výstavy velkoformátových fotografií z kalendáře PROMĚNY 2011.

Martha Issová, v kalendáři je z ní Edith Piaf.

Během večera byl za přítomnosti pozvaných osobností z kalednáře – Květy Fialové, Vlasty Chramostové, Tonyi Graves, Marthy Issové a Haliny Pawlowské slavnostně pokřtěn samotný kalendář PROMĚNY 2011. Křtu se ujal světový fotograf Antonín Kratochvíl, který během křtu uvedl: „Kalendář PROMĚNY považuji za výborný nápad. Podobný jsem sám ve světě nepotkal a navíc jsou to prostě dobré fotografie. Proto ho pokřtím rád.“

Křest pak provedl pravým francouzským šampaňským, které pomocí šavle zručně otevřela Chantal Poullain.

Halina Pawlowská jako sexy dračice Marilyn Monroe.

Po skončení vernisáže a křtu se slova ujala Ester Kočičková, která zahájila dražbu vybraných velkoformátových fotografií, prvního podepsaného výtisku kalendáře a zvláštní fotografie Tonyi Graves.

V dražbě vypukl boj o velkoformátový portrét zakladatelky Nadace Archa Chantal – Chantal Poullain, která v kalendář ztvárnila první československou automobilovou závodnici Elišku Junkovou a dále dvou vylosovaných portrétů – Lucie Bílé v roli Charlieho Chaplina a Vlasty Chramostové v roli Winstona Churchilla. Všechny tři dražby skončily nečekaným úspěchem a jen tyto tři portréty vynesly Nadaci Archa Chantal 1.110.000,- korun.

Květa Fialová, překvapení kalendáře PROMĚNY 2011, nově v roli legendárního Rabiho Löva.

Dalšími dvěma položkami byl originální velkoformátový kalendář PROMĚNY 2011 se všemi dvanácti podpisy portrétovaných dam a fotografie zpěvačky Tonyi Graves v roli soulového krále Jamese Browna , která vznikla jako vtipná tečka na závěr fotografování pro kalendář PROMĚNY, ale v kalendáři ji nenajdete. Obě tyto dražby vynesly dohromady 280.000,- korun.

Tonya Graves, ztvárnila v PROMĚNÁCH soulového zpěváka Jamese Browna

Po skončení veřejné dražby bylo možno zakoupit zbylé portréty přímo během výstavy. Například Ozzy Osbourne v podání Dany Batulkové tak vynesl Nadaci Archa Chantal dalších 80.000,- korun.

Charitativní dražba pro Nadaci Archa Chantal vynesla celkem neuvěřitelných 1.470.000,- Kč, které pomohou s realizací projektů nadace v českých a moravských nemocnicích, zejména pak na dětských odděleních.

ČTĚTE TAKÉ:
Legíny 5x jinak


STAŇTE SE FANOUŠKEM DAMA.CZ NA FACEBOOKU

Doporučujeme

Články odjinud