Hana Zagorová: za svou kariéru byla jednou praštěná

Hana Zagorová: za svou kariéru byla jednou praštěná

I když Hana Zagorová získala devět zlatých slavíků, desítky zlatých a platinových desek a vloni oslavila šedesátiny, jen jednou dostala pořádnou ránu do hlavy.

"Vzhledem k délce mého veřejného vstupování byl ten nedávný pád při koncertu, který mě potkal, absolutní raritou. Něco podobného se mi stalo vůbec poprvé," usmívá se zpěvačka. "Dostala jsem ránu přímo do hlavy a na ni dvanáct stehů. Zaplať pánbůh, že na tom portále nebyl ještě nějaký hřebík. Takhle to dopadlo ještě moc dobře. Já mám asi nad sebou mocného anděla, který mi vždycky v kritické chvíli pomůže," říká stálice naší populární hudby.

Nechce být luxusním přívažkem I když manžela Štefana Margitu doprovází na cestách po celém světě, svou pěveckou dráhu na hřebík nepověsila. Zpívá v koncertních sálech a ještě se nechala zlákat Divadlem Kalich, aby vystupovala v roli lehké děvy v muzikálu Jack Rozparovač. "Štefan je teď úspěšný na nejprestižnějších světových operních scénách," říká hrdě.

"To, že jezdím po celém světě, je jeho práce, v podstatě se vezu na té jeho vlně. Teď jsem byla ve Vídni na úžasné premiéře opery Z mrtvého domu, kde byl Štefan báječný, ale celá inscenace také skvělá. Chci s ním teď ještě pobýt v Amsterodamu, v Provence a potom spolu poletíme do San Franciska. Musím jen respektovat data, kdy vystupuji v Jackovi Rozparovačovi. Tu roli lehké děvy, co tam mám, jsem nejprve nechtěla vzít, ale Štefan mi ji vřele doporučoval. Tak jsem přijala a udělala jsem dobře!"

Doporučujeme

Články odjinud