Hanácké koláče od Mum z domácí pekárny. Těsto je i na buchty či frgále | Foto: iStock

Foto: iStock

Hanácké koláče od Mum z domácí pekárny. Těsto je i na buchty či frgále

Vyzkoušejte vynikající koláče, zvládnete je snadno. Těsto si připravíte v domácí pekárně.

Autor: Mum

Suroviny:

250 ml mléka

100 g cukru – stačí 70 g

100 g oleje (50 g oleje + 50 g sádla)

2 žloutky

1 lžička soli

500 g polohrubé mouky

2 lžičky sušeného nebo 1/2 lžičky čerstvého droždí

Nastavení pekárny: Program Těsto

Postup:

Po vykynutí těsto propracujeme na pomoučněné ploše nebo na silikonovém vále (těsto se nelepí a nemusí se podsypávat), vykrajujeme kousky, které plníme tvarohovou náplní, na to povidla a posypeme drobenkou.

Dáme na plech s teflonovou nebo silikonovou podložkou, případně pečicím papírem, a necháme cca 30 minut kynout.

Pečeme při 200 °C / cca 15 minut

V létě, když je ovoce, tak místo povidel dáme rybíz, nejlepší je černý, nebo borůvky.

Těsto je vhodné na cokoliv sladkého, například buchty, koláče, frgále…

Srovnejte si ceny domácích pekáren chleba na HledejCeny.cz.

Rádi mlsáte? Upečte si vynikající krtkův dort, recept najdete ve videu:

Doporučujeme

Články odjinud