HANKA (32): Už dvakrát jsem zrušila svatbu, kartářka mi to poradila

HANKA (32): Už dvakrát jsem zrušila svatbu, kartářka mi to poradila

Mám už dva roky přítele, který mě požádal o ruku, já jsem řekla ano, ale dva termíny jsem už zrušila. A to jen kvůli tomu, že mi to nedoporučily kartářka ani hvězdy. Jsem normální? Nebo potřebuji odbornou pomoc? Bojím se, že pokud svatbu zruším i napotřetí, přítel se na mě vykašle.

S Martinem jsme se seznámili v práci, on pracoval jako ajťák, já jako asistentka. Popravdě, moje práce mě vůbec nebavila, ale byla to jistota, kterou jsem potřebovala. Podnájem, ve kterém jsem žila, byl poměrně drahý, tak jsem si nemohla moc vybírat. Navíc jsem měla dost nákladný koníček. Astrologii, ezoteriku a vše kolem toho. Měsíčně jsem investovala tisíce za motivační knížky, přednášky a výklady karet.

Když jsme se s Martinem dali dohromady, myslela jsem si, že to bude s mým „koníčkem“ lepší. Zpočátku to tak vypadalo, trávili jsme spolu hodně času, jezdili na výlety a chodili do kina. Martin byl tak úžasný, že se mnou občas chodil i na ty moje ezoterické přednášky. Zdálo se, že má na mě dobrý vliv.

Před rokem mě Martin požádal o ruku a já souhlasila. Rozuměli jsme si, měli jsme stejný smysl pro humor a milovali stejné filmy. Začali jsme tedy plánovat svatbu. Stanovili jsme termín, sestavili seznam hostů, našli místo, kde se svatba bude konat. V půjčovně jsem si vybrala šaty a byla jsem šťastná. Tedy, myslela jsem si. Asi tři týdny před obřadem jsem měla zvláštní pocit, nevím, jak bych ho popsala. Prostě jsem si najednou nebyla jistá.

Domluvila jsem si schůzku u kartářky, která mi vyložila karty. A já měla najednou jistotu. Svatba se ten den nemůže prostě konat. Přijela jsem domů a Martinovi řekla, že svatbu musíme odložit. Že si prostě nejsem jistá. Díval se na mě a pak jen kývl. Co měl taky dělat? Zrušili jsme obřad, zavolali všem příbuzným a kamarádům, že svatba se nekoná.

Žili jsme dál, jako by se nic nestalo. Pořád jsme si rozuměli a já si říkala, jestli mi náhodou nepřeskočilo, když jsem svatbu zrušila. Znovu jsme se začali bavit o svatbě a já Martinovi tvrdila, že ho miluji a jsem si stoprocentně jistá tím, že se chci vdát. Stanovili jsme datum svatby a znova se opakovalo totéž co poprvé.

Jenže pak se datum naší svatby přiblížilo. A já jsem opět začala panikařit. Co když to není pro svatbu vhodné datum? Co když nám hvězdy nebudou přát? Znovu jsem šla za kartářkou a ona mi znovu potvrdila moje pochybnosti. Námi vybrané datum není vhodné pro svatbu. Doma jsem to Martinovi řekla a čekala, že bude zle. Díval se na mě a pak řekl: Já tě miluji, ale myslím, že bys měla vyhledat odbornou pomoc. Tohle už není normální.

Opravdu to není normální? Nebo jen nechci udělat chybu? Nemůžu si pomoct, ale já prostě na hvězdy a karty věřím. Co když mě ale Martin nakonec opravdu opustí? Mám vyhledat odbornou pomoc? Nevím, co mám dělat.

Doporučujeme

Články odjinud