HANKA (42): Prošli jsme spolu peklem a teď ho chci opustit

Zebruška
12. října • 21:50

A k tomu, proč zůstala doma - no, já bych jako důvod viděla právě to, že lítala od jednoho umělého oplodnění k rduhému. To obvykle tak rozhodí ženě život, že mnohdy je dost těžké zůstat při tom v práci. Nejdřív ženská prochází dlouhou hormonální přípravou a tu každá nesnáší lehce - znám víc žen, které kvůli tomu přestaly pracovat, protože to prostě nezvládaly. Z hormonů jim bylo zle, otíkaly, nemohly na nohy, tloustly, píchaly do sebe injekce a všechno je bolelo. Pak přijde samotné umělé oplodnění a několik dnů nutný klid na lůžku, takže pravidelné absence v práci, což mnozí zaměstnavatelé nerozdýchávají dobře. Pak se musí šetřit, aby zvýšily šanci na zdar oplodnění, takže ve spoustě zaměstnání nemůžou fungovat na sto procent. Pak se to nepovede a zase se musí vyrovnávat s hormonálními změnami, jsou lítostivý a s psychikou jak na houpačce, takže se nemůžou na práci pořádně soustředit. A sotva se vzpamatují, jedou další kolo. Ono to není lehký ani po psychické, ani po zdravotní stránce, není to o tom, že se jen tak válí doma, když teda nemá dítě a všechno by mohla dělat. Viděla jsem mnohokrát na svém okolí, že právě v tuto dobu ty ženský nezvládají dělat pořádně nic, natož odvádět v zaměstnání dobrou práci. Jak říkám, hodně jich během tohoto snažení práci vzdá, protože v ní mají díky tomu problémy a tento celkově zvýšený stres jim při snaze otěhotnět nepomáhá už vůbec. Takže podle mě paní zůstala doma právě z tohoto důvodu.

Pravidla diskuzí na webu Dáma.cz

Zasláním příspěvku do diskuze souhlasíte s těmito pravidly:

  • Podmínky užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Příspěvky se musí týkat tématu článku.
  • Příspěvky nesmí obsahovat vulgární výrazy a slovní útoky na jiné osoby, včetně ostatních účastníků diskuzí a autorů článků. Příspěvky nesmí poškozovat web Dama.cz ani ostatní projekty provozovatele.
  • Je zakázáno vkládat do příspěvků odkazy na stránky nabízející multimediální či programový obsah porušující autorská a jiná práva.
  • Příspěvky nelze využívat k propagaci.
  • Příspěvky, které porušují pravidla diskuzí, budou odstraněny. Případně budou upraveny tak, aby neporušovaly pravidla diskuzí. V textu bude následně uvedeno, že příspěvky byly ze strany redakce upraveny.
  • Právo moderovat diskuze mají pouze vybraní zástupci provozovatele. Základní kontrola každého příspěvku probíhá ještě před jeho zveřejněním.
  • Dáma.cz je soukromý web a provozovatel má při řešení sporů, které se týkají příspěvků v diskuzích, vždy konečné slovo.

Doporučujeme

Články odjinud