Helena (45): Můj partner je o 20 let mladší než já. Všichni mě odsoudili.

14 komentářů

sara22
30. července • 17:27

Vždycky jsem odsuzovala nevěru a říkala, že pokud není partner surovec či alkoholik není třeba hledat někoho jiného, vždyť jsou vlastně všichni stejní. To jsem si myslela téměř třicet let. Před pár měsíci se mnou začal jezdit autobusem do práce, do stejného města, mladík. Hned při první cestě tam vytratil mobil. Poradila jsem mu ať počká, že za čtvrt hodiny jede další bus a řidič vysílačkou dá vědět tomu prvnímu. Když jsme se viděli znovu, už se hlásil jako starý známý, že to dobře dopadlo. Jezdíme spolu nepravidelně a mě vůbec nenapadlo, že bych já o dvacet let starší mohla zaujmout takového krásného mladíka. Je pravda, že když někde prozradím svůj věk, nikdo nevěří. I on myslel, že jsem jen o pár let. Jsem štíhlá, cvičím, udržuji se a mám to dáno do vínku dědičně. Nemusím se stydět vyjít ve dvoudílných plavkách. Zatím jsem chtěla dobře vypadat pro manžela. Po těch letech to už, ale není co to bývalo. Tráví hodiny u počítače, je stále unavený. Je si mnou moc jistý. A já zjistila, že to může být i jinak. Prostě blesk. Těším se na dny kdy se vidíme, jak malá holka, posíláme si nádherné SMS a ani mi nevadí brzké vstávání do práce. Máme si stále o čem povídat. Vím, že to nebude věčně, bude chtít děti. Moje jsou již dospělé a z domu. Ale užívám si to co to jde. Nečekám, že něco přijde. Člověk má žít teď a tady, protože třeba už nepřijde nic. Přála bych to všem. Odsuzuje jen ten kdo nic takového nezažil!

stínovlas
29. července • 14:15

Mám známou, která si jako vdova s pěti dětmi vzala o hodně mladšího muže, myslím, že nejmíň o 10 let. Vtipkovala, že až bude stará, bude ji mít kdo nosit na rukách. Nakonec to dopadlo opačně, ona jako starší se postarala o něj..

mamcaRBK
22. července • 12:19

Bóže, to je téma. Moje sestra žije po rozvodu s pánem, který je také o 15 let mladší, jsou spolu už 27 let !!!! No jo, letí to. Jejich dceři už je 25. Pokud vím, tak jim to celkem klape. Ovšem - moje sestra je velice aktivní žena a její partner je takový "usedlík", takže ona je ta aktivnější, vlastně ta mladší. A náš známý vždycky žil se starší ženou. S tou poslední je už 10 let, a je naprosto spokojený. I ona, aspoň tak vypadá.

Heligon
22. července • 11:56

tak já si to nedovedu představit, že bych chodila s chlapem - klukem - stejně starým jako je můj syn....... připadala bych si jako pedofil .... fakt ....a navíc moje mamka vždy říkala, že na staré p.či se dobře cvičí :) .......... fuj ..... :) - ale ať si každý dělá co chce - když má na to žaludek :)

Budelíp
19. července • 17:30

Jako i ostatní mě teda "dostalo" to schválení od ex.....A jinak- je to Váš život,jen Vy rozhodujete jaký bude a s kým jej budete žít.Takže proč ne s mladším mužem.....

hynek
19. července • 11:30

Pominu-li, že je zrovna okurková sezóna a je třeba autorsky zaplnit obsah, tak proč ne? Pokud si dotyční nebudou klást vysoké aspirace na doživotní vztah, tak by jim to mohlo paradoxně i natrvalo vydržet. :)
Láska není o věku, byť takový věkový rozdíl v opačném gardu než je zvykem, v normě zrovna není. Stejně tak stáří podle data narození je pouze relativní. Jen mě rovněž zaujalo svolání "rodinné rady s ex" a výroky "Byla ve mně malá dušička..." či (ho) "...odvolala ta jeho kalupinka, která si bez jeho asistence patrně nedokázala ani utřít nos", jež svědčí o závislosti na bývalém manželovi, potřebě hodnocení druhých a nevyrovnanosti s "hozením přes palubu" i se sebou samou. Což může být dle mého největší riziko vztahu, pokud nynější "mladík" nepřevezme pevně roli "vyzrálé" hlavy rodiny.

lilie74
18. července • 13:40

Žiju s přítelem o téměř deset let mladším. Oběma nám to vyhovuje a dnes už se jen zpětně směju názorům mých rodičů,kamarádek, že mne stejně do roka kopně do pr.... a najde si mladší. V těchto dnech slavíme osmé výročí vztahu a nikdo nikoho nikam nekope. Chová se ke mně a mým dvěma dětem fantasticky, stejně jako jeho rodiče a věřte, že když jsem se s nimi seznamovala, byla ve mě hodně malá dušička a věděla, že nebudou úplně skákat štěstím, že si jejich syn vybral rozvedenou, s dvěma dětmi, starší... A proto přeju všem, ať už je jejich věk jakýkoli, je to jen a jen o nich dvou, buď to půjde a nebo to půjde jinde...

Eviicka
17. července • 21:16

Taky nesouhlasím s Annamor. Věk opravdu není o občance a lásce se občas nedá poručit... (vlastní zkušenost)

lebahu
17. července • 14:41

Jediné co mě v článku dost zaráží je, proč paní svolává rodinnou radu včetně exmanžela, aby jim sdělila, že s někým chodí. Co je ex do toho?

princeznaLada
17. července • 12:57

Souhlasím s lebahu-je to o něčem jiném než o čísle napsaném v občance.Někdo je vyšeptalej už ve třiceti a je s ním nuda a jiný je čilý k světu i v pozdním věku.Je to o tom,jak kdo smýšlí a jak se cítí sám.

moučka
16. července • 20:39

Znal jsem jeden případ , nějakou dobu trvalo , ale pak to lidi pochopili a i fandili. Taky záleží , jestli je to na vesnici , nebo ve větší obci , či městě

Babaloo55
16. července • 9:41

Jo to dost ojedinělý vztah, nicméně to Helena nijak nepopírá a ví, že nemusí trvat věčně. Moje spolužačka se vdala za chlapa také o dvacet let staršího. Jsou spolu snad už pětatřicet let, klídek, pohoda. Jemu je teď 78, jí 58. A vidíte, vydrželo jim to. Úplně totéž může platit o vztahu, kde je starší žena. Nejdůležitější je, aby jim bylo spolu dobře, aby to klapalo. Ostatním je po tom úplné prd. Když byla sama, kdo jí pomohl? Nikoho nejspíš nezajímala. A teď jsou najednou velmi pozorní, přemoudřelí, chtějí mentorovat a hrají si na moralisty.

lebahu
16. července • 8:41

annamor: Ale prd, tohle není o věku napsaným v občance, znám lidi, co "umřeli" už ve dvaceti a znám spoustu osmdesátníků tak aktivních, že nestačím zírat.
Takže se taky může stát, že za 20 let bude z milého hocha strejda s pupkem u piva v teplákách na gauči u televize a šedesátiletá dáma bude chtít trajdat po světě :-D

annamor
15. července • 22:18

Když jim to vyhovuje..Pro mě absolutně nepochopitelné a neakceptovatelné...pokud si někdo vybere o tolik mladšího nebo staršího partnera, je tam podle mě problém z původní rodiny - neklapal vztah k otci nebo matce a v dospělosti si to kompenzují těmito vztahy.Jinak pro paní - za dvacet let vy budete sedět u televize a líná na cokoliv, partner bude chtít trajdat po světě...

Doporučujeme

Články odjinud