HELENA (67): Opustila mě celá rodina, nečekám, že se to změní

helza
21. ledna • 14:27

@farah.farah: Já jsem ten důvod nijak neřešila. Ale jak jsi psala, že ti není jasné, "co jim přesně vadilo, to že má paní na stará kolena partnera?" Tak jsem ti chtěla poskytnou nějaké ty teoretické možnosti. Nedošlo mi, že to bereš jako nedomyšlenost autora. Pak jsou má zdůvodňování samozřejmě zbytečná.Ale ty situace, kdy si babička někoho najde a rodina zuří znám. Lidi často zcela jinak vnímají situaci, kdy jim matka visí na krku a oni nemají úniku a MUSÍ se starat a situaci, kdy se starat NEMUSÍ a starají se dobrovolně. A opět naprosto odlišně mohou vnímat situaci, kdy se najednou starat NEMOHOU. Každá z těch situací v nich vyvolává odlišné, mnohdy protichůdné a většinou velice silné emoce. V okamžiku, kdy se starat musíš a máš toho nad hlavu, žiješ ve stresu a napětí, máž pocit, že ti všechno uniká a podobně, můžeš cítit odpor, nechť nenávist a je fuk jakou máš morálku. Když to děláš dobrovolně, protože nemusíš, najednou tě tatáž péče těší, máš z ní dobrý pocit a toho, okoho pečuješ začínáš milovat. A jde-li o tvou matku, a ty se nečekaně z ničeho nic už starat vlastně ani NEMŮŽEŠ, může tě přepadnout zoufalství, že ti "unikla", že tě už po tom všem, co jsi pro ni uděla už ani nepotřebuje, že ty už pro ni nejsi ta nejdůležitější. Já to ale asi vůbec neumím napsat, jak se znám a vyzní to děsně blbě.

Pravidla diskuzí na webu Dáma.cz

Zasláním příspěvku do diskuze souhlasíte s těmito pravidly:

  • Podmínky užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Příspěvky se musí týkat tématu článku.
  • Příspěvky nesmí obsahovat vulgární výrazy a slovní útoky na jiné osoby, včetně ostatních účastníků diskuzí a autorů článků. Příspěvky nesmí poškozovat web Dama.cz ani ostatní projekty provozovatele.
  • Je zakázáno vkládat do příspěvků odkazy na stránky nabízející multimediální či programový obsah porušující autorská a jiná práva.
  • Příspěvky nelze využívat k propagaci.
  • Příspěvky, které porušují pravidla diskuzí, budou odstraněny. Případně budou upraveny tak, aby neporušovaly pravidla diskuzí. V textu bude následně uvedeno, že příspěvky byly ze strany redakce upraveny.
  • Právo moderovat diskuze mají pouze vybraní zástupci provozovatele. Základní kontrola každého příspěvku probíhá ještě před jeho zveřejněním.
  • Dáma.cz je soukromý web a provozovatel má při řešení sporů, které se týkají příspěvků v diskuzích, vždy konečné slovo.

Doporučujeme

Články odjinud