Herec Ladislav Frej si nadělil k Vánocům detektivky se Sherlockem Holmesem

Herec Ladislav Frej si nadělil k Vánocům detektivky se Sherlockem Holmesem

Krátce před Vánoci propůjčil herec Ladislav Frej (70) svůj hlas hned třem známým postavám na nové audioknize Vánoční detektivky - Sherlocku Holmesovi, doktoru Watsonovi a páteru Brownovi.

Dal tak sám sobě jeden z nejhezčích dárků, jaké si mohl přát. Detektivky totiž miluje. A o to víc, že jsou ve zvukové podobě. "Mluvené slovo a rádio mi dělají společnost velmi často. Je mi v jejich přítomnosti dobře. Jsem totiž doma sám, takže jejich přítomnost beru jako svého dobrého partnera," svěřil se herec Korzu.

Na dvou CD zavádí posluchače do vánočního Londýna, kde spolu Holmes a Watson řeší případ Modrá karbunkule. Záhadu, ve které hraje významnou roli i vánoční husa, vyřeší oba zúčastnění s důvtipem a logickou dedukcí, což se Frejovi velmi líbí. "Ten humor mě na tom baví ze všeho nejvíc. Přijde mi, že pátrání po zlodějích diamantu přes vánoční husu je velmi originální, svérázné a humorné zároveň. Moc jsem si to namlouvání užil," přiznal.

Přestože nerad někomu nadržuje, otevřeně prozradil, že postava Sherlocka Holmese je mu ze všech postav nejbližší. "Páter Brown mi oproti němu připadá jako velký suchar. Ty já nemám rád. Jsem šťastný, když je kolem mě veselo," vysvětlil. A jak dodal, doufá, že příští rok mu přinese alespoň tolik veselých událostí jako letošek.



Zajímavé knižní tituly naleznete zde.

Doporučujeme

Články odjinud