Hlavní zásady půstu a detoxikace - čištění střev, celková očista

Hlavní zásady půstu a detoxikace - čištění střev, celková očista

Jaro už nám pomalu „klepe na vrátka“, a tak nastává přímo ideální doba pro nešizenou detoxikaci našeho organismu. Tělu zcela jistě prospěje, když ho důkladně pročistíme od nahromaděných toxinů a zplodin, které si během „zimního spánku“ pracně nastřádalo. Jako bonus se navíc zbavíme i pár nepříjemných tukových polštářků a budeme se tak cítit naprosto úžasně. Tak hurá na to!

JARNÍ OČISTNÉ KÚRY

Čím bychom měli začít? Očistou střev!

Najdeme si den, v kterém si můžeme dopřát klidový režim, kdy nemusíme vycházet ven ani přijímat návštěvy. Při této očistě používáme Zaječí kyselku hořkou, protože má silně projímavé účinky, ale zároveň nezpůsobuje křeče ve střevech.

Potřebujeme: 1 láhev Zaječí kyselky hořké (dá se koupit v lékárně)

Postup: Ráno nalačno během 2 hodin vypijeme celou láhev Zaječí kyselky hořké a následně navštěvujeme toaletu, dokud se střeva úplně nevyčistí. Tato rychlá detoxikace netrvá déle než 2,5 hodiny. Odpoledne již můžeme konzumovat rýži, dušenou zeleninu či lehkou polévku a nesmíme zapomenout vypít 2,5 litru čisté neperlivé vody.

Acido kúra

Tato procedura výborně vyčistí a celkově zharmonizuje trávení a střevní mikroflóru. Po dobu 2 – 3 dní popíjíme pouze acidofilní mléko a vlažnou vodu. Po ukončení této kúry doporučuji přejít na pár dní na veganskou stravu.

Potřebujeme: 1,5 litru acidofilního mléka, 2 litry vlažné vody Postup: Během dne popíjíme acidofilní mléko a vlažnou vodu, nic víc.

Jablečná očista

Klepněte pro větší obrázek

Jablka obsahují hodně pektinu a ten má úžasné čisticí schopnosti. Při této proceduře po dobu 3 dní konzumujeme pouze dušená jablka (můžeme jich sníst, kolik chceme) a k nim popíjíme 2, 5 litru vlažné vody, nic víc.

Zeleninová „tukožroutská“ polévka

Na vyčištění, ale i redukci váhy je vhodná polévka ze 7 druhů zeleniny, která se konzumuje 3 - 5 dní. Uvaříme ve vodě mrkev, zelí, cibuli, česnek, petržel, brambory, celer, květák (nebo jiný oblíbený druh), jemně osolíme mořskou solí a kápneme 1 lžičku panenského olivového oleje. Tuto polévku a 2,5 litru pramenité neperlivé vody pojídáme během celého dne. Jestliže začneme trpět pocitem neodolatelné chuti k jídlu, můžeme si dopřát denně 2 kousky tmavého chleba, ale nic víc.

Rýžová detoxikace

Detoxikace organismu pomocí rýže je výbornou, ale trošku delší očistnou procedurou. Po dobu 3 týdnů konzumujeme v neomezeném množství pouze nesolenou rýži natural a k ní pijeme 2,5 litru vlažné vody, nic víc.

Očista kyselým zelím a rýží

Organismus nám výborně vyčistí 3denní pojídání kyselého zelí v kombinaci s rýží natural, v neomezeném množství. Nesmíme zapomenout vypít 2,5 litru vlažné vody a už nic víc.

Klepněte pro větší obrázek

Půst čistí tělo i duši

Žádný lék nemá tak velkou schopnost očistit organismus a ochránit ho před toxemií jako půst. Hladovění je nejradikálnější a nejrychlejší způsob, jak detoxikovat celý organismus i překonat nejrůznější onemocnění. Držet půst je mnohem efektivnější než dlouhodobě nejíst.

Spousta lidí si pod pojmem půst představuje vynechání „pár obědů“. Ale o tom to vůbec není. Smyslem půstu je dokonale poznat své tělo i duši. Je to vědomá pauza s cílem nahlédnutí do svého nitra. Mnoho lidí si po tomto zážitku úplně změní uspořádání svého života. Při hladovění se totiž nepročišťuje pouze organismus, ale také mysl se zbavuje přebytečné zátěže. Kdo se postí, úplně se zpomalí a najednou vidí svůj život, jenž se kolem něho předtím řítil obrovskou rychlostí.

Zásady půstu:

  1. dva dny před zahájením úplného půstu konzumujeme pouze syrovou zeleninu či ovoce
  2. vždy začínáme pouze s jednodenním půstem, jakmile jej překonáme, můžeme si přidat den navíc
  3. v průběhu půstu je vhodné denně vypít 3 litry destilované vody z lékárny
  4. při hladovění se snažíme nevykonávat fyzicky náročnou práci
  5. překonat počáteční obtíže nám pomohou krátké procházky do přírody, studená sprcha, relaxace, četba či poslouchání příjemné hudby
  6. po skončení půstu je nutné pomalu přecházet na normální stravu. Velmi vhodná jsou lehká zeleninová jídla, pokrmy z rýže, ovesných vloček, jáhel či pohanky.

Doporučujeme

Články odjinud