Hledáte lásku na seznamkách? Na tyto případy si dejte pozor!

Hledáte lásku na seznamkách? Na tyto případy si dejte pozor!

Potkat toho pravého se v poslední době zdá těžší a těžší. Není proto neobvyklé, že se lidé poznávají prostřednictvím online seznamek, i to má ale svoje rizika. Můžete narazit na podvodníky a dostat se do nepříjemných nebo bolestných situací. Kdy je v pořádku mít se na pozoru?

Nelze ho najít na sociálních sítích

V dnešní době jsme všichni nějakým způsobem na sociálních sítích, nehledě na věk. Ať už na Facebooku, Instagramu, Twitteru nebo například na Linkedin. Málo kdo se nedá virtuálně dohledat, a pokud ho opravdu nemůžete najít, je to přinejmenším trochu podezřelé. Jistě, někteří lidé tvrdí, že je sociální sítě obtěžují a že nechtějí být lapeni ve virtuálním světě, proč by ale pak byl na online seznamce? Buď má nějaké tajemství, nebo prostě něco nehraje. Dejte si pozor!

Co se vám může stát na online seznamkách? Podívejte se na video:

Pokračování 2 / 5

Nechce nic prozradit

Zamilovat se online je celkem snadné, protože lidé se vždy snaží prezentovat tak, aby vypadali co nejlépe. Pokud s někým komunikujete virtuálně už delší dobu a uvědomíte si, že o něm nevíte nic osobního, měla byste se zamyslet. Odvádí řeč jinam pokaždé, když máte důvěrnější dotaz? Nebo vůbec nereaguje? Tady zřejmě něco nehraje. Určitě byste měla vědět minimálně to, kde pracuje, jaký je jeho rodinný stav a podobné informace. Jestliže víte jen to, že si umí fotit hezké fotky, asi je za nimi skryto něco jiného.

Pokračování 3 / 5

Vyhýbá se setkání

Samozřejmě není nutné hnát se do osobního setkání po pár větách, které mezi sebou prohodíte na sociálních sítích. Když už si ale píšete několik týdnů a on se stále nemá k tomu, aby navrhl schůzku, zkuste to vy. Jakmile se začne vykrucovat, je jasné, že není něco v pořádku. Samozřejmě, jednou nebo dvakrát se může stát, že člověk onemocní nebo mu do toho přijde neplánovaný rodinný problém, když se ale vymlouvá už po několikáté, dejte ruce pryč.

Pokračování 4 / 5

Chce po vás intimní fotky

Asi máte dost rozumu na to, abyste svoje intimní fotky neposílala někomu úplně cizímu. Internetová komunikace je ale zrádná a po nějaké době dopisování můžete mít pocit, že daného člověka už dobře znáte. Pokud po vás po nějaké době začne vyžadovat lechtivé fotky, ale osobně vás netouží vidět, zřejmě jde o podvodníka. A také se může stát, že se pak vaše fotky mohou objevit na erotických stránkách, což určitě nechcete.

Pokračování 5 / 5

Fotka neodpovídá realitě

Máte podle profilové fotky pocit, že jste toho muže, se kterým si posledních pár dní dopisujete, už někde viděla? Je vám povědomý a vy nemůžete přijít na to, odkud ho znáte? Je dost možné, že jeho fotka neodpovídá skutečnosti. Mohl použít například obrázek nějakého pohledného herce a za fotkou se skrývá falešný profil. Prostě a jednoduše – pokud vám někdo, kdo vypadá přesně jako Brad Pitt, začne psát v češtině, něco tu nehraje!

Doporučujeme

Články odjinud