Hledáte levné letenky na pozdní dovolenou? Pozor na tyto mýty

Hledáte levné letenky na pozdní dovolenou? Pozor na tyto mýty

Podzim je už sice v plném proudu, nicméně některé z nás se ještě chystají na pozdní dovolenou. Proč také ne? Vždyť mnohé destinace jsou nyní cenově stoprocentně dostupnější než v období sezony. Rozhodně je ale zapotřebí být velmi obezřetná. Především okolo letenek panuje spousta nejrůznějších mýtů. Jakých? To vám prozradíme právě v následujících řádcích.

Letenky na podzim jsou zaručeně levnější

Ne, nemusí tomu tak být! Ceny letenek oscilují v nejrůznějších cenových hladinách v průběhu celého roku, takže podzim není rozhodně výjimkou. Podzimní ceny se tedy nijak výrazně od těch letních a cen v průběhu roku neliší.

Přímá linka je levnější

Vcelku logicky se mnozí domnívají, že letenky velmi levně seženou tehdy, podaří-li se jim zabookovat přímou linku. S přestupem by měla být cesta dražší. Není tomu tak. Letecké společnosti mají největší tržby z cest obchodních cestujících. Ti se po ceně letenek příliš neohlížejí. 

Nezáleží na tom, v jakou dobu letíte

Ale záleží, a to hodně. Právě lidé cestující za byznysem mohou za to, že nejlevnější letenky jsou v úterý, středu a v sobotu. Samozřejmě počítejte s tím, že nejdražší lety budou ráno a večer. To je právě doba, kdy cestují oni obchodní cestující. Večer se pochopitelně chtějí vracet domů večer ještě po jednání. 

Konkurence přepravců

I tady je třeba také hledat možnost úspory. Konkurence snižuje cenu. Ostatně levnější takto kvůli konkurenci může být levnější třeba i seznamka, eshop nebo jakékoli jiné služby. Pokud na místo, kam se chystáte, létá jen jedna společnost, budou letenky zřejmě velmi drahé.

Rychlé jednání se vyplatí

Budete-li váhat, zřejmě neuspějete. Rychlé jednání není mýtus! Koupit můžete ty správné letenky klidně i několik měsíců dopředu. S jejich platností se rozhodně nic nestane. Rychlé jednání se vyplatí ale třeba i u seznamky Elite date. Protějška najdete mnohem rychleji.   

Doporučujeme

Články odjinud