Hledáte povlečení TOP kvality za rozumnou cenu? Najdete ho u českého výrobce!

Dneska se na ničem nevyplatí šetřit, kvalita je holt kvalita. Proč za ní ale platit víc, než musíte? Poradíme vám, kde koupit kvalitní povlečení za rozumnou cenu. Protože spánek dělá den.

Možná tohle přísloví znáte trošičku jinak. Jenže jaké by bylo to ráno, kdybyste se v noci pořádně nevyspali? Byli byste mrzutí, nic by se vám nechtělo dělat, vše by se sypalo pod rukama. Prostě den blbec. Vyhněte se tomu díky dobře vybranému povlečení.

Jak vybrat to nejlepší povlečení?

Každý z nás se touží vyspat do růžova. K tomu je třeba mít pohodlnou postel, matraci, prostěradlo a kvalitní povlečení. Jak ho vybrat?

Nejdůležitější je dobře vybrat materiál

Design povlečení není při výběru povlečení tím nejdůležitějším parametrem. Mnohem důležitější je dobře zvolit materiál. Povlečení je totiž v přímém a poměrně dlouhém kontaktu s naší pokožkou, nemělo by ji tedy nijak dráždit. Jaký materiál je TOP?

Na bavlnu mnozí z nás nedají dopustit

Co naplat, bavlna je prostě klasika. Je příjemná na dotek, od těla odvádí vlhko, je prodyšná. Dobře se pod ní usíná, má ale jednu velkou nevýhodu. Mačká se, takže se musí žehlit.

Chytré hospodyňky volí krep

Povlečení, na kterém se v pravidelných pruzích střídá jemná a zvrásněná část, není ušité z žádného speciálního materiálu. Krep je odlišné zpracování bavlny, na vlastnostech mu to ale nijak neubralo. Proč je oblíbené u hospodyněk? Krepové povlečení se totiž nesmí žehlit.

Mikrovlákno je lehoučké jako pírko

Hledáte povlečení, které je jemné a lehké jako pírko? Vsaďte na povlečení z mikrovlákna, které je vhodné i pro alergiky a astmatiky. I když je totiž ze 100% polyesteru, nijak je nebude dráždit. Naopak. Roztoči ani mikrobi v něm domov nenajdou, klidný spánek je tak zaručený.

Víte, že povlečení z mikrovlákna rychle schne a nežehlí se? Je tak skvělou volbou i pro děti, které povlečení často zamažou.

Povlečení.jpg

V zimě zahřeje flanel

Kdo z nás by se v noci nechtěl zachumlat do hřejivého povlečení? To z flanelu je vyrobené z počesané bavlny s oboustranným vlasem, takže dokáže zahřát i během mrazivých nocí.

Novinkou poslední doby je bavlněný satén

Tolik jste chtěli mít doma krásně lesklé saténové povlečení, ale po pár nocích jste ho zastrčili na dno skříně, protože je sice krásné, ale klouže, vrže, elektrizuje vlasy? Zkuste povlečení z bavlněného saténu. Sice se tolik neleskne, ale má pevnou strukturu, je prodyšné, příjemné a zachovalo si všechny vlastnosti bavlny.

Náš tip: Hledáte TOP kvalitu za rozumnou cenu? Vsaďte na českého výrobce!

Všude, doma nejlíp. Staré známé přísloví by se v mírné úpravě dalo použít i při výběru povlečení. Všude koupíte pěkné povlečení, to nejlepší ale najdete doma. Už jste slyšeli o B.E.S. Petrovice, tradičním českém výrobci bytového textilu, včetně povlečení? Vyzkoušejte ho.

Doporučujeme

Články odjinud