Hnědé chaluhy zatočí s mastnou pletí i akné

Hnědé chaluhy zatočí s mastnou pletí i akné

Mastná pleť a akné trápí řadu lidí i po pubertě. Nadměrná činnost tukových žláz a ucpávání pórů lze ale podle italských expertů účinně ztlumit výtažky z hnědých mořských chaluh.

U osob užívajících tyto preparáty dojde k silnému omezení produkce kožního mazu v obličeji a tím také k redukci zánětlivého onemocnění pórů.

„Při pokusech s šedesáti muži ve věku mezi dvanácti a čtyřiadvaceti roky s projevy akné dokázalo užívání extraktu z chaluh výrazně snížit projevy akné. A to podstatně více než užívání přípravků na mytí obličeje, peelingů a gelů,“ tvrdí autoři studie.

Podle profesora Enza Berardesky z Dermatologického institutu San Gallicano jsou výsledky extrémně dobré a užívání lze doporučit především osobám s mírnými až středními projevy akné. Závažné případy je potřeba léčit po poradě s dermatology.

„Pacienti s mírným až středně závažným akné, jako jsou černé ucpané póry, bílé vřídky a zarudnutí pleti, při užívání zaznamenávají výrazné omezení nepříjemných projevů akné. A navíc, preparáty z chaluh nemají žádné vedlejší účinky,“ zdůraznil Berardesca.

ČTĚTE TAKÉ: I náhodný sex může být začátkem trvalého vztahu!


STAŇTE SE FANOUŠKEM DAMA.CZ NA FACEBOOKU

Doporučujeme

Články odjinud