Holí si buddhisté přirození?

Holí si buddhisté přirození?

V naší společnosti se nepovažuje za nic neobvyklého, když si některá žena nebo muž zastřihuje, případně holí ochlupení v rozkroku. Buddhisté by nás za pouhé pomyšlení na něco takového považovali za šílence. Oni buddhisté vůbec často pojímají sex jinak než my na Západě. – alespoň na povrchu. O mužských pohlavních orgánech mluví jako sloupech z jadeitu a dělají si starosti s uvolňováním jistých speciálních centrech v lidských tělech, kterým říkají čakry.

Jak se buddhisté dívají na sex Buddhisté – a východní kultury vůbec – učinili ze sexu součást svého náboženství. Nahlížejí na něj jako na důležitou směsici různých energií, která pomáhá spirituální transformaci člověka. Součástí výzdoby nejrůznějších svatostánků, oltářů i relikviářů jsou výjevy, které zobrazují nejrůznější sexuální praktiky a vyznavači východních náboženství tvrdí, že prostřednictvím erotického vzrušení nalézají cestu ke svému bohu. I u nás na Z8padě je sex důležitou součástí náboženství – ze všeho co kdy bylo a je špatné, vnímáme právě erotiku, až se člověka zmocní neodbytný pocit, že sex pochází zu dílny samotného ďábla.

Vezměte jen vulgární či slangové výrazy pro ženské přirození a porovnejte je s buddhistickými termíny: džbánek medu, jeskyňka slasti, údolí radosti apod. Buddhisté tvrdí, že si ženského pohlavního ústrojí cení jako brány života, raně křesťanská doktrína je označuje za stoku a bránu do pekel.

Muži, kteří vyznávají buddhismus, věří, že poševní sekrety jsou zdrojem energie a harmonie, a proto pokládají orální sex se ženou za, řekněme, doplnění spirituálního paliva, nikoliv za mužskou povinnost nebo součást milostné předehry. Podle buddhistů dokonce i sliny ( sladký pramen )sexuálně vzrušené ženy posilují a obnovují životní sílu muže, který je absorbuje. I na orgasmus pohlížejí poněkud jinak než my. Partneři by se měli snažit pocity ( energie? ) vedoucí k vyvrcholení co nejlépe synchronizovat, aby mohly postupně narůstat a cirkulovat v těle, než se všechny v jediném okamžiku najednou vyplýtvat.

Abyste si udělali lepší představu o pohledu některých východních náboženství na sex, přinášíme ukázku z klasického díla Taoistická tajemství lásky, jehož autorem je mistr Mantak Chia:

Vstupuj zvolna, protože žena se vzrušuje pomaleji než muž. Čím rychleji nepoučený mladík začíná, tím rychleji končí……S náležitou úctou zapal mezi jejími stehny posvátné svíce. Jestli si ji vezmeš příliš uspěchaně, příval slasti nebude mít dostatek času, aby se jí rozlilo celým nervovým systémem. Pocity zůstávají fixovány v jejích genitáliích…Základem kopulační techniky budiž devět mělkých proniknutí a jedno hluboké, které kromě změny senzorické stimulace, vypudí z pochvy vzduch, čímž se uvnitř partnerčina těla vyvolá vítaný podtlak pro dalších devět mělkých proniknutí. Z ženy úplně nevystupuj, protože by se porušila těsnost a podtlak by se ztratil, ovšem prodlévej co nejdéle ve vnějších partiích pochvy, které jsou protkány hustou sítí nervů. Rytmus devět mělkých plus jedno hluboké přivede partnerku na vrchol blaha. Podtlak má mimořádně povzbudivý účinek: cítí se prázdná a hned zase plná, prázdná a zase naplněná. Je jí to velmi příjemné, protože prostřednictvím neustálé změny soustavně osvěžuješ její smysly…..

Rozhodně stojí za vyzkoušení.

Iva Hédlová podle Paula Joannidese www.zdravi4u.cz

Doporučujeme

Články odjinud