Holí si buddhisté přirození?

60 komentářů

kkk
13. prosince • 14:56

klara je sprosta

Tom1
27. srpna • 20:55

Dobrý den,
ten článek je největší paskvil, co jsem kdy četl, pokud někdo buddhismu alespoň trochu rozumí, nemůže tohle nikdy napsat.

lol
13. června • 6:37

Klara ma pravdu, ten kdo to psal, tak o buddhismu nevi ani nic :D

vole
26. února • 21:03

klara j e k r a v a

Klára
21. února • 16:12

Co je to za nesmysly? :D Jaké energie :D čakry v buddhismu už vůbec nejsou :D pletete si hinduismus s buddhismem... Než něco kecnete na net, mohli byste použít mozek...

Herulinka
20. června • 14:51

Přežila, ale do smíchu mi nebylo, ani jsme neměli úplně bezproblémové rozhovory :-(
ale teď si zase spravuju chuť, protože se vrhl do domácích prací - bílí kuchyni, tak mě hřeje pocit, že mám doma opravdu pořádného chlapa :-)))
což ale vlastně moc dobře vím, takže si ten pocit jen trochu víc hýčkám :-)
a je to příjemný, než pochybovat nebo nemít :-)))

Beth
20. června • 11:29

Heru, to víš, že přežiješ, tohle není poprvé ani posledy :-) no žes to přežila, he ?

Herulinka
17. června • 17:54

Beth: Souhlasím. NO já budu mít o víkendu asi vjemy velmi omezené, neboť už na dnešek jsem nespala, zítra jsem celý den v práci a drahý bude jistě popíjet, protože jde na svatbu beze mně :-(( tak nevím, jestli to vůbec přežiju :-(

Beth
17. června • 11:28

Heru, ale to víš že by to tak mělo být :-)) ale není to nutnost, třeba mě se při zavření očí zvýší citlivost ostatních vjemů, ale jak kdy, někdy chci vidět ouplně fšecko :-)

Herulinka
16. června • 19:40

Beth: No někdy je zase ale otevřu, když je na co se dívat, což často bývá :-))
nebo by to tak nemělo být? :-)

Beth
16. června • 6:45

Heru, ty musíš mít při milování otevřené oči ? :-)))) hihi, néé chápu jaks to myslela, prostě ses neprobrala ...

Herulinka
13. června • 14:43

Beth: Hm, tak jsem usnula já :-) a ještě ke všemu chtěl asi v noci vzbudit on mě, ale já nemohla otevřít oči :-(((
to jsem si to zase zavařila.

Beth
13. června • 10:26

Heru, to ho pak můžeš jemně vzbudit :-)) no ale je fakt, že sou pak třeba protivní, to je riziko :-)

Herulinka
11. června • 14:50

Beth: To je pravda, s tou chutí je to horší. Ale musím přiznat, že i já jsem na tom byla tak nějak všelijak, až jsem zjistila, že mi to nic neudělá, nu a jde to!!! Jsem chodící příklad :-) budu se mu asi dávat za vzor.
Jéje, to mě to tu dneska štve, už se těším domů :-) jestli mi teda neusne, ještě než se vrátím, provádí mírné stavební úpravy...

Beth
9. června • 7:41

Heru, chuť mají fšichni :-)) ale málokerý z nich má chuť udělat něco taky pro partnerku :-) šak se je pořád co učit, tak hurá do toho :-)

Herulinka
8. června • 20:41

Hm, to je pravda :-( on sice není na žádné sado - maso, ale aby třeba připravil "romantický večer při svíčkách," k tomu se moc nemá, to bych si musela pár let počkat :-)))
ale občas zase překvapí, to jo. Ovšem co se týče milování a těch skorotantrických praktik, tak to zatím až tak nevyznával. Řekla bych, že se dost soustředí na to, že je hodně vzrušivej a na to, co se mu líbí. A kdyby zkusil něco novýho, možná by se nestačil divit :-)
ostatně žádnej dědek to není, tak co by ne. Hlavní je, že má chuť :-)))

Beth
7. června • 6:53

Heru, no to už je jen na tobě, hlavně nečekat, až s něčím přijde partner, většinou přijde jen s tím, po čem touží on :-))

Herulinka
6. června • 15:35

Beth: jo máš pravdu, trochu jsme pokročili i teď, i když nemáme za sebou ještě tolik. Ale časem snad...už tomu věřím. A tak bychom se možná mohli dopracovat i k něčemu, o čem přemýšlím já :-)))

Beth
6. června • 9:50

Heru, jasně, do toho se nedá nutit :-)) to přijde samo, tak po 10 letech vztahu třeba :-))

Herulinka
31. května • 15:12

Beth: ne špatnýho, ale mně to přijde takový zvláštní, neosobní, prostě zvláštní. Možná časem, ale dneska mě mužíček "rajcuje" pořád dost (a pochybuju, že někdy nebude), tak mi to přijde jako něco navíc, co nepotřebuju. Možná jo, kdo ví, ale to bych to musela vyzkoušet a to se mi asi zatím nechce :-)))

Beth
31. května • 8:17

Heru, nemyslím že používání vibrátoru je něco špatného, můj partner mi ho koupil před mnoha lety a spolu si s ním užíváme, jeto zajímavé zpestření :-)
masáže rozhodně vyzkoušet, na tom se nedá nic zkazit :-))

Herulinka
27. května • 20:00

Beth: Jo jo, tak to určitě. Taky se radši budu učit milování než používat vibrátor :-) to už mi pak jako milování zrovna nepřijde, přece nejsem nějakej stroj na rozkoš. Nedávno jsem se probírala svými věcmi na půdě a našla jsem tam knihu o masážích, tak si z ní možná vezmu nějakou inspiraci... :-)

Beth
25. května • 6:17

Heru, můžu tě ujistit, že fšichni chlapi to cítí jinak :-))) jen je třeba je nenásilnou formou naučit milovat, né jen provozovat sex. Oni to v sobě mají, ale neví o tom :-)
My se s partnerem učíme pořád, jelikož je starší než já, tak prvně učil on mě, pak jsme si koupili pár knížek o milování a listujeme v ní, s tím že příležitostně z ní něco vyzkoušíme, něco přečtu na netu, a tak obohacujeme náš sexuální život, asi to tak má být, no ni ? :-)

Herulinka
24. května • 14:52

Beth:JO jo, klidně se odhodlej, není to špatný! :-) jinak já omlácením v koupelně spíš trpím, když se koupu sama, protože si možná nedávám tolik pozor a vždycky to někam natankuju, ale hlavně bych velkou koupelnu moc chtěla. :-) uvidíme.
Včera když mužíček přijel z práce, leželi jsme vedle sebe, koukali do očí a můžu říct, že to je lepší než jakákoli terapie - relaxace, možná i než takovej ten sex z nutnosti nebo ve spěchu "honem, honem, ráno vstávám," takže víc takových chvílí!!!
Jen to toho mého musím naučit, protože jsem zjistila při jednom rozhovoru, že on to asi cítí trochu jinak nebo spíš byl zvyklý na něco jiného. A já si myslím, že nejen koukání na porno může být stimulací a "zpestřením." :-)

Beth
23. května • 10:19

Heru, jojo nápodobně, taky asi proto se rači koupu sama, i tak mám pořád omlácený lokty a kolena ... takže ty už seš v požahnaným stavu, ju :-) tak to blahopřeju, snad taky někdy se odhodlám ...
tak si užívej těch "větších" pus s fšeho co s tím souvisí :-)

Herulinka
20. května • 16:50

Anie: děkuju za přání i odkazy, mám dojem, že na ten první už jsem se kdysi dívala, ale nenašla jsem tam žádný konkrétní návod... stačilo by jenom pro začátek navést, jak začít a na co si dát pozor, a myslím, že pak už by to šlo samo :-)

Herulinka
20. května • 16:49

Beth:S tou koupelí je to dobrej nápad, dokud jsme ale měli patro společné s rodiči, nebylo to nic moc. Teď už je soukromíčko, takže přejít nahá po chodbě je v pohodě.
Ale na svou obhajobu musím říct, že teď co jsem v jiném stavu, tak stačí trochu větší pusa a už je to... :-)))
nicméně bych moc ráda měla z koupelny takové domácí lázně, kde by se mi líbilo a neotřískávala jsem se o zdi, protože to tam máme moc malý. A to taky hraje roli...svíčky, vůně...mňam...a já tu sedím v práci. Ach jo :-((

anie
20. května • 11:16

Herulinka
chcela si vediet nieco o tantre, tak si skus pozriet www.tantra.cz alebo http://pangi.fruity.sk/tantra/ritaul.htm
a vela zdaru :)

Beth
20. května • 6:30

Heru, no zvolnit začátek musíte chtít oba :-) a my ženy hold potřebujeme trošku větší přípravu, nejlíp koupel (já preferuju sama:-), pak ho poprosím o masáž, kterou dyž si užívám se zavřenýma očima je sama o sobě přípravou :-) nejdříve záda, zadek a stehna, což ho teda už navádí samo :-))
náskok můžeš taky získat pomocí vibrátoru, nebo kapky červeného vína, jen se nebát :-)

Herulinka
19. května • 17:13

Beth: A můžeš mi prozradit, jak jsi to dokázala, abyste trochu zvolnili ten začátek aspoň? Já mám trochu problém, že mému to moc dlouho netrvá a nevím, jestli by to vydržel, ale já jsem zase šutr a než to se mnou hne, chce to dost trpělivost :-))) taky proto se mi možná jeden čas zdálo, že je něco špatně, ale nejspíš to bylo tímhle.
Dávala jsem mu číst tenhle článek, říkal, že je to zajímavý a že to můžeme nějak praktikovat, ale zatím se mi zdá, že se nic neděje... :-/

Beth
19. května • 6:34

Heru, no právě to je to české provedené, hop a skoč nato. Přitom se ten čas strávený poznáváním vyplatí :-) dokonce i moje polovička to už pochopila ... teda aspoň někdy :-))
holit taky nechci, nikdo tě přece nemůže nutit, no né ? fakt nevím, zatím je těhotenství v nedohlednu, takže sem tak detailně nad tím nepřemýšlela ...

Herulinka
18. května • 20:58

Beth:Tak to jo, to by se mi líbilo :-) jenže se mi zdá, že ani na to milování nemáme tolik času, abychom mohli takhle trávit celé hodiny a vyzkoušet, jaký to vlastně je...nu možná někdy :-) víš, čeho se bojím, že mě při porodu budou chtít oholit. A já tak nechci...:-(

Beth
16. května • 7:34

Heru, no asi tak nějak :-) teda zkušenosti s tím nemám, ale co sem někde viděla, tak seděl pár proti sobě, dotýkali se chodidly, dívali se do očí a autoerotikou se dostávali do blízkosti orgasmu, ale pořád to oddalovali, semizdá že to trvalo hodiny :-) rozhodně bych se nebránila to vyzkoušet :-)

Herulinka
13. května • 20:11

Beth: Bohužel jsem četla jen jakési vzdálené povídání, že něco takového existuje, ale nic bližšího. Jenom tohle: Sting to prý provozuje se svou ženou a spočívá to mimo jiné i v tom, že třeba spolu relaxují ve vaně a dívají se do očí a prostě jenom sedí a vnímají...je to tak, že si člověk musí uvědomit sám sebe a toho druhého a pak je to třeba něco úplně jiného? :-)

Beth
13. května • 8:49

o tantře se toho poslední dobou píše na netu často, ale v českém provedení si to nedovedu dost dobře představit. pokud sem správně pochopila, tak to chce hodně času, poznávání svého těla a pocitů ...

Herulinka
12. května • 20:45

Když se chce někdo bránit tomu, co je přirozené, ať se brání (je to ale asi fuška, ani to nechci zkoušet). Stejně tak jako se ostatní brání tomu, co je nepřirozené nebo prostě zůstávají tak, jak je pánbůh stvořil :-)
ale spíš než nad holením nebo neholením bych se možná zamyslela nad tím, jak se buddhisté milují, někde jsem slyšela něco o tantrickém milování, nevíte o tom někdo?

Beth
12. května • 6:11

niki, mě zase připadá nehezké strniště mezi nohama :-) při menstruaci ? nechápu co by mělo vadit, základní hygienu snad provádíme fšechny, holené neholené

niki
11. května • 15:09

Neoholené přirození se mi zdá vážně dost nehezké a ještě ke všemu nehygienické. Vám to při menstruaci nevadí?

kjhwe
10. května • 22:43

čoveče, já se tedy neholim, stačilo to při porodu, když mě vyholili, tak to pak svědilo a bylo to děs. Takže přírodně nechat zarůst, popřípadě trochu upravit.

Herulinka
7. května • 14:37

Beth: :-)

Beth
2. května • 10:52

andulko, Heru má pravdu, je to nepřirozený ...
a jaké OUT, to musíme být fšichni jako stádo IN ?

Herulinka
29. dubna • 19:25

Vidíš, Andulko, podle nás holt je zase humáč se holit. Já to jednou zkoušela, chlupy ztvrdly a připadala jsem si jak děvka, když po půl dni to svědilo jako blázen...fakt se pořád drbat na oněch místech, nic moc.
Záleží na názoru, ale v tomhle případě je mi milejší příroda :-)

andulka
26. dubna • 17:04

nechapu vas...dyt je to humac kdyz se nekdo neholi...Bobr je OUT!!

Anka
14. dubna • 16:00

Já se taky holím jenom do plavek. Mužům, které znám, se holení nelíbí a já sama jsem ráda, když může zůstat to, co je přirozené.

Jitka
12. dubna • 0:56

Správně. neholit, ale tvarovat. To je to pravé.http://www.holici-strojky.com/?page=shop/flypage&product_id=720

Andy
10. dubna • 17:47

sorry BOBŘICE

Andy
10. dubna • 17:44

To jste taky samý BOŘICE ?????

Beth
31. března • 9:05

souhlasím, upravit do plavek, víc né. přijít o svůj trojúhelníček, to je akorát tak pro pedofily

Herulinka
18. března • 21:46

Jenny.xxx - je to takový zvláštní. Taky nejsem příznivce toho, mít mezi nohama jenom čárku z chlupů nebo co to je :-) i když jako pangejt, to taky není dobrý. Zkrátka tak akorát. Maximálně upravit do bikin.

Jenny.xxx
16. března • 19:58

Vyholování u žen se mi nelibí, vypadají pak jak holčičky a to je dobrý leda tak pro perverzáky.
Vliv víry nemohu dost dobře posoudit, ale vzhledem k tomu, že se společnost u nás orientuje spíše k ateismu, nevidím v tom do budoucnosti problém.

Beth
7. března • 14:04

undef, zajímavý příspěvek, děkuji za něj

undef
1. března • 18:27

Je jasne ze se neholi ono to ma podle me asi dva duvody:1. lepsi provzdusneni danych partii (neni kuze na kuzi)2. ochlupeni je znakem vyspelostia pomerne individualni zalezitosti je jak se jevi ochlupene prirozeni protejsku (ja ho preferuju alespon na omak je lepsi)Pokud jde o "zapadni" viry je dle me treba oddelovat viru a prislusnost k cirkvi - pokud nekdo veri a rika si krestan, ale nehlasi se k zadne cirkvi tak nemusi pojimat sex a vse okolo tak jak v clanku nastineno a jeho pristup muze byt docela podobny tomu budhistickemu. Problem je v tom ze se nase spolecnost hodne dlouho vyvijela pod vlivem rimsko-katolicke cirkve a tak jsme v mnoha ohledech dle me negativne ovlivneny. Cesta ven nevede tim ze se vrhnem na budhismus, nevidim na tom nic spatneho, ale myslim si, ze evropan lepe porozumi, pronikne a utvori si vlastni viru na zaklade zapadnich duchovnich smeru. Nase vnimani zivota, pojmenovani objektu a pristup k prirodnim procesum jako celkove mysleni je od lidi, kteri vychodni viry formulovali hodne jine a tak se bohuzel casto "vira" zvrhava ve slepou viru a studovani nikoli v kreativnost, ktera inspiraci jez nacerpame studovanim transformuje ve viru. Navic krestanstvi je v nejake forme v nas at chceme nebo ne ... podle me neni treba ho vymitit jen se s nim szit a upravit si ho dle naseho pohledu, narozu na svet (nase okoli).K metode 9+1 ... kazda metoda na papire (nebo jinak umrtvena v pismu) je jen teorie a jako takova nam muze dat navod, ktery funguje nebo ne. A jelikoz kazdy z nas je jiny tak je asi tou nejlepsi metodou jit a zkouset. Pri tom hodit za hlavu bremena navesena "recmi o sexu" na nasi hlavu, nestydet se a otevrene o sexu s partnerem komunikovat.Jinak fajn clanek zaujmul.

Radim
18. února • 14:29

Myslím, že techniku 9+1 by měl každý vyzkoušet (třeba již dnes :-)

Jana
18. února • 13:07

Mne se nelibi na krestanstvi, ze degradoval zenu na neco necisteho a dabelskeho. Je to jen dukaz toho, ze muzi se snazili uzurpovat moc. Naopak, vychodni kultury jsou mi sympaticke, ze udrzuji balance mezi zenou a muzem, protoze oba dva jsou duleziti, 1 bez 2 nemuzou existovat. Uz jen to jak nahlizeji na sex, aby i zena dosla uspokojeni. To o necem svedci.

Hugo
15. února • 18:06

Souhlasím s váma.Jsem budhista a nevyholuji se.Článek je zajímavý a pro mne poučný.Děkuji.

Jasmina.
12. února • 1:15

No,to nevim,kdyz si mnisi vyholuji vlasy i oboci-takze jsem opravdu nepochopila-zda se vyholuji ci ne.o(
Jinak-asiati,zvlaste asiatky-nejsou skoro vubec chlupati.))))
Clanek jinak pekny,bohuzel pravdivy-nasi krestanskou kulturu zprzdnilo z kraje par fanatickych zapsklych-zenu mit neschopnych dedku,mentalne nemocnych(inkvizice-to byla doba,kdy kazdy "nemocny"mel moc) a dnes i tehdy-malokdo vi,ze sam JK s timto nema nic spolecneho.
A tak vidim,jak se ten buddhismus tady vzmaha,ikdyz mnohe chapu,presne to ukazuje tady ten clanek,ktery se dotyka choulostiveho mista mnohych dnesnich rebelu,lide v tomto veku zahazuji stare tabu a to je dobre ale davaji se na jinou kulturu-misto aby proprali tu svoji -proc?

Verunka
9. února • 14:32

ahoj, to je moc hezký článek! musim hned sdělit té správné osobě:o)ale buddhistkou bych být nechtěla, když se neholí:o)))

Beth
8. února • 7:32

Kláro, to není třeba, vyplývá z toho článku, že se neholí, což je přirozené

Klára
7. února • 12:27

Každopádně o vyholování jsme se nic nedozvěděli.......

Herulinka
6. února • 8:15

Zajímavý a inspirativní článek - díky za něj! Hned předám do kompetentních rukou :-)

Doporučujeme

Články odjinud