Holomrazy nezastavily český sexuální život

Holomrazy nezastavily český sexuální život

"V dřívějších dobách, především na vesnicích, byl sexuální život v zimě mnohem čilejší než v teplých měsících. Obyvatelstvo, které se věnovalo pěstování zemědělských produktů, mělo v zimě více času. Lidé pobývali více doma a tak byla frekvence erotického života rozsáhlejší. Dnes to však už neplatí a obyvatelstvo souloží přibližně stejně po celou roční dobu," prozradil tiskové agentuře Korzo sexuolog Radim Uzel.

Lékař tvrdí, že se na početním nárůstu české populace neodráží ani výjimečné příležitosti. Například Valentýn, svátek zamilovaných, jenž se bude slavit zanedlouho. "Člověk je trvale sexuální bytost. To znamená, že tyto svátky - ani žádné jiné, nemohou růst populace ovlivnit. Řada lidí si sice početí dítěte naplánuje na určité období, ale většinou jim to stejně nevyjde, protože takovou věc dost dobře naplánovat nejde," upozornil sexuolog.

Příjemné erotické zážitky však přesně zapadají do období dovolených a prázdnin. Jde prý o přirozený a ničím výjimečný jev. " Erotické radovánky k létu a pohodě od nepaměti patří. Spolu s příchodem teplých měsíců se logicky zvyšuje i zájem lidí o sex. Především je ale letní erotický život ovlivněn tím, že nastává doba volna. Lidé se uvolní, nemyslí na starosti v zaměstnání a tím se i zbaví stresů. Na erotiku tak mají odpočinutí lidé mnohem více času a pohody. Zajímavé ovšem je, že z velkého množství letních radovánek nevzejdou téměř žádná těhotenství. Vše je totiž dobře ošetřeno účinnou antikoncepcí," usmál se lékař.

Člověk se však začíná chovat na první pohled iracionálně ve vypjatých situacích. Populační explozi prý lze očekávat ve všech postižených oblastech. "Jde o běžný a nijak výjimečný přirozený běh věcí. Tento jev má člověk zakódovaný hluboko ve svých genech. Snaží se prostě v těžkých situacích zachovat svůj rod. Porodnost stoupá ve všech krizových situacích a ve všech obdobích krize. Povodně proto nelze vyjmout," prozradil tiskové agentuře Korzo Radim Uzel.

Před časem se v médiích objevila srovnávací tabulka frekvence pohlavního života občanů všech států světa. První místo obsadili občané USA, u konce se krčili Japonci. Češi figurovali kdesi uprostřed. V tuzemském tisku se okamžitě objevily úvahy, zda je pohlavní život obyvatel ČR v pořádku, skeptici dokonce tvrdili, že pokulháváme za světovým průměrem. Sexuolog Radim Uzel je však zcela opačného názoru. Tvrdí, že Češi souloží v pohodě a navíc jsou prý pravdomluvní. (Korzo)

Doporučujeme

Články odjinud