Dívat se na zasněženou krajinu z tepla obýváku je super, ale co když musíme ven? Dejte si tyhle lahodné horké nápoje, které jsou pro mrazivé počasí jako stvořené. Postaví vás na nohy a příjemně prohřejí celé tělo.
Čaj s mlékem a medem
Klasika našich babiček. Zahřeje, je lahodný a ještě posílí imunitu.
Zkuste tentokrát vyrobit domácí nápoj masala, který je velmi oblíbený v Indii. Na tuto lahůdku budete potřebovat sypaný černý čaj, mléko, med a koření (zázvor, hřebíček, kardamom, skořici a bílý pepř).
Příprava vám zabere 10 minut. Zázvor vás příjemně zahřeje, hřebíček má skvělé desinfekční účinky, kardamom vám pomůže s dýchacími problémy a skořice zase při chřipce a nachlazení.
Káva tiramisu
Spojení italského dezertu a kvalitní kávy není nic neobvyklého. Už v samotném postupu je uvedeno, že pro změknutí tiramisu je káva nezbytná. Co když to ale uděláte naopak a do horké kávy přidáte tiramisu v podobě kopečku zmrzliny? Inspirujte se a připravte své chuťové buňky na pořádnou delikatesu.
Recept najdete zde.
Svařené víno
Ideální po procházce venku. Svařené víno v kombinaci s hřebíčkem, bobkovým listem, tymiánem a koriandrem si dopřávali již staří Římané. Zkuste buď tuto variantu, nebo osvědčenou klasiku – svařené víno se skořicí, hřebíčkem, cukrem a kůrou z citrónu nebo pomeranče.
Tip: Připravte si svařák z bílého vína. Je lehčí a neobarví vám zuby.
Horké zázvorové smoothie s mrkví
Svačina plná vitamínů, která zahřeje nejenom štiplavým zázvorem. Horké smoothie s mrkví vás ráno nakopne a k večeru dodá dostatek potřebných živin.
Recept najdete zde.
Horký jablečný cider
Máte rádi kombinaci skořice a jablek? Tak ochutnejte jablečný cider Kingswood Spiced Apple. Jeho chuť a vůně vám připomene právě upečený štrůdl, který jste ujídali babičce, když jste byli malí. Nebo si jen svařte domácí křížaly a ochuťte je medem a skořicí.
Vanilkové pohlazení
Vanilku si pro její vůni oblíbili Toltékové a Aztékové, kteří ji používali nejen jako přísadu při přípravě nápojů, ale i jako léčivý prostředek a tonikum k povzbuzení srdeční činnosti a vzpružení organismu.
Vanilkový horký nápoj je do sychravých dnů jako dělaný. Potřebujete k němu semínka z vanilkového lusku, mléko, smetanu, žloutky a vanilkový cukr. Mléko povařte se semínky, smetanu rozmíchejte se zbytkem ingrediencí a vmíchejte do horkého mléka.
Relaxační čaj
Badyán, hřebíček, skořice, med a citrón jsou typické vůně vánočních svátků a zimního období celkově. Provoňte byt tímto relaxačním čajem a udělejte si chvilku klidu jenom pro sebe.
Recept najdete zde.
Čokokáva s chilli
Aby vám káva s čokoládou nejen chutnala, ale ještě tělo pěkně prohřála, přidejte do ní chilli.
Připravte si 2 lžičky instantní kávy Jacobs Krönung, 75 g tmavé čokolády s chilli, 250 ml mléka, 1 lžíci krupicového cukru, případně 1 lžičku kukuřičného škrobu, mléčnou pěnu, nastrouhanou čokoládu, pokrájenou chilli papričku bez semínek na ozdobu.
Zhruba 2/3 čokolády nalámejte a dejte spolu s mlékem, cukrem a kávou do rendlíku. Na mírném plameni za stálého míchání nechte čokoládu zcela rozpustit. Pokud máte rádi hustou čokoládu, přimíchejte 1 lžičku škrobu a povařte do zhoustnutí. Rozdělte do dvou sklenic. Přidejte horké napěněné mléko a ozdobte nastrouhanou čokoládou a chilli.

Zázvorový čaj
Klasika na závěr aneb nejúčinnější přírodní lék. Zázvorový čaj neléčí jenom nachlazení, ale pomáhá také při žaludečních potížích, snižuje cholesterol a stimuluje krevní oběh.
Recept najdete zde.