Hormonální antikoncepce jako 100% ochrana před početím? Nikdy!

2 komentáře

Profet
19. ledna • 17:43

Všude možně člověk čte o různých pro a proti u hormonální antikoncepce, a to téměř ze 100% z hlediska zdravotních potíží a rizik. Ale hormonální antikoncepce má ještě i jinou stránku, a to je její raně potratový účinek při selhání primární funkce bránění ovulaci, jak je psáno myslím i v některém článku zde na dama.cz - podobný účinek mají primárně všechny metody, které brání zahnízdění oplodněného vajíčka. Tady se přece nedá mluvit už o antikoncepci. Viz např.i „Antikoncepce – Co potřebujete vědět, ale nikdo o tom nemluví“ (hlavně str.6 a násl.), http://www.prolife.cz/download/sklad/b004-antikoncepce.pdf
Považuji za velké zlo, že ženy nejsou informovány i o těchto účincích HA. Mnohé by možná už z etických důvodů odmítly.
Můžete si říci:"Přece vyhnat oplodněné vajíčko či sotva se rozvinuvší zárodek není přece potrat." Pokud by byl člověk jen tělo, pak snad, ale pokud má i duši, která vznikne v okamžiku početí (jakože tělo bez duše by nebylo živé), pak už se nejedná o něco, ale o někoho..
Alternativou zcela bez chemie je metoda přirozeného plánování rodičovství (PPR) - dnes nemusí být málo spolehlivá, protože se prodávají už mnoho let malé osobní počítače (např.Lady Comp) pro přesný výpočet plodných a neplodných dnů, jejichž spolehlivost je srovnatelná s HA - viz např.:
http://www.naturcomp.cz/
Ještě jednou závažnou skutečností týkající se HA je téměř katastrofální působení hormonů vyplavovaných z těla do vody a do přírody - viz např.:
http://petr-kubac.blog.cz/1304/absolutni-antikoncepce
nebo video na Youtube: http://www.youtube.com/watch?v=wsLV2Mblh8M

ivca001
13. září • 9:14

Pilulky HA. Už nikdy!

Doporučujeme

Články odjinud