Houbařské menu: Vyzkoušejte paštiku nebo polévku z lišek

18. 10. 2016
Houbařské menu: Vyzkoušejte paštiku nebo polévku z lišek
Toto nadšení máme asi v genech. Když rostou, vyrážíme do lesů, do krve se přeme o recepty a v sezoně je můžeme mít den co den na talíři. Houby jsou prostě naše vášeň.

Předkrm: Paštičky z listového těsta plněné houbami

4 porce příprava: 45 minut

250 g chlazeného listového těsta, 1 vejce, 250 g hřibovitých hub, 1 šalotka, 1 lžíce rostlinného oleje, 1 snítka tymiánu, sůl a pepř, 50 ml bílého vína, 50 ml sladké smetany 33%, 1 lžíce nasekané pažitky

Listové těsto rozválejte na plát. Vykrájejte 4 kolečka o průměru asi 10 cm a přendejte je na plech vyložený pečicím papírem. Potřete rozšlehaným vejcem. Vykrojte další 4 kolečka stejného průměru. Do nich vykrojte menší kolečka, aby vznikly kroužky. Položte je na potřená kolečka tak, aby vznikly okraje. Opět potřete vejcem. Plech vložte do trouby a košíčky (paštičky) pečte 15 minut při teplotě 200 °C. Houby a šalotku nakrájejte. V pánvi zahřejte olej a nechte na něm zesklovatět šalotku. Pak přidejte houby a lístky tymiánu. Osolte, opepřete a restujte asi 5 minut. Pak vlijte víno a duste dalších 5 minut. Nakonec vmíchejte smetanu a krátce svařte. Houbovou směsí naplňte upečené paštičky a posypte je nasekanou pažitkou.

Recepty na další pokrmy najdete v následujících kapitolách. Pokud se chcete podívat na konkrétní pokrm, zvolte si ho v boxíku a zbytek textu se vám vůbec nezobrazí. Jestliže si chcete článek přečíst celý, postupujte po kapitolách tak, jak za sebou následují.

Témata článku:   

Komentáře

Přečtěte si také

Horoskopy

Ze všech sil se dnes a po celý týden snažte vyhýbat stresu. Ve volném čase si dopřejte nějaký skvělý zážitek. Záleží jenom na vás, co vám udělá radost. Hlavně byste se měli stranit lidí, o…

Nejčtenější články

Články odjinud