Houbařské menu: Vyzkoušejte paštiku nebo polévku z lišek

18. 10. 2016
Houbařské menu: Vyzkoušejte paštiku nebo polévku z lišek
Toto nadšení máme asi v genech. Když rostou, vyrážíme do lesů, do krve se přeme o recepty a v sezoně je můžeme mít den co den na talíři. Houby jsou prostě naše vášeň.

Předkrm: Paštičky z listového těsta plněné houbami

4 porce příprava: 45 minut

250 g chlazeného listového těsta, 1 vejce, 250 g hřibovitých hub, 1 šalotka, 1 lžíce rostlinného oleje, 1 snítka tymiánu, sůl a pepř, 50 ml bílého vína, 50 ml sladké smetany 33%, 1 lžíce nasekané pažitky

Listové těsto rozválejte na plát. Vykrájejte 4 kolečka o průměru asi 10 cm a přendejte je na plech vyložený pečicím papírem. Potřete rozšlehaným vejcem. Vykrojte další 4 kolečka stejného průměru. Do nich vykrojte menší kolečka, aby vznikly kroužky. Položte je na potřená kolečka tak, aby vznikly okraje. Opět potřete vejcem. Plech vložte do trouby a košíčky (paštičky) pečte 15 minut při teplotě 200 °C. Houby a šalotku nakrájejte. V pánvi zahřejte olej a nechte na něm zesklovatět šalotku. Pak přidejte houby a lístky tymiánu. Osolte, opepřete a restujte asi 5 minut. Pak vlijte víno a duste dalších 5 minut. Nakonec vmíchejte smetanu a krátce svařte. Houbovou směsí naplňte upečené paštičky a posypte je nasekanou pažitkou.

Recepty na další pokrmy najdete v následujících kapitolách. Pokud se chcete podívat na konkrétní pokrm, zvolte si ho v boxíku a zbytek textu se vám vůbec nezobrazí. Jestliže si chcete článek přečíst celý, postupujte po kapitolách tak, jak za sebou následují.

Témata článku:   

Komentáře

Přečtěte si také

Horoskopy

Přísun peněz na vaše konto bude velmi uspokojivý, pro což existuje vícero důvodů. Může jít o zvýšení platu, neočekávané finanční zisky, jako je splatnost investic a různá pojištění,…

Nejčtenější články

Články odjinud