Houbové orzotto. Rychlejší, ale krásně krémová varianta klasického risotta

Houbové orzotto. Rychlejší, ale krásně krémová varianta klasického risotta

Pokud se místo risotta rozhodnete pro orzotto, doba přípravy se vám výrazně zkrátí a o žádné chutě nepřijdete. V tomto případě nahradíte rýži rýží těstovinovou. Tak hurá z lesa rovnou do kuchyně! Zkuste náš recept podle blogerky Koko, návod krok za krokem najdete na videu na konci článku.

Houbové orzotto

Ingredience na 2 porce

160 g těstovinové rýže (orzo)
4–6 středně velkých hříbků
2 jarní cibulky
25 g másla
50 ml bílého suchého vína
Kuřecí vývar dle potřeby (cca 250 ml včetně všech přilívání)
Sůl
Pepř
Čerstvá petrželka
50 g mozzarelly
25 g parmazánu nebo sýru Grana Padano 

Postup

Houby si nakrájejte na cca 3 mm silné plátky, orestujte na másle a nechte stranou. Nakrájejte cibulku, kterou také orestujte. Jarní stačí dvě minutky na mírném plameni. Přidejte víno a nechte odpařit alkohol, přilijte vývar a přimíchejte houby, osolte. Nechte 3 minuty dusit a houbový základ je hotový. Pokud si chcete dobu přípravy zkrátit, orzo, tedy těstovinovou rýži, si můžete předvařit a skladovat i několik dní v lednici. Orzo uvařte al dente minus dvě minuty podle návodu. Pak ihned prolijte studenou vodou a dejte stranou. Základ smíchejte s těstovinovou rýží a přisypte strouhaný parmazán, dosolte, dopepřete a servírujte v talíři, kam na dno položíte kousky mozzarelly. Podívejte se na videu na postup přípravy:

Doporučujeme

Články odjinud