Hovězí hody: Nejlepší žebra, roštěná i steak

9. 11. 2016
Hovězí hody: Nejlepší žebra, roštěná i steak
Že uděláte super pochoutku z roštěnce, o tom není pochyb, ale stejně famózně mohou chutnat i žebra, pupek nebo oháňka. Klíčem k úspěchu je dlouhá, pomalá příprava a dobře vyzrálé maso.

Roštěná na červeném víně

4 porce, příprava: 4 hodiny

800 g hovězí roštěné v celku, mletý černý pepř, sůl, 2 lžíce vinného octa, 3 lžíce oleje, 2 cibule nakrájené na osminky, 2 mrkve nakrájené na kostičky, 1 celá neoloupaná hlavička česneku, 1 lžíce hnědého cukru, 300 ml červeného vína, 4 lžíce rajčatového protlaku, 200 ml hovězího vývaru, 400 g cherry rajčátek nakrájených na čtvrtiny (mohou být i z konzervy), 3 bobkové listy

Maso opepřete a osolte, potřete octem a nechte odležet. V pekáčku rozpalte olej a zprudka opečte maso ze všech stran. Vyjměte ho a uchovejte v teple. Do pekáčku přidejte cibuli a zeleninu, osmažte ji dozlatova a zasypte cukrem. Nechte jej zkaramelizovat a vše zalijte vínem. Pak přidejte další suroviny, nakonec maso, zakryjte, dejte do trouby předehřáté na 160 °C a pomaličku pečte asi 3 až 4 hodiny. Když se všechna tekutina odpaří, podlijte obsah pekáčku vývarem nebo vodou. Podávejte s rýží či bramborovými noky.

Recepty na další pokrmy najdete v následujících kapitolách. Pokud se chcete podívat na konkrétní pokrm, zvolte si ho v boxíku a zbytek textu se vám vůbec nezobrazí. Jestliže si chcete článek přečíst celý, postupujte po kapitolách tak, jak za sebou následují.

Témata článku:   

Komentáře

Přečtěte si také

Horoskopy

Romantika, vzrušující svádění, porozumění, ale i intelektuální náboj v komunikaci, to je voda na váš mlýn. Máte navíc neodolatelnou touhu někam vycestovat. Ani chvíli se nerozmýšlejte,…

Nejčtenější články

Články odjinud