Hrátky s proužky

Hrátky s proužky

Občas se objeví módní trend, který nikdo dlouho neviděl na přehlídkovém mole, ani na titulních stránkách prestižních časopisů a přesto si najde svou vlastní cestu a jen tak mimochodem se prosadí. V posledních týdnech se tak stalo, že extravagantní topy a klasické halenky a košile nahradilo zcela obyčejné tričko s proužky.

Velký podíl na znovuvzkříšení má Mademoiselle Chanel, potažmo francouzská herečka Audrey Tatou, která slavnou návrhářku ztvárnila v životopisném filmu Coco Avant Chanel (viz článek Coco Chanel). Byla to právě Coco, která si ve 20. letech minulého století oblékla pruhované tričko, které jednou spatřila na námořnících.

Zřejmě okouzlující vzhled křehké Audrey, v kombinaci s nesmrtelným géniem největší návrhářky 20. století, společně oživily pruhy a jednoduchost a trička se začala objevovat na celebritách i stylistech udávajících trendy. K rychlé vzestupu přispěl Karl Lagerfeld, který vytvořil velmi exkluzivní limitovanou edici pruhovaných topů s namalovaným logem Chanel.

Na nedávném Týdnu módy v Londýně byla vedle velmi extravagantních bot a nepřehlédnutelných klobouků pruhovaná trička oblíbeným kouskem oblečení hostů na prestižních přehlídkách vyhlášených návrhářů. Jen v první řadě u vycházejí hvězdy módního nebe Hannah Marshall se v pruhovaném tričku s lodičkovým výstřihem objevilo hned deset žen i mužů. Všichni přišli v kopii topu, který původně proslavila Coco Chanel.

Jak je vidět, tak symbióza módy, filmu a ulice stále perfektně funguje. Lidé na ulici inspirují módní tvůrce a ty zase ovlivňují oblečení ulice. Móda je zkrátka hra, která překvapuje i baví, ale rozhodně nechce nudit.

Na ulici

V obchodech

Doporučujeme

Články odjinud